Януарчета 2016-7

• 43 488
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Днес си говорихме с едни приятели че целият град е болен. И те са на същото положение като нас.
На мен два поредни дни ми става бучка на лявата гърда на едно и също място. Много трудно я махнах днес, като ме пусна температурата станах и по малките часове се цедих. Успях да я махна след 30 мин цедене с помпа и на ръка. Сега усещам уплътнение там, но бучката я няма.
На Коки му хърка нослето Sad утре ще пръскам Стеримар, дано се размине. Иначе беше голяма мъка с храненето - кърма от шише отказва категорично, сигурно успях да му пробутам към 100 гр с кашата на две хранения. Приспах го лесно и необичайно рано, съответно 2 часа по-късно се събуди и баща му трудно го приспа. Сега за втори път тази нощ го люшкам на шезлонга и го залъгвам с вода. Сигурно е изпил 200 мл нощес, но като не е пил кърма по-добре да навакса с течности. Утре сутрин май вместо каша ще му давам цица.

# 91
Момичета,  моето диване категорично отказва да пие вода. Вече има три заместени хранения и много се притеснявам.
Обсъждали сме и преди,  но...
Два пъти пие по 210 гр готова смес АМ. И другата вода трябва са я набавя от твърдата храна. Около 350 гр горе долу. Брои ли се,  изобщо?

# 92
  • София
Моята педи казва, че щом пие по 2х210 мляко му стига водата. И даже ми препоръчва да не давам вода до годинка, не знам защо.. Тя е с особени съвети, гледайки как останалите тук захранвате, примерно да не давам хлял или масло, че нямал нужда и т.н., но пък аз съм доволна и И се доверявам. Алекс пие от време на време, но малко. Аз предлагам всеки ден, а той да изпива по 20-30 макс и то не всеки ден  Peace
Не го насилвай  Hug той си знае най-добре.

# 93
Права си Джиндж,  насила няма как.
 И аз няма да давам масло. Ще слагам хубав зехтин по мъничко в попарката. Само,  че втори ден акаме рядко и не зная от какво. Със сухарите спелта е свикнал. Жълтъка се чудя какво да го правя. Подготвила съм днес пак да му давам.
Ти какво даваш на закуска?
Поздрави на Алекс от Мати!

# 94
  • София
Закуската на Сами е овесени ядки, финно мляни, от готовите каши, малко кисело мляко и малко плодово пюре за вкус. Ние сега въвеждаме и глутена. Киселото мляко го давам от три дни и слагам съвсем мъничко. Аз самата закусвам овесени ядки с кисели мляко и плод, да видим дали и малчо ще остане с тази закуска.
Момичета ръж или ечемик от къде взехте, как ги въведохте или направо пшеница предложихте?
Аз се чудя да направя ли на Сами овесени бисквитки, но той няма зъби и реално ще ги дъвче с венците.
Също някоя мама прави ли домашен хляб за децата и ако да как го замесва?

# 95
Фроузи, ечемик въведох с готова инстантна каша на ДМ "3 зърна" безмлечна. Има в био магазините иначе ако искаш да си купиш. Пшеница му давам от два дни с едно плодово пюре на Хипп, което е основно круша с много малко овес и много малко пшеница. Възнамерявам да му правя сухари с домашен хляб, нашата пекарна има рецепта за безсолен хляб. Проблемът е че Коко не харесва попара и не знам дали ще ги яде тези сухари. Някои пюрета от кухнята са доста течни и се чудя дали да не пробвам да му натроша сухар.

# 96
  • София
Ще отида до дм да видя кашата, мерси!
Днес му правих пюре, което стана и гъсто и лепкаво и на парченца, мислех, че ще му се мръщи, а той го яде с апетит.

# 97
  • София
lorl, давам само мляко  Peace онзи ден на прегледа педито ми каза да му давам като стане млякото и след час да му правя закуска (я кус кус със сиренце, я овесена/мюслена каша) и да му изместя обяда от 12 към 13-13.30, но аз не съм започнала още. Сега пие 210мл като стане към 8, после в 12 пюре от зеленчук/месно със сирене/жълтък, след това в 16ч пак 210мл мляко и в 20ч кашата. М/у храненията от 12-16 и/или 16/20 давам и плод или плодово пюре с бисквитки  Peace Веднъж седмично риба и така. Доста сложно го описах режима май  Mr. Green
Поздрави за Мати обратно  Heart Eyes

# 98
  • Варна
И аз да се разпиша по нощите...
Гиги, много ми стана мъчно! Дано бързо да мине всичко и да спреш лекарствата. И да се пазиш повече! Hug
Ей, аман от болести! Борко лепна моя ларингит и от вчера е на лекарства. Гласът му е променен, носът хърка и кашля от време на време. Дано се оправи бързо, че ми е супер тъпо, че го заразих. Изкарах го навън в един вятър и явно това беше капака. На другия ден се разболя. Confused
Детската кухня засега е пълен провал! Нищо не му харесва. Днес с триста зора хапна малко десерт (кисел с банани и моркови), но пюрето с риба направо го потресе! Sick До супата не стигнахме. Не го мъча, че нали е и болен. Запасих се пак с готови пюрета, каши, бисквити и винаги гледам да имам план Б. Дано посвикне с времето. Praynig
Борис също не иска да пие от шише-нито мляко, нито вода. Вода пие само от една неразливаща чаша на Нук. Дадоха ми и Авентска, но нея не я харесва. Олива се малко, но поне пие. Мляко засега не съм успяла да му набутам по никакъв начин. Само гърда. ooooh!
За заспиването май бях писала, но да си кажа, че свеки го приспива в кошарата за 5 мин., майка ми го приспива в количката, а с мен без сукане не става. Crossing Arms Тарикат! Heart Eyes
Хайде, болните да оздравяват бързо! Лека от мен! Hug

