Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 873
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • тук, на мястото си
Алфея, препоръчвам ти капсули масло от вечерна иглика, предписа ми го мамолог - аз взимам по 2 на ден от това

Много съм доволна от както започнах да го пия. Беше ме страх преди, да не би да е опасно за рак на гърдата и нещо подобно, но четох, че било безопасно. Откакто го взимам нямам горещи вълни и въобще се чувствам по-добре. А в редките случаи когато не съм си в къщи и съм го забравила и не съм го пила 1-2 дни веднага ми се отразява нощно време - не мога да заспя, вдигам пулса, горещи и студени вълни и съм като вцепенена - не мога да мръдна  ooooh!

Благодаря, Фри!  bouquet Чудих се кое да избера Прим ойл или Клименум. Засега се спрях на вечерната иглика и ще я пробвам, дано имам полза.

# 151
  • София
Аз да си призная публично, поддадох се на телевизионната реклама, на собственото си "писна ми от цикъл през 2 седмици"  и завчера си купих Клименум. Засега забелязвам, че не ми се налага да пия следобедно кафе, не ми се доспива толкова  newsm78 (а иначе под 2 не падам, първо на ставане в леглото, второто към 10 в офиса и третото след обед).

# 152
  • тук, на мястото си
 Sharky*, искаш да кажеш, че започна да ти действа само след три дни?  Браво, значи добре ти се отразява.

# 153
  • София
Sharky*, искаш да кажеш, че започна да ти действа само след три дни?  Браво, значи добре ти се отразява.

Не три дни, ами веднага, след първото хапче. Дневното, първото го пих по обед, защото си купих опаковката през обедната почивка,  и изобщо не ми се допи кафе след това. Следващите два дни едно кафе сутрин ми стига...а за двете нощи, които съм пила нощното синьо хапче, спя много по-спокойно.

# 154
Ехее, браво. Моя близка също го пие, но няма менструация от няколко години. И тя е доволна.

# 155
  • София
Ехее, браво. Моя близка също го пие, но няма менструация от няколко години. И тя е доволна.
  LaughingТя няма, аз с по две на месец Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil.

Добре, че си имам американски превръзки (да, толкова съм луда, че и превръзките си ги купувам оттам в индустриални количества) и минавам с по-малко оплескване и дразнене на кожата.

# 156
Въпрос към тези, които пият или са пили Клименум:
Понеже таблетките са 28, след като свършат трябва ли да се прави прекъсване от няколко дни или може да се пият всеки ден продължително време?

# 157
  • София
Въпрос към тези, които пият или са пили Клименум:
Понеже таблетките са 28, след като свършат трябва ли да се прави прекъсване от няколко дни или може да се пият всеки ден продължително време?

Аптеки ФРАМАР
Продължавате със следваща опаковка, без да правите пауза.
Харесвам · Отговор · 24 март 2017 г. 22:26

# 158
  • София
От 1,5год. - 2гад. вече няколко пъти ми се налага да пия Дуфастон, тъй като цикълът ми закъснява.
Всеки път Дуфастона ми го предписва лекар. Правиха ми и изследвания на хормоните - нищо.
На 40+ години съм и си мисля, че най-вероятно навлизам в менопауза.
Иска ми се да имам още 1 детенце. На тази възраст лекаря каза да пробваме - не е проблем.
Четох във форума, че жените пият Витекс - помагал за забременяване, регулира хормоните.
От кой ден от цикълът се започва приемането на Витекс? /в листовката не пише/

# 159
  • Пловдив
И аз с проблем и въпрос  Sad
Ходих на гинеколог и ми откриха ,че имам уж полип на матката  Sad
Не е доказан ,защото ми казаха ,че докато не вземат материал не могат да кажат дали е добър или лош .
Имам и леко кървене .Изключиха ,че е удебелен ендометриум ,цитонамазката също била добра .
Днес отново съм при друг лекар препоръчан д-р Елена Димитрова да видим и второ мнение .
МОЛЯ ,АКО НЯКОЙ ИМА СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ДА СПОДЕЛИ !!! Praynig
Стискайте палци ,дано всичко е добре ! Praynig

# 160
  • София
Аз съм направо изумена как ви пълнят главите с глупости по отношение на полипите и вероятността от злокачественост (съвсем като преди 15+ години, когато за миоми  правиха пълни хистеректомии, защото видите ли, можело да стане на рак, а то вероятността е под 0.001%, ама нали трябва да се вземат едни пари за операции...).

Ето ви по темата: http://www.medscape.com/viewarticle/754861.

Подчертавам, че вероятностите са донякъде по-високи при жени около 60, отдавна минали менопауза, а при жени с редовен мензис вероятностите са много, много по-ниски. При полип единствено трябва да прежалите едни 450-600 лв. за хистероскопия, за да ви го изрежат "с камера", като виждат какво правят и какво изрязват, а не да се пробват да го кюртират за по-евтинко, защото полипът ще си остане...колкото кюретата, толкова и мензисът са в състояние да изхвърлят полип - не е невъзможно, просто не е толкова бързо.

# 161
  • Другата България
Един тъп въпрос - при жени без цикъл и лигавица полип възможен ли е?

# 162
  • София
Да.

# 163
  • Другата България
Трябва ли да има кървене или ще се види на ехограф?

# 164
  • София
Кървенето е симптом, а на ехограф може и да не се види.

Общи условия

Активация на акаунт