ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 368
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Ние вече две нощи от 1:30 до 5 не спим. Мъчи се да пръцка,да ака,да се оригне и така часове. Нещо напоследък хич не мога да го оригна като хората и явно от това са му всичките мъки. Днес към 5 като успях най-накрая да го уригна и милия спа до 9 и после даже с мъка го нахраних към 11. Имах чувството,че прави връзка междуяденето и болките,защото на няколко глътки почва да се гъне и дърпа.

# 256
Ir-ka аз също ползвам на Авент и в момента съм с двете дупки. Само веднъж имах проблем момата беше много гладна и много бързо си изпи млякото и след това повърна може би всичко.  Не ми се беше случвало такова нещо, много се уплаших започна да излиза и през нослето #Crazy ужас. Като изключа тази случка съм нямала други проблеми. Дори се замислям дали да взема с 3те дупки, но понеже сме на смесени хранене не смея, за да не се откаже да цока. Би ли споделила каква беше мостричката на мустела, която са ви дали. И ние имаме малко пъпчици покрай устата. Забравих да кажа за бибките, когато е по-топло млякото пускат повече, направо на струя, но като се охлади малко се оправя и при обърнато шише започва да капе, а не да тече.

# 257
  • Стара Загора
Ние сме с шишета на Нук с каучукови биберон с дупка s.Повече сме на кърма от колкото на ам и аз искам по-трудно да му тече млякото,за да си папа и от мене.Докато продължавам и да кърмя не мисля да му давам млякото с по-фолям дупка.

# 258
http://images.skincarerx.com/media/catalog/product/cache/1/image … alm-raw-72dpi.jpg

Ето това е кремчето, пише, че е за изключиъелно суха кожа. Кожата на малката не е суха, но това й помогна, явно е по-хидратиращо.

# 259
  • София
Ние сме на Томи Типи и вече сме с 2 капки от миналата седмица. Първо бях купила комплект на Авент, но беборан не ги хареса. На един курс ми бяха подарили шише на Томи и бебо много си хареса неговата бибка, тъй че вече само такива ползваме.

Ние днес ставаме на 4 месеца Simple Smile Мислех да му купя подарък по повода, но днес поръчах памперси и мокри кърпички от Емаг и ми свърши бюджета за месеца. Все пак няма да остане без подаръци, тъй като вчера ни подариха комплект за дентална грижа и ни донесоха една торба с детски книжки от едно вече пораснало дете.
За ваксините на нас ни бият през месец 6 валентнмай  и през месец тази срещу пневмококови инфекции. Досега имаме 2 шест валентни и една пневмо, което като гледам значи, че май ни остават за мой ужас още 3 ваксини. Преди при 5 валентната се е биела ваксина срещу хепатит В в първи и шести месец, но сега това отпада. На 7 месец проверява за белег от имунизацията срещу туберколоза. Иначе следващата ваксина е след годинката.
Моя беборан се оригва, но връща храна понякога половин-един час след това. След ваксината вчера връща по няколко пъти след всяко хранене.
Аз отново му давам Лефакс, тъй като ми се стори, че заради по-рядкото акане задържа газове. От както пак е на капки се скъса да пръцка звучно и коремчето не е така подуто и той е по-спокоен.
Снощи почти не съм спала. Бебо заспа в 22:20 и до към 4 спа много спокойно, но аз заради температурата от преди това бях притеснена и се будих на всеки 15-20 минути и само му проверявах челцето. Към 4 бебо почна да промрънква на сън и издаваше някакви жални звуци почти до 6:30. Според мен беше стресиран и разтроен от ваксината.

# 260
Ir-ka благодаря  bouquet
maksimka по колко АМ даваш? Дохранваш или си заместила хранене? Аз пробвах с дохранване след като е сукала, но нещо не ми се получаваше и съм заместила 2 хранения с АМ едното е вечер след банята и правя 6 лъжички Embarassed само ние ли сме толкова лакоми? Взех да се притеснявам като гледам, че някой бебчовци изпиват по 120мл. Да ви се похваля и Алекс от 2 дена вече посяга да хване играчка, да видим кога ще ме изненада и с обръщането по коремче Blush

# 261
Днес успешно започнахме захранването. Био морков и картоф на ХИПП. Много му хареса, изяде половината бурканче, защото като свърши определеното количество започна да се криви и да отваря устичка за още папкане.  Mr. Green Малкото ми лакомниче. Утре ще му дам и останалото. Голямо мазало беше , но поне си хапна.  baby_neutral

За 4тия месец направих чийзкейк с тати да си хапнем , а на бебо взехме мек пъзел за земята на който да играе, активна гимнастика , плюшена играчка , която свири и нова биба. Mr. Green

А по повод шишетата, ние сме с Avent, Munchkin, Tommee Tipee. Просто хващам това , което е в стирилизатора, пие си от всичките. Иначе още са с 1 дупка за да не се дави а и така се унася докато папа , защото се измаря.  А и на нашите шишета всичкита бибероните им са 0-6м.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 13:48 от __Magi

# 262
  • гр.София
Ние ползваме Tommee Tippee с две дупки, от както навърши три месеца.
Папка 5-6 пъти по 160-170мл. Има дни, в които е и по- лаком и на някое от храненията му правя по 200мл.

# 263
Маги - една добронамерена бележка от мен - захранване се прави само с 1 нов продукт, а не са два, както си процедирала.

# 264
  • Русе
Моята госпожица отказва да пие от каквото и да е шише, така че не ползвам никакви. Явно ще се учи направо от чаша.   Подкрепям Мometo  за захранването с един продукт- ако не дай Боже има реакция ще знаете от кое е. За всяка месечинка ядем торта, подаръци не съм купувала. Я кажете някое бебе да е имало бактерии в нослето? Няма зелени сополи, но са гъсти, хрипти и не минават. Чудя се да пускам ли носен секрет? newsm78

# 265
Маги - една добронамерена бележка от мен - захранване се прави само с 1 нов продукт, а не са два, както си процедирала.
Педиатърката на бебето ми препоръча така. По назад съм писала. Аз решавам за моето дете как да го храня.  А и същата лекарка преди години ми е била и на мен педиатър и майка ми ме е захранила по същия начин. Нямам нито една алергия!Много деца на познати са при нея и на всички това е казала. Надявам се да няма проблем бебо ,  то си е до организъм. апреценила съм, правя го. Wink

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 14:28 от __Magi

# 266
Естествено,  че ти си решаваш. Не разбирам защо се палиш.

# 267
  • Русе
Естествено, че всяка майка си решава за детето! Но хайде да го приемем, че има момичета, които не са получили ценни съвети от педиатрите и тепърва се сблъскват със захранването- ако имат желание, поне да знаят основни положения при захранване. Мир  Hug

# 268
Не се паля, сега като си чета поста наистина звучи така, не ме разбирайте погрешно. Доста съм се позаинтересувала но не виждам смисъл да споря . Всеки си прави каквото сметне за добре!

И хайде без заяждане. ; )

# 269
  • София
Хм това за тортата за месечинката звучи добре. После ако реша са изведе беборан може да се почерпя с едно парченце. Magi другия месец ако решиш пак да правиш чийзкейк свирни да дойда и аз Simple Smile
Аз като запопнах да замествам цели хранения с АМ и кърмата ми супер рязко намаля. На мен целта ми беше да спра да кърмя, за да започна да пия лекарства, но за тези, които искат да продължат с кърменето трябва много да внимават със заместването.

Общи условия

Активация на акаунт