ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 32 143
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • Стара Загора
Ха ха аз родих на дърти години и с баби пенсионерки хич не е лесно.Само ми се оплаква майка ми колко била уморена...

# 316
Да споделя-от два три дни ми се случва нещо странно. Преди няколко дни правихме принцеси със сирене за закуска вкъщи и Йони я бях сложила да си лежи на кушетката в кухнята докато ги правя. Изведнъж взе да се мята,да плаче много жално и не можех да я успокоя. Майка ми ми каза да й дам едно парченце от принцесата и само като й го поднесох към нослето и тя така настървено захапа,че една реагирах да го издърпам от устичката й. Днес сутринта пак се повтори ситуацията само че с баница. Чудя се това дали е заради храната или е заради желание да си набута каквото и да е в устата да си начеше венчетата че са й се надули и ще видим кога ще почнат да пробиват зъбките. Поднесох да пробвам салам,обаче си изви главичката нястряни направо с погнуса:)))може и да е от салама.

Честито ! Готови сте за захранване. До колкото знам, интересът на бебето към храната на възрастните е основен признак, че дедето вече е готово за захранване.  Peace Аз такъв интерес от моите не забелязвам още.

Педи ми каза да започна с картоф, но аз имам една домашна тиква част, от която замразих и много се изкушавам да започна с нея. Хем е сладичка и сигурно ще се хареса на бебоците. Какво мислите ? newsm78
Е да но тя все още не може за седи седнала,а и ми се иска да забавя до към поне 5 1/2 месец. Дали това ще навреди на бебка при условие че си наддава добре и няма проблем?

# 317
  • България
Сорента, възможно е да е заради зъбките така настървено да се опитва да захапе.Стела понякога така се настървява и трепери чак.Ако я гушнеш сякаш ще те изяде където свари.Милите ми, измъчиха ги тези зъбки.Виждат се,  а не пробиват.С каката изобщо не сме имали такива ядове.

# 318
Wicked one, върви на място в НОИ и провери какво става - толкова дълго със статус още се обработва ми стоя болничен с объркани приложения към него. От НОИ пратили писмо, че ми отказват изплащане, ама докато дойде все едно с гълъби го бяха пратили. Вече не чакам- повече  от седмица не се ли смени статсът отивам при тях. За храненето после вярно си е до дете, но поне в началото се опитвам да им дам  правилна насока. Йоани обае има непоносимост към шишета, лъжици и т.н...не знам как ще я захранвам. Дано като е с пюре, а не вода й хареса На каката първо дадох картоф с кърма, направен. Много й хареса, може би защото имаше познат вкус от кърмата. Сега още мисля, че малката има проблем с акането. Ако раждате като мен, на дърти години ще имате баби пенсионерки, помагат, спор няма. Но сега каката заради яслата признава само мен, та пак си е проблем. А Беба не мога да им оставя, че е само на кърма, само от мен. Та така. Малката спи с цяла пижамка в летен чувал и завита с олекотена завивка, тъничка. Ръцете и са все ледени, винаги нагоре. Около 20 градуса стои в стаята, чакам парното да тръгне.

Звънях им, просто се забавили в обработването, във вторник съм щяла да получа плащането... пфф, а дано Simple Smile
А за получаването на писмото, има един виц - "Служителка на Български Пощи се хвърлила от 7мия етаж. Приземила се след 2 дни." Grinning

# 319
  • София
Sorenta не е късно и след 6 навършени месеци да започнеш да захранваш. Ако сте на кърма даже е по-добре.
Преди малко се върнахме от разходка. Около час бяхме навън, че реших, че времето по-хубаво няма да стане. Вчера си останахме в къщи, че след ваксината в сряда реших да не излизаме. Днес си купих чийзкейк за вчерашната месечинка, а на таткото му взех тиквеник. За първи път днес ми се случи бебо цяла разходка да не спи и периодично да ръмжи. Да имате идея на какво се дължи това? Сега пък в кошавката се извива някаксо странично, размахва крака и ръце и пуфти. Незнам какво му става. Идеи?

