Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 613
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
  • York
Ужас!  ooooh! Знам, че масло от чаено дърво се ползва за превенция, но нямам опит да потвърдя помага ли.
Ползва един път в седмицата такъв шампоан, но явно не помага. Но се пак е добре, пропусна първата вълна и чак сега въшляса. Три месеца почти избута без  Mr. Green Laughing
Добре, че имам мазила у дома, ей така за всеки случай  Laughing

# 391
Това ми е такъв кошмар. Една въшка в целия град да имаше, на мойта глава идваше.  ooooh!

# 392
  • York
Това ми е такъв кошмар. Една въшка в целия град да имаше, на мойта глава идваше.  ooooh!
Аз по тази причина открих предимството на късата коса  Whistling

# 393
Привет, предстои ни пътуване към вас, живот и здраве ще пътуваме с детето за празниците при таткото, но тъй като е дете искам да се подсигуря, мисля да си взема инхалатора за детето който използваме при кашлици, но физиологичен разтвор трябва ли да си нося от тук, там със сигурност има но как се казва, за да поръчам на таткото да вземе за всеки случай и от капките за нос които тук са от рода на Куикс там от кои купувате, някой ако може да ми даде съвети за други необходими неща за 3 седмичен престой с 4 годишно дете ще съм много благодарна, защото със сигурност има нещо за което не се сещам.
Благодаря предварително  bouquet

# 394
Доколкото знам няма физиологичен разтвор тук и си го набавят от полски/български магазини. Инахалатори обаче се продават. Предполагам само с лекарства ги ползват.

Всичко останало го има тук и повечето неща може и от супермаркета да си ги купиш-не само капки за нос, но и температуро понижаващи и т.н. 

# 395
  • UK
Има в Амазон , аз не сэм купувала , носех си от бг Simple Smile)
Ще потърся линк и ако позволи форума ще го кача  Peace

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00IGBSTM6/ref=ox_sc_sfl_tit … id=A3TZ45IRKEE6R7

Намерих.  Има и инхалатори . Аз такива неща не съм ползвала и купувала съответно.  Дано, не ни се и налага.
Черен петък  Laughing съседите 'излетяха' сутринта  Joy

# 396
И аз тези си купих преди да се роди беба, ама съм ползвала точно две от тях  Simple Smile. Носете си от Бг според мен, ако често имате проблеми .

# 397
  • Bristol
За контактните лещи продават разни разтвори, но мисля че май нямат чист физиологичен разтвор вече, какъвто едно време ползвах в България. Капки за нос не съм виждала, аз от България в началото носех за сина, беше 4год и той, като дойдохме да живеем тук. После минах на Стеримар само за облекчение на хремата. Инхалатори никога не съм имала и ползвала, нищо не знам за тях.

Щерката ходеше на pre school, така му викат тук. В сградата на училището й беше, но си беше частно. Просто имаха договора с училището и плащаха наем за помещенията и двора. После продължи в същото начално училище. Pre school беше с outstanding ofsted, a училището с good.

# 398
  • UK
Аз разтвор за лещи си вземам от Tesco. Цената за 355 мл е отлична. Абсолютно същия ползвах и в Бг Peace Opte free
Още не сэм наясно със всичките тези понятия.
И у-ще с нърсъри, в наше 'село' намерих едно и пак, в др част, на града е. Но 2 дни, ще се возим с такси  Laughing те, само да ни приемат.

# 399
Моя малкия на 3 и половина, ходи на градина в училището на батко си. Ползваме 30 часа за седмица и плащаме по 26 паунда на седмица. Много му харесва. Дойдохме преди 4 месеца. Незнеаше нито една дума, сега вече почна да казва някой думи, пее песните от градинката, знае да брой и т.н. Градината има отделен вход. Със сигурност е по-добре на градина отколкото цял ден във вкъщи.

# 400
  • UK
Магнолия4  bouquet Благодаря, че сподели. 
Аз с мизерния си англ , също ги уча, някои, елементарни думи. Помня, някои песнички, др открих в you tube . Можем, да броим,  до 10  Sunglasses казват и повтарят, след мен, азбуката. Знаят и повечето от цветовете. Няма да ги пусна, съвсем неподготвени Simple Smile)

# 401
  • постоянно
Магнолия4  bouquet Благодаря, че сподели. 
Аз с мизерния си англ , също ги уча, някои, елементарни думи. Помня, някои песнички, др открих в you tube . Можем, да броим,  до 10  Sunglasses казват и повтарят, след мен, азбуката. Знаят и повечето от цветовете. Няма да ги пусна, съвсем неподготвени Simple Smile)

Кокона , в повечето библиотеки правят тодлер групи където пеят песнички с /на децата . Попадала съм в нашата на няколко пъти и им е много интересно на дечурлигата. Тъкмо и ще свикват с звученето на езика и няма да им се струва че хората около тях говорят на " китайски " както моят син казва на татко си когато майка му започне да " крещи " на Български  #Crazy Joy

# 402
 Merry,много видове капки за нос има за всички възрасти. Но и ние у нас не сме им почитатели.

kokona, децата бързо ще наваксат с езика. Българския трябва да те притеснява. Моят наново го уча на всичко. Така хубаво броеше преди година, а сега е една мъка. Думите вече ги изговаря трудно и странно ooooh! А никога по никакъв повод не говорим с него на друг език. Постоянно превеждам, повтарям, имаме българска среда, но е много трудно.

# 403
Благодаря момичета, физиологичен разтвор ще си взема от БГ, Куикс също, а обикновено за Температура какво взимате от магазина, Нурофен или нещо подобно, разбрах и че нямало избор на подправки там, така ли е или мъжът ми не може да се ориентира?

# 404
  • UK
Аз си носех от бг Панадол. Тук има поне 5 вида Нурофен  Crazy
Разтвора, незнам защо от бг, тук го има в теско, който си е хранителен магазин (иначе, в чекирания багаж) Peace
Да , за тези групи и аз разбрах, но понеже мога, по да го напиша, пък нещо с говоренето, не ми се получават, нещата , засега не съм ходила в тези  play групи  Laughing незнам какво да им кажа а те като ми отг ако ми разберат, аз пък, какво ще разбера съответно Simple Smile))
Напазарихте ли, от черния петък.
Подправки има в турските, полските, румънски и бг магазини става въпрос за бг подправки, като чубрица, мащерка и пр. Wink иначе, си има, всякакви

Общи условия

Активация на акаунт