Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 616
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
То със смяна на практиката, ама в наше село сътвориха невероятна простотия. Имахме 4 сърджарита, решиха да ги обединят под една шапка. Сега всички в града се водим под едно. Направиха и един хъб, в който докторите от четирите сърджарита се редуват и приемат за деня пациенти. Има един общ тел, обаждаш се и после чакаш обаждане от доктор. Ако той реши ти дава час в хъба за същия ден, или ако не е спешно, за деуг ден. Така може единия път да имаш апоинтмънт в една от сградите на сърджаритата, друг път в друга, която мобе да е на други край на града, зависи доктора в кое сърджари е позициониран.  Общо взето системата куца яко. А имат и лимит на обажданията, на ММ веднъж му се наложи да звънне заради зверска болка в коляното, казаха му че лимита е изчерпан и да звънне на другия ден сутринта.
Аз твърдя, че системата е зле тук, в болниците има доста добри специалисти, работя с излючителни доктори, но джипитата, поне при нас са зле. Не казвам, че не могат или нещо такова, просто ми се струва че доста претупват понякога. А аз за да стигна до специалист, трябваше да мина през 6 от тях и най-накрая да кажем, че и двамата с ММ сме фармацевти

# 346
Докато живяхме в Лондон смених 4 практики , всички се опитваха да ме убедят че нищо ми няма. Като се преместихме извън Лондон , за първи път срещнах доктори британци, тук и времето до апойнтмънт не е толкова дълго. Аз също съм на мнение че джипитата не са компетентни ( видях с очите си как търси симптомите ми в нета и му излизат възможни диагнози Shocked). Докато се добереш до болница и специалисти, буквално трябва да преекспонираш проблема си и да твърдиш, че си с нечовешки болки, само така някой може да се трогне. Знам, че са натоварени, но все пак...нещо дълбоко сгрешено има.

# 347
  Както навсякъде и тук има  лекари и лекари...Според мен джи пи-тата не са толкова глупави колкото изглеждат, а просто са орязани отвсякъде. Както и в БГ. Не съм супер запозната, но съм убедена, че имат ограничение на направленията и лекарствата, които могат да изписват. Нормално е да не разбират от всичко, те и в БГ не разбират чак пък толкова, то там за сополи те пращат на Уши Нос Гърло...Отделно тук има доколкото знам супер стриктна система, не може на своя глава да изписва каквото иска, ако в системата им пише, че се пие това и това, той трябва да го изпише, дори и да знае друго нещо, което би било по ефективно.

# 348
  • UK
Олеле Veggie  #Crazy стреснахте ме.
Все пак, съм с две малки деца и за тяхното здраве се опасявам. Мен кучета ве яли Joy То и в бг не са цвете за 'мирисане' , ама тук, чета за такива небивалици. В практиката, където ни записаха само разбрах,  че докторите са от Индийски и Пакистански етнос. Дано, поне едните, са завършили във Варна, та да се окажем с 'връзки' Laughing Ужас!

# 349
Смешно, ама аз в Лондон в спешното попаднах на един, учил в България , направо ме застреля като ми се усмихна и каза " здравей", "как си", "всичко добро"  Laughing. Miss Fine, само споделих моите впечатления на база 2г обикаляне по конкретен проблем . Дано скоро се разреши.

# 350
  • Оптимист по принуда
Не плюя. Реалист съм какво ми се е случило дотук. Раждането си например няма да спра да хваля. Почти съм сигурна, че в Б-я нямаше да получа и 1/3 от прекрасното отношение тук.
Късмет на кого ще попаднеш. Ако сменя практиката, трябва да пътувам до друг град. При нас премахнаха късните часове и сега чакаш обаждане по телефона и д-ра преценя дали да те види.

# 351
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз утре за първи път ще се опитам да си записвам час в новата практика след преместването заради мой проблем - да видим как ще е Simple Smile

За раждането и аз като Деми само хубави неща мога да кажа, като се има предвид че накрая завърших и със спешно секцио и ни държаха 7 дни в болницата за да са сигурни че изписват детето с добри показатели - отношението беше перфектно.