# 320
  • София
Гледам сама - 3 деца, папагал /обича да е все по раменете ни/, тарантула и костенурка. Майка ми е в съседен квартал, но отказва да ни погледне заради малката /против баща и е/. Теглих и една шофьорска от сърце и да се оправя. Свекърва ми и зълва ми са в САЩ и се моля да успеем да стигнем и ние до там. Лятото като си беше тук беше много добре. Всичко правеше, а на мен ми казваше "ти трябва да се грижиш за внуците ми", нищо че двете са от първия ми мъж. Simple Smile Добре че мъжа ми не е всеки ден на работа, а големите поне до обяд са на училище Simple Smile
Температурата в стаята е около 20-22 градуса. Малката спи с ританки, боди с къс ръкав и лека пижамка, отгоре с едно олекотено одеалце. Simple Smile Марина спи завита през глава, може би заради това че твърде често се храним на обществени места и я покривам с нещо леко.
Вашите бебчета откриха ли че имат крака? Моята ги гледа с голям интерес и се опива да ги хване, но се стряска като са близо до лицето и. Като се хване за нещо, което да я издържи се изправя и сяда сама.

# 321
  • София
Sorenta не е късно и след 6 навършени месеци да започнеш да захранваш. Ако сте на кърма даже е по-добре.
Преди малко се върнахме от разходка. Около час бяхме навън, че реших, че времето по-хубаво няма да стане. Вчера си останахме в къщи, че след ваксината в сряда реших да не излизаме. Днес си купих чийзкейк за вчерашната месечинка, а на таткото му взех тиквеник. За първи път днес ми се случи бебо цяла разходка да не спи и периодично да ръмжи. Да имате идея на какво се дължи това? Сега пък в кошавката се извива някаксо странично, размахва крака и ръце и пуфти. Незнам какво му става. Идеи?
Нашата така ръмжеше когато се учеше да се завърта на ляво. На дясно и е много лесно. А сега ръмжи когато иска да стигне някоя играчка, а не успява.
На разходка сме всеки ден, независимо от времето. Ако вали или е студено сме добре облечени Simple Smile Поне 2-3 часа изкарваме навън.

# 322
  • Стара Загора
А моят мучи когато не е на кеф иму се спи

# 323
Да, вече си хваща краката, още не ги лапа, но скоро и това ще стане. Хваща всичко което й е в обсега и веднага в устата. Два пъти се преобърна сама, но още не схваща как го е направила, за да потрети Simple Smile

# 324
  • София
Откакто се завъртя преди няколко седмици не го е повтарял. Като си правим ежедневната гимнастика го обръщам, но още явно не схваща как да го прави сам. Любимото му е да го вдигам за ръчичките до седнало положение, голям смях пада, но още не е правил опити да сяда сам.
Не мрънкаше като пред заспиване. С татко му гледаха Маша и мечока и му мина, но все още незнам какво му имаше. newsm78
Милена аз с едно трудно се оправям, а с три ми звучи направо страшно. Свалям ви шапка на тези с повече от едно зверче в къщи.

# 325
Сорента, възможно е да е заради зъбките така настървено да се опитва да захапе.Стела понякога така се настървява и трепери чак.Ако я гушнеш сякаш ще те изяде където свари.Милите ми, измъчиха ги тези зъбки.Виждат се,  а не пробиват.С каката изобщо не сме имали такива ядове.

Ние още нямаме никнене на зъби май. Thinking Освен, че си ядат ръкавите и вкарват юмручета в устата, други признаци не забелязвам засега.

Сорента До колкото знам, не е нужно бебето да сяда, за да се захранва.

Ние днес бяхме на ортопед. Много съм доволна. Доки всичко ни обясни подробно, прегледа петичките, ахилесовото сухожилие и видя на ехограф тазобедрените стави. Бебка е малко по-напред в развитието, но юнакът също не е зле. Нищо не сме плащали или доплащали. Препоръчвам доктор Попов в Софиямед.  Peace Оказа се, че трябвало още на месец и половина да ги водим на първи преглед при ортопед, а вторият е на 5-ти месец.

