Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 618
  • 732
  •   2
Отговори
# 375
  • UK
В Бг се препоръчва всяка година, тук на три години веднъж, кой знае кое е правилно. Важно е да се следят нещата и да не се изпускат.

# 376
kokona, в градина или към училище безплатните часове следват един и същи учебен план, спуснат им от министерството. Разликата е, че тези към училищата носят униформи. Племенникът ходи към училището, а синковецът е в градина.

За теб е важно децата да са в езикова среда и да наваксат до тръгване на училище. Където и да ги запишеш, за тях ще е само от полза.

# 377
  • UK
Pampers  bouquet Да,  точно такива са и моите съображения.  Исках, само да избегнем униформите . Ние и без това, сме мънички, още малко, исках да им осигуря, детство  Crazy

# 378
  • UK
Не са толкова лоши униформите, за тази възраст все още са много евтини и не се чудиш всеки ден какво да им облечеш. Като си спомня за детската градина в Бг как купувах по сто ката дрехи, тук ми се вижда по-евтино и по-лесно с униформата. А не са и особено стриктни, никой няма да ти направи забележка, ако обувките не отговарят съвсем или се наложи да смениш жилетката, първите бройки често ги дават безплатно от училище. Ако само това са ти съображенията, записвай ги по-добре в близкото училище, отколкото в градината в другия край на града.
Друго мисля аз, не знам дали съм права обаче, поне по мои наблюдения в училище можеш да ползваш само безплатните си часове, докато по градините можеш да ползваш безплатните и ако решиш, че имаш нужда от повече часове пр. почнеш работа, можеш да си доплатиш и да стоят повече.

# 379
  • UK
dejie права си  Hug Аз, не мога да започна работа, все още, тк незнам  Rolling Eyes езика, а и децата, все още, са от спящите следобед, ако не спят, после не може, да се живее  Joy

# 380
Кокона моето дете не е ходило тук на дг, но имаше в училището им - те са с отделен вход, отделна градина за забавления и изобщо не се смесват с другите деца/то не че и по-големите се смесваха с други възрасти/. За униформите са ти казали - евтини и удобни, а и децата свикват постепенно, че си има дрехи за училище, и дрехи за в къщи. Според мен ги запиши където има място, за да започнат навреме, а продължавай да гледаш листата за чакащи. То скоро ще ти дойде ред и да апликираш за училище....

# 381
  • UK
Лейди Благодаря  bouquet заемам се с училищата в близост Simple Smile)

# 382
  • постоянно
dejie права си  Hug Аз, не мога да започна работа, все още, тк незнам  Rolling Eyes езика, а и децата, все още, са от спящите следобед, ако не спят, после не може, да се живее  Joy

Ако не спят на обед може би ще заспиват рано вечер ?!?  Hug

# 383
  • UK

Ако не спят на обед може би ще заспиват рано вечер ?!?  Hug

Не точно, но пък, докато заспят, е едно кривене,  един рев  Crazy за щяло и нещяло Simple Smile))

# 384
  • След завоя в дясно
kokona20- по добре запиши децата в училището, към което си се насочила след това да продължат. Ако не са там и училището е с много желаещи шансовете ви да ви приемат са малки, дори и да сте в catchment area. Също така не всички училища задължават децата да са с униформи докато са в ДГ, в нашето е чак като почнат в Reception Peace Приятелски съвет.. леко по-леко намали следобедните спанета, много скоро ще ти се наложи децата да не ти спят в училище и тогава стреса ще ви е по голям на всички у дома. Моето малко дете започна следобедни часове като беше на 3.5год. 
Колко са ти големи дечицата? Като започнат ДГ можеш да се запишеш доброволец към някое магазинче  Charity shop и така да по наваксаш с езика, може и безплатни курсове по Анг да има в общината.
Tkubicek-попитай в Facebook  темата.. там доста често пишат жени, който си търсят работа.

# 385
  • UK
Кокона, ако това ти е притеснението, наистина градинските групи са си отделени от другите деца, имат си обикновено собствен вход или дори отделна сграда, имат си собствен обособен двор, където не влизат други деца, винаги има възрастни с тях по всяко време. Не си мисли, че са като на училище. А ако после продължат в същото училище, всичко ще им е познато и преходът ще е много по-лесен. Моята щерка понякога не спи вече, потвърждавам, че когато синът ми на 4 г тръгна на училище и спря рязко да спи следобяд, шокът му дойде в повече, беше много изморен всеки ден и много трудно свикна, заспиваше седнал в училище. Сега нея я слагам да спи само, когато на мен ми се спи и лягам с нея.  Laughing Уикендите сме по разходки и игри и не се сеща за сън въобще.

# 386
Голямата ми дъщеря ходи на детска градина към училището където ще учи догодина - само 3 часа на ден но е безплатно и всички деца ходят с огромно удоволствие - базата обикновено е супер и децата не страдат за вкъщи като е 3 часа. Директорката каза че децата от детската градина по лесно се приспособяват към училището после. Униформите са много евтини от теско и т.н. и на много места не са задължителни до 5 години. Препоръчвам го много ако можете да си го позволите (аз съм по майчинство, ако работех 3 часа нямаше да свършат работа). Хххх

# 387
  • UK
Много ви благодаря  bouquet

Ell каква е тази фб група? Може ли повече инфо

# 388
  • York
Мойто пак въшляса  Mr. Green

# 389
Ужас!  ooooh! Знам, че масло от чаено дърво се ползва за превенция, но нямам опит да потвърдя помага ли.

Общи условия

Активация на акаунт