# 99
  • Русе
Добро утро!
Изпуснах ви. Болните да се оправят бързо. И ние минахме някакъв вирус. Първо баткото лека хрема и кашица. Ева е сополива само, а мен нещо ми дразни гърлото сега.
Gigi-ligi, бързо да се възстановяваш. Hug
Аз за сега се отказах от кухнята. Едната частна, както Катето каза, готвят с прясно мляко. За другата не намерих отзиви. Държавната е от 10-ти месец, но нещо не ми се нрави. Грамажа тук е много намален и мисля, че до никъде няма да й стига. За сега ще караме на готови пюрета и от време на време ще й готвя, каквото имам подходящо. И с баткото така бях, така че няма да е нещо ново за мен.

# 100
  • София
Момичета, кухнята като е първо, второ и трето кое кога давате?
Аз за сега си правя на Сами по два вида пюре с месо-риба и едно зеленчуково и въртя всеки ден по един вид. Тъй като от всеки вид ми става доза от поне няколко бурканчета ги замразявам и имам за поне десет дни готови пюрета.
Кисел така и не съм давала, той е глутеново нишесте, нали?
Другото, за вечеря давате ли вече зеленчуково ястие?

# 101
  • София
И ние болнииии... Преди три седмици сополи, сополи и му откриха някаква бактерия в носа.  7 дена Тобрадекс в носа, не минаха. Хайде Бактробан за 10 дена. Да, ама сополите не минават, появи се и дълбочка кашлица. Кашля 2-3 пъти на ден, ама на мен нещо не ми харесва. Педиатърката му в отпуска, заместничката някаква билкарка дето още отсега знам какво предписва - хомеопатичен бъркоч дето и на кокошка не помага. Вчера сутринта нещо го гледам човечето, кашлюка, весел, ама на мен нещо ми е свито и го закарахме в педиатричната болница в Овча купел - знам, че винаги има наличен педиатър, не се чака много, а и в други случаи с баткото са действали много адекватно. Резултатът - червено гърло, затруднено дишане на границата на аномалията, за едната бройка да ни изпратят на рентген. Изписаха една торба лекарства + антибиотик. И сега се мъчим да пием илачите. Голям зор с антибиотика дето ми е най - важен. Снощи в банята, в коритото криво - ляво се справихме, татето се прави на клоун, тази сутрин какво ли не се кривих, най - накрая го гушнах, изстрелях в бузката със спринцовката и със сила му затворих устата, за да глътне. Стана, ама ми е едно криво на душата, свито... Баткото до две години не се беше разболявал, лекарство не беше помирисвал, сега това от 9 м. почва да се трови ... Имам инхалатор, правим и инхалации - педиатъра в болницата препоръча колкото е възможно повече инхалации /с физ. разтвор/ в острия момент, много помагали.

# 102
  • София
И аз болна. Ей сега глътнах един нурофен, че Зори суче чак към 2-3 часа.
  Вече си има зъбче. Кака и само я тормози и все си навира пръста в устата и.
  Кухнята на Зори е само супа и основно. Аз поръчвам през ден и и давам един ден супата със сухар, един ден основното.
  Жълтък не давам, защото от него повръща на фонтан. Сутрин закусва каша, а вечер плод с овесени ядки или плод с извара на Хип.

# 103
  • Варна
При нас кухнята е супа, пюре и десерт по 150-200гр., но на мен ми се струва повече в сравнение с 190-грамовите купешки пюрета. newsm78 Първия ден десертът беше свършил и ми дадоха основното на 2ра група като компенсация. Беше една картофена манджа. Ами сложих и малко сол и кисело и аз обядвах с нея. Беше вкусна. Готвят и с адаптирано мляко, разнообразно. Абе като цяло е ок. Само Борис да прояде... Praynig
Ето го менюто за тази седмица.
Аз давам пюрето на обяд, десерта следобед, а супата вечер със сухар и малко сирене ако е безмесна или поне такъв е плана. Confused
Габи се оплака от болки в гърлото сутринта. Няма край явно... ooooh!

# 104
Записваме се към сополивите. Снощи изведнъж му текна бистър сопол. След час вече се давеше в сополи. Че и помпата не дава, цяла нощ рева. Спа общо 4 часа. На пресекулки. Сега съм го метнала от сутринта с хомеопатия. Да видим дали ще помогне. И нашият батко не се е разболява като бебе. А сме било нон стоп навън. Сега излязоха без шапка, само по качулка и ей го на резултата. Обаче то и аз съм така. Духн е ли ме леко и съм с възпалена глава.  Не знам защо.

Общи условия

Активация на акаунт