Януарчета 2016-7

• 43 493
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Мили момичета,  благодарим ви за всички прекрасни поздравления за именния ден! Трогнати сме.

Гиги,  моят тригодишен племенник го оперираха наскоро от същото. Бързо мина и бързо се възстанови. Наистина стресът е повече за мама. Само после го пазете много детенцето ,  че нашият го настинаха.
Спелта давах на сухари.

Маги,  и вие сте геройчета

Ох,  аз понякога желтъка го давам и с месното пюре и сега се притесних.

Юнакът днес закръгли 10-тото месече. Пууу,  кога стана,  то.

# 481
Благодаря ви момичета, Дани е добре  Hug

Гиги радвам се, че Ади е по добре. Всичко ще е на ред с ваденето на сливицата. Аз също съм с махната 3-та сливица, бях по голяма и си спомням, но не ме е боляло след това. И най важното след махането не съм изкарала толкова тежко нито една настинка,грип вирус и т.н За разлика от преди.. ангини пневмонии и въобще много тежки заболявания. Не знам колко има връзка с това, но вярвам че сте взели правилното решение и Ади повече няма боледува толкова тежко  Hug

Танче вие доста се измъчихте , дано повече не ви се случва  Praynig

Аурора съгласна съм за парченцата, имам приятелка с дете на 1.5 г и още не може да яде парченца защото я е страх да не се задави. А Дани много обича да дъвче и дори понякога се сърди, ако му е гладко пасирано. Кухнята ни е пасирана, но слагам по един сухар в манджите и не го натрошавам,
 а го чупя на парченца да има да си дъвче  Grinning

# 482
  • Варна
И аз да кажа за трета сливица, че на Преслав я извадихме като стана на 3. На 11.02 имаше РД, на 09.03 беше операцията. Сливицата му е била в ужасно състояние, некрозирала, на парцали. Последно беше направил две поредни ангини в един месец, бяхме сменили 3 АБ. След като я извадиха повече не е боледувал от ангина. В БГ ги чакат да направят 3г., за да намалят риска от рецидив мисля, но щом лекарите са решили, че е причина за толкова проблеми, махайте я! Всичко минава за 1-2 дни. Успех! Hug
Вчера изкарах следобеда в офиса. Понаваксах с мейлите, ъпдейтнах програмите, понаучих клюките... Трябва да влизам в час, че ще трябва да замествам една колежка, бременна с близнаци. Работата е нова за мен и доста отговорна. За съжаление, не е свързана с повече доходи, но засега нямам друг избор. Ще видим как ще тръгнат нещата. Thinking На всичкото отгоре като ме няма, никой не се е наел да организира коледно парти. И сега искат да измисля нещо. Е, как да стане в последния момент?! Crossing Arms

# 483
  • Русе
Момичета, по какъв начин готвите тиквички с ориз за бебетата?

# 484
100 гр кяфяв ориз, киснат във вода няколко часа и 1-2 тиквички, обелени и нарязани на кубчета, слагам да се пекат в тавичка със 100 мл. вода (все пак и тиквичката пуска) докато оризът поеме водата и омекне достатъчно, наръсвам с малко ситно нарязан магданоз за допълнително витамин C. Лук не мога да понасям и не слагам, може да се сложи една скилидка чесън за аромат/подсилване. После с лъжичка или виличка, ако детето яде парчета и в пасатора, ако ще се дава като пюре.

Снощи на око напрвих много хубави бисквитки с предварително накиснати овесени ядки, две малки ябълки, едно цяло яйце и малко кокосово масло - всичко това директно в пасатора и оттам сместта върху хартия за печене, пренсена с лъжичка, станаха невероятно крехки и вкусни бисквитки.

Втора вечер бебето спи от 7 до 7, направо се родих Grinning Но и аз почнах да спя в друга стая, така не го будя като си лягам и спи много по-спокойно явно, иначе само да се обърна в леглото, имах чувството, че се събуждаше (леглото ни е до неговата кошара). Напоследък се е вкарал и в почти железен режим - става в 7, в 9 ляга пак, става в 11, в 2 ляга докато не го събудя в 5, че не искам да става отпочинал си в 3 и да иска да играем Grinning, после едва го удържам до 7 (супер активен е в този пердиод) и заспива. Почвам да се притеснявам леко, че спи твърде много, макар че като познавам баща му, това не е изненадващо...и все пак Simple Smile Иначе е много активен и дружалюбен, когато е буден, което ме успокоява. Обаче и доста ми стеснява интервала, с който мога да съм с него навън и да върша нещо извън вкъщи, понеже трябва да се прибираме да спи, напоследък въобще не може да заспива в количката и в раницата (в раницата се дава, но се буди постоянно) и се изнервя и превъзбужда, ако се забавим много с лягането.

