Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 806
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, дами. Записвам се да ви следя. Моето дете е на почти четири. Едва ли ще успея да изчета темите, но ще се пробвам поне събраната информация в началото до я погледна обстойно в близките седмици, за да се включвам по- адекватно.

# 616
Бихте ли споделили какво давате на децата си? Витамини,  хапчета ,сиропи. .. какво им повлиява най добре според вас?
Работа, работа и пак работа с детето.Докато учим мозъкът произвежда липсващите неврони в мозъка.
Преди време давах капки на д-р Бах в комбинация препоръчана от хомеопат.
През зимата давам Рибено масло Ескимо Кидс.Витамини Саностол, Пиковит от време на времем, а пробиотик БиоБаланс Бейби, когато я боли коремчето.

Цитат
Обучението променя мозъка

Оттук следва, че учители, родители и обгрижващи може да разгледат обучението като заздравяване на вече съществуващи невронни връзки. Доброто преподаване води до дебели, здрави и ефективни невронни пътеки в мозъка. Здравата невронна пътека е по-вероятно да бъде ползвана и да се стигне до научаване.

На практика това означава да се използват умения за наблюдение, така че да се улови поведението или ученето, което става спонтанно, и след това подобно поведение да се насърчава. Учителите търсят начин да затвърдят ранните навици за комуникация, като целят повторение и научаване на тези навици. Или на социално равнище, когато целим да "хванем детето в добър момент." Забелязването и поощряването на това "добро" поведение прави по-голяма вероятността то да се повтори. Този тип преподаване и усвояване променя мозъка чрез заздравяване на някои невронни пътеки, за сметка на други, който отмират.

Източник: http://www.specialpedagogy.info/modules/Module-4.3-Insights-from … /C/m15p515c.html#

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 12:53 от n_alex76

# 617
Момичета,Апгара на баткото беше 4 -ка, на епикризата пише средно тежко депресивно състояние.Вече е на почти 15 год. С хиперактивност, много дефицити,и т.н.м

# 618
Здравейте, имам съмнения за детето ми, което е на 2 години. Някои от симптомите с ранния аутизъм ги има.
Утре сме при педиатърката, да й поискам ли някакво направление? От София сме.

Детето говори само по бебешки. Не повтаря думи. Прави очен контакт - усмихва се, срамува се, смее се. Но предпочита да играе сам. Има забавено развитие спрямо другите деца на негова възраст, не умее неща - типични за другите...Изключително трудно прояде след годинката, до тогава само кърма. Още суче 2пъти. Яде пюрирано, но и парчета. Преди , а и сега, яде само пред baby tv...Иначе стои гладен. За жалост гледа телевизия в повече, но ограничавам. ...
Благодаря ви предварително!

# 619
Здравейте, имам съмнения за детето ми, което е на 2 години. Някои от симптомите с ранния аутизъм ги има.
Утре сме при педиатърката, да й поискам ли някакво направление? От София сме.

Детето говори само по бебешки. Не повтаря думи. Прави очен контакт - усмихва се, срамува се, смее се. Но предпочита да играе сам. Има забавено развитие спрямо другите деца на негова възраст, не умее неща - типични за другите...Изключително трудно прояде след годинката, до тогава само кърма. Още суче 2пъти. Яде пюрирано, но и парчета. Преди , а и сега, яде само пред baby tv...Иначе стои гладен. За жалост гледа телевизия в повече, но ограничавам. ...
Благодаря ви предварително!

Ако сте си само двамата вкъщи и непрекъснато е залепен за теб - няма как... но разбира се консултирай се с педиатъра. Успех и не се притеснявай предваритвлно, пък и не си споделила симптоми, които да са така навеждащи към аутистично поведение.

# 620
Благодаря! Да, залепени сме, само аз го гледам, при друг почти не е оставал. Но мои роднини ми казаха, че също са помисляли за форма на аутизъм. Също и, че не правел очен контакт. Аз не го бях забелязала. Той с тях се срамува и си навежда главата надолу . С мен и баща му прави очен контакт. Радва се на смешки. Поглежда ни като му говорим. Не винаги де.
Но е назад. Уча го на различни неща - и трудно поема. Питат ме що не го уча на нещо. Трябва много повтаряне. Ако посоча с ръка и кажа 5пъти "виж там" - няма да погледне, не разбира. Но и в нас не му говоря много. Старая се да приказвам де.. На какъв лекар е подходящо да го заведа?
П.П. Прави и еднотипни неща - като излезем на площадката, все иска с едни пръчки да играе и да дрънчи/барабани по желязото.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 23:18 от A Flower I am

# 621
Вчера го оставих за първи път при мои роднини за 2часа и е бил много послушно дете. Играл си е кротко с играчки. Като ме видя , се засрами, усмихна и си продължи с игрите.

За да не е спам,  публикувам това, сигурно сте го виждали - http://www.zaveshtavamvizdrave.com/1997/12/kak-se-lekuva-autizam.html?m=1

# 622

За да не е спам,  публикувам това, сигурно сте го виждали - http://www.zaveshtavamvizdrave.com/1997/12/kak-se-lekuva-autizam.html?m=1

Не бях виждала тоз бисер...
Тъжно да видиш някой / или който да е там колектив или автор на това творение, преминаващ от частното към общото, толкова сигурен че знае всичко...

# 623

[/quote]

На мен ми беше полезен текста. Аз започвам да давам на дъщеря ми В12 на капки за нос. Само където няма кой да ми каже да давам ли и фолиа киселина ,и по колко? Ако някой дава Моля да сподели какви дози.

# 624
Момичета, четох повече и положението никак не ми харесва. Трябвало е да не се самозалагам,  че ще мине, при положение че това дете нищо е толкова назад.
Моля за препоръки на невролог от София, по ЗК.
Точно на 2г. е, има ли смисъл да ходим в св.Никола сега?

# 625
  • София
Ние ходихме при Христова в здравето за еег, работи с направления.
Няма никакъв смисъл да се ходи преди 3г в св Никола, и ако мога да те успокоя, не всяко изоставане е аутизъм.
Взимай мерки веднага.
Tanii, каква форма на б12 ще даваш? Имате ли изследвания?

# 626
  • София
Ние ходихме при Христова в здравето за еег, работи с направления.
Няма никакъв смисъл да се ходи преди 3г в св Никола, и ако мога да те успокоя, не всяко изоставане е аутизъм.
Взимай мерки веднага.
Tanii, каква форма на б12 ще даваш? Имате ли изследвания?

Заведохме внука ми на 1г.7м. и д-р Аврамова каза, че е навреме. Каза също, че когато им водят деца на 5г. е вече късно.

# 627
  • София
Навреме за какво?

# 628

На мен ми беше полезен текста. Аз започвам да давам на дъщеря ми В12 на капки за нос. Само където няма кой да ми каже да давам ли и фолиа киселина ,и по колко? Ако някой дава Моля да сподели какви дози.

Ма как ще се дава без да имате установен дефицит!
Ей затова е бисер тази статия защото като я прочетат някои родители, си викат алилуйа и си мислят колко е просто. Почват да тъпчат без да подозират колко е опасно и предозирането...
Спирам да коментирам. Трябваше отдавна да съм претръпнала.

# 629
  • София

За започване на терапии

Общи условия

Активация на акаунт