ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 396
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • гр.София
И ние сме самички. Таткото вечер му се радва, а сутрин става в 6, храни го, мие дупето и го гледа до 8, когато тръгва за работа, и ме буди да застъпвам.  Peace
За сега ни се получава добре с този график.

# 301
Гръмчо Peace
И ние го гледаме без баби. Дори и 1 ден не съм викала някой да ми помага. Ние с бебо сме си все още като 2 в 1 , защото той държи да стои с мама повече, татко му помага за банята, и като трябва да свърша нещо  и играе с него когато може, защото е на работа всяка вечер и през деня трябва да си е починал. Не съм привърженичка на гледането от баби. Единствено бих го оставила ако трябва да свърша нещо (зъболекар, банка) и подобни неща , които не позволяват да е с мен , но само ако татко му неможе и той в този момент. И всичко се случва с лекота вече, само 1вия месец беше зор, докато свикнем. baby_neutral Peace

# 302
Момичета, да ви питам с какво завивате бебоците нощем ? Аз имам една олекотена завивка от Икеа и една от български комлект бебешко спално бельо. На Икеа завивката е добра, но българската е много голяма за креватчето и някак твърда. Едвам успях да завия плътно бебка с нея, но през нощта се събуди в 3 обърната напречно, а завивката се беше надигнала, като козирка над нея. Тогава си поиска и храна, а няма навик да се буди за ядене. Иде ми да изхвърля тази груба олекотена завивка.  #Cussing out Бях изпрала чувалчетата за сън, но те са без ръкави и пак се налага с нещо да завивам, но с тях ползвам само плика за завивката, прегънат на две. Температурата в стаята е 24 градуса.

# 303
  • София
Хубаво си е да има баби да помагат от време на време ама при нас и двете са извън София. Таткото помага събота и неделя, но през седмицата помага за банята и по половин-един час го гледа вечер ( обикновено когато спи Simple Smile ). Като трябва да ходя някъде помъквам и бебето. Заедно ходим до банката, до здравната каса, до еконт и тн. Другия месец ще пробваме заедно да отидем и не генеколог. Заради липсата на гледачки отидох до пощата (в нашата няма как да кача количка) да проверя какво става с една пратка и се оказа, че виси там от два месеца. За жалост не успяхме да си облечем хубавите подаръци, тъй като вече е студено Sad
Magi при мен първите два месеца бяха кошмар, но си права, че вече нещата се случват по-добре.
И майка ми като идва за 2-3 дни в месеца ми е хубаво. От миналия месец започнах аз да и ходя за по една седмица на гости и се получава добре. Тя е на работа, но след работа помага, а и всичките ми роснини са там, тъй че почти всеки ден има кой да се радва на бебето за 2-3 часа. Освен това за мен различната обстановка си е разнообразие. Чакам още малко да порасне и си мисля да се поглезя малко на спа във Велинград с бебето.
Беборан спи в чувалче (както по-рано установих есенно) и едно пухкаво одеалце отгоре. Ръчичките обикновено са отвити. Има си памучни пижамки, който са цели с дълъг ръкав и ританки. В стаята подържам температура от 23 градуса (при 24 и нагоре ми се струва много горещо)

# 304
  • България
Кити, при 24градуса, спокойно може да са им отвити ръчичките.Нали са с дълго ръкавче  Peace
На моите изобщо не им ги завивам, защото ги лапат и ако не ги намерят се ядосват,още повече ще си качат завивките върху главата Simple Smile

# 305
И аз си гледам сама бебето,баткото и кучката + домакнството. Таткото работи ипомага винаги с каквото може,когато може. Бабите и двете вече са свръх пенсионна възраст и по-скоро те са за гледане. Свекито не се сеща дапомага така или иначе,а сме в една къща. Радва му се итолкова. На мен от помощ ще ми е и една баница,ако направи ама тя дава точно толкова парченза,колкото сме Simple Smile Само раздразва и затова съм я отписала. Майка ми е в София. Би помагала поне с готвене и домакинство,ако беше тук,а и тя много добре се занимава с децата. Трудно йе да пътува,а аз не мога да отида с бебето при нея и да оставя баткото. А и предпочитам да е на мой терен Simple Smile.Ще оцелеем.
Grum4o,навита съм за Велинград с бебоците. Ако искаш компания като ву дойде времето,свиркай Simple Smile

# 306
Завивам с олекотена завивка и мятам едно одеалце отгоре, не знам колко градуса е, но като усетя че ми е хладно пускам малко една печка да отопли, но понеже спи с ръце нагоре, поза "предавам се" и ръчичките й са студени, но не се оплаква от това. Чакам ноември да пускат парното вече.
Поръчала съм едни сладурски поларене гащеризончета за спане и нямам търпение да дойдат, от Алито са, така че ще почакам някоя и др седмица.