# 352
Ронка, магистри ли сте?

# 353
Подкрепям за раждането, отношението беше повече от добро, много съм доволна Peace

# 354
# 355
kokona, ще получите по пощата NHS номера на всеки от вас и там ще пише името на лекаря, към който се водите. Ако ти не изискаш изрично да запишеш час при даден лекар, ще те прегледа първия свободен от вашата практика. Ако е наистина спешно, всяка практика си има система за работа в такива случаи.До сега не е имало случай да не може да ни приемат същия ден, колкото и да е натоварено. Друга алтернатива са walk in центровете. Винаги можеш да звъннеш на 111, а за лица над 3г и във всяка аптека ще те консултират. Това последното често го правя. Последния път попътно след работа ми погледнаха дълбоко срязаната ръка и за 10 мин разбрах, че добре е слепнало,няма нужда от шиене, не е инфектирано, дадоха ми с какво да се промивам и при какви признаци да тичам на лекар.  

Децата са с предимство и дори за специалист има определен максимум дни, които могат да чакат. По тази причина вече няколко пъти ни сменят часа с по-ранен.

По-различна е системата определено. Сестрите, например, са на нива и според тях могат да извършват определени манипулации, за които в Бг сме свиканли да ходим на лекар.
Може би за някои болести процедурата е по-тромава, но за каквото сме ходили до сега е на българския принцип-личния ти дава направление и ти с него си запазваш час в някоя от болниците в района като се чака 3-4 седмици (тук при нас).

И хелтвизитър ще ви назначат за малките докато тръгнат на училище. Към него също можеш да се обръщаш по всякакви въпроси. Нашата, като дойдохме, ми разясни каква е системата, къде мога да водя детето, кои са ни близките болници, групи за игри, детски центрове и т.н.

Да не те бърка етноса. Алергологът на дребния е индиец и без да преувеличавам няма алерголог в цяла България, който да му стъпи на малкото пръстче по знания (а дългогодишни наблюдения имам над тях). И от един от личните в практиката(чернокож, но нямам идея от коя държава е) също съм по-доволна отколкото от двете англичанки при които сме попадали. Професионализмът и знанията не вървят с етноса, пък и те тук са завършили.

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 22:46 от Pampers

# 356
  • Bristol
Аз също съм на мнение че джипитата не са компетентни ( видях с очите си как търси симптомите ми в нета и му излизат възможни диагнози Shocked).
Стана ми интересно, коя търсачка и база данни ползваше?

Ако не сте сигурни, тук нагледно е обяснено кога към кого да се обърнете.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 00:47 от Merry

# 357
Не беше потребителска търсачка от рода на google. По-скоро някакъв сайт свързан със nhs. Бюрото така беше разположено, че виждах като пише, но не видях адреса на сайта.

# 358
Аз пък съм супер доволна от тукашната здравна система! За детето ми се е налагало да звъня в медицинския център за час за травми и веднъж за силни болки в корема - питат ме доколко минути мога да стигна и ми дават час за тогава. С болките в корема, след прегледа лл се обади в болницата, попълни документи в плик и ми каза, че ме чакат в отделението! При профилактичен преглед при лл имаше съмнения за нещо на гърдата. Назначиха ми мамографии за след 2 дни. При мамографиите съмненията вече не бяха съмнения и веднага ми взеха ехо биопсия. Назначиха ми втора биопсия под рентгенов контрол за след седмица и т.н.......Аз не съм записвала нищо, не съм си правила сама изследвания - с-мата сама се задвижи. Последва операция...химиотерапии...и тн....изобщо не ми се мисли какво щеше да е в Бг.......и като пари, и като време, и като обикаляне, и като отношение......
Но всеки има собствен опит и собствени заключения.............  

# 359
  • Bristol
Не беше потребителска търсачка от рода на google. По-скоро някакъв сайт свързан със nhs. Бюрото така беше разположено, че виждах като пише, но не видях адреса на сайта.
Попитах, защото много често срещам подобни твърдения, за липса на професионализъм, защото се консултирал някой със специализиран сайт. Тук това задължително се прави и само може да покаже, че докторът е професионалист, а не шарлатанин. Същото важи и за фармацефтите и те все ровят в базата си данни. Аз също на работа, преди да си сложа подписа под проекта, проверявам базата данни, за да няма промени в изискванията и препоръките. Това важи особено за професии, от които директно или индиректно зависи живота и безопасността на хората.

Общи условия

Активация на акаунт