Краката още не сме ги открили.  Mr. Green

# 326
  • Стара Загора
И ние не сме си открили,че имаме крачета.Вече втори ден не ака.Нашето Педи каза,че максимум до три дена трябва да ае чака и ако не стане свещичка в дупето.Толкова е хубаво когато малкото зверче заспи Simple Smile .Чудя се като се смени времето как ще се случват нещата.Сигурно едвам ще дочакваме тати да се върне от работа,че да правим баня,хранен е и приспиване.Ако до сега сме го къпали в 19 ч сега ще трябва да е в 18 .Той едвам устисква до тогава.От 17ч се почва едно мрънкане.

# 327
Аз имам нужда от помощ само,за да седна да ям,да се изкъпя като хората и ако може да обиколя за половин час поне квартала сама Simple Smile. Навсякъде имам храна наслагана като бадеми,орехи,фавли и тн и разснакяйки дзверчето,тъпча. Вечер,ако някой ми сипе,ям,иначе нямам сили. Общо взето просто тъча нещо в устата,когато мога.
От два дена Огнян пак много се е разприказвал. Днес се оправи сам с една гризалка и хубаво си начеса зъбките. Започна да хваща играчките вече с две ръце. Опитва се да лази,но не и да се обръща от гръб по корем. Ръмжи по всякакви поводи,но основно е свързано с желание нещо да направи с тялото си Simple Smile

# 328
Сорента, възможно е да е заради зъбките така настървено да се опитва да захапе.Стела понякога така се настървява и трепери чак.Ако я гушнеш сякаш ще те изяде където свари.Милите ми, измъчиха ги тези зъбки.Виждат се,  а не пробиват.С каката изобщо не сме имали такива ядове.
Да ти кажа май има нещо такова със зъбките,защото като я вземем на ръце и започва едно диво въртяне и хапане и на мен и на баща й,че и на баба й и дядо й. Освен това е станала доста крива и само си пъха и двете ръчички в устата и чеше. Педи ни препоръча кремче за венчетата и то помага,но ефекта е само за няколко часа спокойствие. ..после пак. Иначе изведнъж дръпна с яденето и честно се притеснявам малко-от 120 ml изведнъж започна с 170 ml на ядене , което си е бая а тя си върви дребничко и финно девойче:)спи от 19 30 до 5 30. Не я навличам-постилам й едно поларено одеалце в кошарката и я завивам с тънко поларено одеалце отгоре и още едно като ги правя на кръст така че дори да е в поза предавам се докато спи раменцага й да са завитички.долното одеалце го слагам над крачетата леко за да не може да го изритва. Дано съм се изразила разбираемо.иначе си спи само по памучно гащеризонче.Поддържаме в стаята някъде 19-20градуса за сън.къпем я на 23.

# 329
И ние не сме си открили,че имаме крачета.Вече втори ден не ака.Нашето Педи каза,че максимум до три дена трябва да ае чака и ако не стане свещичка в дупето.Толкова е хубаво когато малкото зверче заспи Simple Smile .Чудя се като се смени времето как ще се случват нещата.Сигурно едвам ще дочакваме тати да се върне от работа,че да правим баня,хранен е и приспиване.Ако до сега сме го къпали в 19 ч сега ще трябва да е в 18 .Той едвам устисква до тогава.От 17ч се почва едно мрънкане.
Децата бързо се адаптират към новото време.Поне това са моите наблюдения.Ние вече не откарваме за баня в 21.Самото по-ранно стъмване му промени желатието за сън. По принцип винаги към 17-18 си дремва един час. След това още малко игри и забави и вече най-късно в 20:30 къпане и нощен сън.Днес не успя да дремне след 16 още веднъж и вече в 19:30 истеряса и направо простомих дупе и да спи. Предималко сесъбуди да яде ипродължи даспи. Дано да спи спокойно тази нощ,че напоследък е малка нощна лудница положението.

Общи условия

Активация на акаунт