# 307
Кити,ръчичките няма как да са завити,защото просто в крайна сметка ще са и гланичките им под одеалото. Освен ако някое бебе не е толкова кротичко,че цяла нощ да не мръдне с ръчимки под одеалцето. Ние още сме с лятното чувалче,но с тениска и гащеризон,а отгоре до кръста завивам с одеалце,което е нито дебело,нито тънко. Поларено е и с малко пълнеж вътре. През нощта печка не пускам,но у нас все още е топло. На мен ми е студено,но това не се брои Simple Smile

# 308
  • Стара Загора
Имам баби,но помагат до толкова до колкото да мога да ям,да отида до тоалетната и да свалим количката.Бебо спи в лятно спално чувалче и отгоре с одеалце.Ръчичките няма как да са завити,защото постоянно ги мята.

# 309
При мен, майка ми беше в началото почти цял месец. Огромна помощ ми беше, почти всичко вършеше. Не знам, дали ви бях споделяла, но месец и половина бях в депресия, колкото и да си мислех, че това са лигости, ми се случи. Един от най-тежките ми периоди. После дойде сестра ми и седя до август при нас. Отново ми оказа огромна помощ, че бебка беше с ужасни колики и от 9 сутрин до 11 вечер ни спеше по коремите. След това останахме сами с таткото. Той помага много, не работи всеки ден и сме често заедно. За мое щастие, днес чакам отново майка да дойде, но не за да помага вече, а за да се радва на бебка. Не ми е трудно да се оправям със Софи, но еднообразието ме убива.
Ние спим с чувалче и гащеризон, май е есенно. Но до около 1 вечерта парното работи. След това понякога я покривам с една тънка пелена. Ръцете никога не са й били завити, защото тя спи с тях нагоре. В стаята температурата е от 19 до 22 градуса.
И ние мислим да ходим с бебка на почивка. Нямам търпение вече.
И накрая да се похваля, най-накрая ми преведоха парите за болничният. И то благодарение на жените от НОИ, защото педиатърката отново го беше объркала  #2gunfire

# 310
  • София
Hipo ще кажа, когато се наканя да тръгна. Компания никога не е излишна Simple Smile
Беборан задължително се завива през глава преди да заспи. Ако няма одеалце се опитва да се завие с бодито или лигавника си или чувалчето и е много смешен. Като заспи дърпам завивката надолу и ръчичките остават отвън.
Да ти помогнат докато се наядел е блаженство. От 4 месеца през деня го карам на сухоежбени. Беборан усеща кога ще ям и приключва с дневната дрямка Wink
И мен вече еднообразието ме убива, но от утре съм на гости Simple Smile Хип хип урааааа!
Честито за болничния!

# 311
За жалост и аз го гледам сама таткото рядко помага. Много ми се иска поне веднъж седмично да ходя сама някъде но... шанс. И на мен еднообразието най-много ме побърква.
А и нр съм се оплакала, че вече следва от нои да ми превеждат майчинство но от месец съм без пукнат лев. Стои в статус 'обработва се'... Sad

# 312
  • Стара Загора
ММ първия един месец беше в отпуска и тогава ми беше най-добре.Сега беше 2седмици и се справяме отлично и направо ми настръхва косата като зна какво ще е следващата седмица.Сутринта дребончо спа само 20 мин и като гледам май скоро ще започне изобщо да не спи през деня.

# 313
  • София
Ето една хубава статия за захранването http://zacheto.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/10/15/zahranvane-po- … meso-riba.1192887

# 314
  • Русе
Wicked one, върви на място в НОИ и провери какво става - толкова дълго със статус още се обработва ми стоя болничен с объркани приложения към него. От НОИ пратили писмо, че ми отказват изплащане, ама докато дойде все едно с гълъби го бяха пратили. Вече не чакам- повече  от седмица не се ли смени статсът отивам при тях. За храненето после вярно си е до дете, но поне в началото се опитвам да им дам  правилна насока. Йоани обае има непоносимост към шишета, лъжици и т.н...не знам как ще я захранвам. Дано като е с пюре, а не вода й хареса На каката първо дадох картоф с кърма, направен. Много й хареса, може би защото имаше познат вкус от кърмата. Сега още мисля, че малката има проблем с акането. Ако раждате като мен, на дърти години ще имате баби пенсионерки, помагат, спор няма. Но сега каката заради яслата признава само мен, та пак си е проблем. А Беба не мога да им оставя, че е само на кърма, само от мен. Та така. Малката спи с цяла пижамка в летен чувал и завита с олекотена завивка, тъничка. Ръцете и са все ледени, винаги нагоре. Около 20 градуса стои в стаята, чакам парното да тръгне.

Общи условия

Активация на акаунт