# 485
  • Русе
Благодаря ти, Aurora_89! Аз пък съм обратно не понасям чесън и не слагам.  Simple Smile Ще приготвя на Ева през седмицата. Тя вече се справя доста добре с по-малки парченца, така че само леко ще намачкам с вилица тиквичките. Давала съм пюрета с цели зърна ориз и си ги дъвче без проблем.

# 486
  • София
Аз към тиквичките слагам малко морков и копър и преди да сервирам слагам малко масло. Ще пробвам задължително бисквитките, за сладост може  да се сложи и бананче.
 Аурора режима ви е супер. Нослаждавай се докато спи повече.  Grinning

# 487
Е Мишо направи добър старт с по едри парчета. Изяде парче от книжка около 3/5 см. Чудех се къде е?  😂 после излезе в памперса. Чесънът не е ли твърде силен за бебешко коремче? Но пък щом не го боли, да хапва.  Мишо тотално яде на 4 часа.  Толко ли е гладен не разбирам. Имаме пак гъбички на краката. Но то с кортикостероиди не съм се съмнявала че пак ще излязат.

# 488
  • София
Ох, добро утро! Вчера като никога Сами плака с пълно гърло, сълзи и суполи 45 минути в 23 часа. Не искаше да суче и само се гушкахме. Не знаех и сега не знам от зъбче ли е, от коремче ли е. Темперетура нямаше. Проплакваше и в някакъв момент задремваше и пак и така 45 минути. Чудехме се да търсим ли лекар или само да се гушкаме. Имали ли сте такива моменти и каква е според вас границата за спешен кабинет при такъв неясен плач? При ваксинация знам, че час плач го имат за лека реакция и се докладват над три, но ние ваксина не сме слагали и аз честно казано гледах дали ще докара час плач за да се хванем и потърсим лекар. Той на 45 тата минута засука и заспа.
Първото зъбче го дразни, но не е плакал. Пак казвам никога не е плакало така това дете! Баща му искаше да вика бърза помощ, а аз само го гушках и се чудех как да разбера какво го боли Sad

# 489
  • София
Фрози, ужас ... представям си как сте се притеснили. Не ми се е случвало, но ако е корем ще се присвива като при коликите и може да пръцка. Според мен по вероятно е да са зъби. Дано не се повтаря.

# 490
Frozy имахме подобна вечер. Но продължи около 3-4 часа. На следващия ден беше нормално дете. Само дето си отспа през деня. Беше зъб. По големи са му зъбите и трудно пробиват венеца. Дано и при вас е било от това. 

# 491
  • София
И при нас имаше истеричен рев по същия начин. Мазах КалГел, давах панадолче - не и не. Разнасях го на ръце докато се умори и заспа - на другия ден видяхме пробилото зъбче  Peace обаче не на всеки зъб ми го е правил това. То не, че има много де  Mr. Green засега 6 броя.

# 492
  • София
Аз друго се чудех, кога трябва да реагираме със спешен кабинет? Аз мога ли да подценя ситуацията и детето да има нужда от лекар, а аз да не го заведа?  Мм искаше да вика линейка, а аз само го гушках и успокоявах.
Иначе днес няма проблеми и след като заспа спа нормално.

# 493
Снощи и ние плакахме от от 23.00 - 01.00ч. И аз мисля, че беше зъб. Давах какво ли не. Накрая направих малко АМ и се успокои и заспа. Труднички моменти, мамиии.

# 494
Здравейте мами, много отдавна не съм се включвала, баха много натоварени месеци за мен покраи бебока и мноооого други ангажименти, но гледам да следя и да наваксва.
Искам само да споделя че имахме същия проблем със рев по нощите. При нас обаче таткото ме възпря да не викна линейка. Тя горката цял след обяд не успя да спи, но като цяло си играехме, а като я сложа в леглото ревваше. Вечерта обаче когато очевидно и се спеше много трудно заспа, с много гушкане и Панадол. Аз съм в същата чуденка със спешната помощ, но предполагам че първо бих звъннала на педито. Ние имаме само един зъб и след като изби за първи път ми се случи такова нещо. Надявам се да не се повтаря, но нещо ми подсказва че ще имаме и по страшни моменти покрай зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт