ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 386
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Аз дори не питах нея, но както и да е.  Thinking

# 286
  • Русе
Момичета, почетете за захранването. Важно е за развитието на дребосъците. Аз с каката чак записки си водих все едно на изпит ще ходя...затова си позволявам да давам акъл. И с това четене се провалиха... Голямото не яде почти никакви плодове и зеленчуци. В суров вид няма начин да я накарам..евентуално варени и пасирани...И яденето така го яде, голяма мъка..До кога не знам.  Има много информация- кога, какво, по колко и как се дава.  Лека вечер и спящи бебоци! baby_neutral

# 287
Маги, защо така се палиш? Просто те питаме, тъй като има доста новобранки и не сме наясно със захранването. Не бива, толкова ни е готина и сплотена темата!
Сорента, погледнах в имунизационния календар на малката и е отбелязано , че в четвъртия месец също е сложена шествалентна ваксина, тоест и хепатит Б. Следващия път иска не иска ще я накарам да ми обясни какви ваксини са й слагани, а декември я сменям!  #2gunfire
И аз така сметнах за ваксините. Ние сме на последна ваксина на 31.10 живот и здраве. Не съм слагала Синфлорикс и не виждам смисъл да я тъпча с хиляда глупости така че мисля да откажа. И без това ми е притеснено край заминаването на татко й как ще се справям сама,но няма как трябва да се работи...
Момичета,преди да съм забравила-четох някъде из ФБ,че трябва да свикнем бебчовците с вида и начина ня употреба на лъжичката от сега(4 месец ),защото като се захранват да нямаме проблем в 6ти(поне аз тогава мисля да захранвам ако тя издържи). Трябвало да се дава мляко поне малко с лъжичка да свикне детето и да не плюе или да се дърпа при захранването. Вие как мислите?

# 288
Да споделя-от два три дни ми се случва нещо странно. Преди няколко дни правихме принцеси със сирене за закуска вкъщи и Йони я бях сложила да си лежи на кушетката в кухнята докато ги правя. Изведнъж взе да се мята,да плаче много жално и не можех да я успокоя. Майка ми ми каза да й дам едно парченце от принцесата и само като й го поднесох към нослето и тя така настървено захапа,че една реагирах да го издърпам от устичката й. Днес сутринта пак се повтори ситуацията само че с баница. Чудя се това дали е заради храната или е заради желание да си набута каквото и да е в устата да си начеше венчетата че са й се надули и ще видим кога ще почнат да пробиват зъбките. Поднесох да пробвам салам,обаче си изви главичката нястряни направо с погнуса:)))може и да е от салама.

# 289
  • София
KittyCatty разбрах какво питаш. Принципно половин бурканче е много като за първи ден нова храна, но все пак всеки сам си преценя като детето е пред него. Лично за мен и за захранване все още е рано, но това пак е до избор. Някои мами ще захранват след 6-ти навършем, което за мен е късно ако бебока е на АМ. Идеята ми е, че препоръките са различни и всеки сам си избира. Принципно се започва с 1-2 лъжички и за 3-4 дни се увеличава дозата.
Нинив според мен неяденето от страна на детето зависи от самото дете, а не от захранването.

# 290
  • Стара Загора
Аз до колкото знам АМ засища повече от кърмата и тя се смила по-бързо.На кутиите с АМ пише,че дозата е вече 210мл,което ми се вижда много.Мисля си,че ако Алекс мине на АМ(което се надявам да не стане в близкия месец) мое би първоначално ще трябва да му правя тази голяма доза докато го видя по колко изяжда.Мисля си да го нахраня някъде към средата на ноември може би първо с картоф,но да видим Педи какво ще каже.

# 291
Моята педиатърка още от началото обясни, че детето трябва да яде по следната схема - пред месеца слагаш 1 и зад месеца 0. т.е. както нашите мъници са на 4 месеца става 140, плюс-минус 10 мл. Но естествено пак си е строго индивидуално, малката в началото си ги следваше тези мл., но вече почна да яде по-малко и по 5 пъти.
Аз ще започна захранването от ноември, първата събота, за да може и таткото да е тук, хем да види първите хапки, хем да я гледа докато хвана цаката как да правя пюретата, а ако нещо не й понесе да си имам някой с мен. Тя ще е почти на 5м. и май ще почна с морковче или картоф, че имам домашни, имам и тиква, но нея мисля да я оставя за след тях.

# 292
Да споделя-от два три дни ми се случва нещо странно. Преди няколко дни правихме принцеси със сирене за закуска вкъщи и Йони я бях сложила да си лежи на кушетката в кухнята докато ги правя. Изведнъж взе да се мята,да плаче много жално и не можех да я успокоя. Майка ми ми каза да й дам едно парченце от принцесата и само като й го поднесох към нослето и тя така настървено захапа,че една реагирах да го издърпам от устичката й. Днес сутринта пак се повтори ситуацията само че с баница. Чудя се това дали е заради храната или е заради желание да си набута каквото и да е в устата да си начеше венчетата че са й се надули и ще видим кога ще почнат да пробиват зъбките. Поднесох да пробвам салам,обаче си изви главичката нястряни направо с погнуса:)))може и да е от салама.

Честито ! Готови сте за захранване. До колкото знам, интересът на бебето към храната на възрастните е основен признак, че дедето вече е готово за захранване.  Peace Аз такъв интерес от моите не забелязвам още.

Педи ми каза да започна с картоф, но аз имам една домашна тиква част, от която замразих и много се изкушавам да започна с нея. Хем е сладичка и сигурно ще се хареса на бебоците. Какво мислите ? newsm78

# 293
  • Стара Загора
Има логика в това което вашето педи е казал.Може и аз по този начин да процедира,но се налага да не е скоро.И аз мисля да започна захранване в съботен ден,за да може и татито  да е с нас.Смятам да използвам направо готови пюрета.Моя приятелка доста бързо успя да замести две хранения в рамките на месец.Аз бих желала да за местя едно хранене,но да видим бебо дали ще иска и как ще възприема.

# 294
  • София
Когато захраних малката беше със сок. Започнахме по схема 1 ден - 1 лъжичка, 2 ден - 2 лъжички и така до 5 ден. След това вече до 30мл. После започнахме с оризова каша пак на същата схема. Пюретата вече ги започнахме директно, само че тя не хареса нито морковите, нито тиквата, но за пащърнак умира.  Simple Smile За месец не сме заместили още ядене. Скоро ще заместим едно.
Сина ми на 4 месеца прояде пилешка супа, заради алергия към белтъка на кравето мляко и сега яде почти всичко. Дъщеря ми я захранвах по схеми, пък да яде всичко и сега е такова злоядо говедо, че на моменти ми иде да я набия. Simple Smile Така че какво ще яде като порасне си е до дете.

# 295
Да споделя и аз.
Мишо пие по 150мл, понякога 4, друг път 5 пъти на ден.
Първото пюре, което му дадох беше от тиквичка - защото от 2ри месец насам е със запек, а тя помага. Хареса му. После продължих с картоф, морков и след това - тиква. Като видях, че всичко това му понася добре смесих тиквата с броколи и така си хапна, иначе чисто броколи отказа.
Започнах с малко количество, като не мисля да замествам хранене докато не стане поне на 5.5 месеца. Скоро мисля да пробвам да му дам каша и плодови пюрета.
Шишетата са ни на Томи Типи, с две капки от около месец, и няма проблеми.

# 296
  • София
И отделно от темата да се оплача малко. Вчера малката стана в 6 и заспа вечерта в 23. За целия ден и се събира около час сън, а беше весела. В 20:30ч заспа, но един комшия се сетил нещо и звънна на вратата на пожар от което малката се събуди с писък и един час не успяхме да я успокоим. Идеше ми да го убия.

# 297
Баткото го захраних към 6 месец с тиква. По принцип тиквата е плод,между другото. Всичко ядеше,дъвчеше и нямаше никакви капризи по отношение на храната. Въпреки това,в момента е много друден с яденето.Манджи не обича и най-много да му пробутам един път и край. Ако може,ще се храни само с ориз,пилешко,картофи и макарони.Поне сирене яде в огромни количества.Хляб яде само на сандвич,с яденто не. Не е злояд,но яде твърде еднообразно,а нито е захранен така,нито е хранен така,докато не си промени трайно вкусовете в детската градина. Там го отвратиха от манджите и започна да иска само гореизброените храни. Така че всичко си е до дете.
Лъжичка отдавна ползвам за водичката,с която изплакваме устата,когато не заспи веднага след кърмене. От шише също му давам,но предпочита лъжичката. Проявява явен интерес към храната или по-скоро към това какво всъщност правим ние с тез неизвестни неща,които си пъхаме в устата. Много му е интересно и като ме гледа да пия от чаша. Но все още не е проявил мерак да хване нещо от това,което ядем ние.
Казват ми сега да почна с картоф,но се чудя все още,защото пада голямо напъване и пръцкане и ако картофът го запече,съвсем ще оплескаме нещата май.

# 298
  • София
Милилитрите по кутиите са за 4-5 хранения. В останалите евро държави са привърженици на по-ранното намаляване на броя хранения за сметка на количеството. Тази схема с единицата и нулата и аз я знам, но не ми се получава. Вече месец ядем по 150 . вместо 130.  АМ малко затяга и си е шок за коремчето на изцяло кърмените бебета, тъй че не включвайте едновремено АМ и пюре. Нека свикне първо с едното, а после с другото.
Чела съм, че картофа е тежка храна като за начало. Нашата педи още не е казала с какво ще започнем да захранваме другия месец, но аз си мисля за тиква, а след това моркови, тиквички, пацърнак, спанак и картоф. Чудя се дали да вклюща червена чушка. Готови пюрета смятам да взимам само за разнообразие. Засега пюретата лесно се приготвят (за разлика от местните) и смятам да де пробвам да си ги правя, че освен парите за АМ не ми се дават и по 2-3 лева за пюре на ден при положение, че не е по-добре за детето.
Относно свикването с лъжичката ние още от първата седмица си даваме така най-различни капки, тъй че не би следвало да е проблем.
Съгласна съм, че щом бебето проявява интерес към храненето на възрастните е готово за захранване.
Утре отиваме за една седмица на гости на баба му и съм много доволна, че ще има кок да ми помага Wink Има ли и други, които си гледат сами децата без помощ от баби?

# 299
И аз я гледам самичка от сутрин до вечер, таткото се прибира малко да я подруса и да я изкъпем. Майка ми е в друг град, а свекърва ми си ходи на работа. Майка ми идва два пъти за по една седмица и ми беше много добре, но като цяло си се гледаме самички. Ама то с тая пенсионна възраст на 100 год. как да имам баба на разположение. Joy

Общи условия

Активация на акаунт