Бъдете внимателни с booking.com

• 40 147
  • 344
  •   1
Отговори
# 210
никога не правя резервации с платена анулация или пък с предварително блокиране.

Има дестинации и периоди, за които това е невъзможно Simple Smile Или пък го предлагат много малък брой хотели, които не отговарят на изискванията ми.
Разбира се, че е за предпочитане (и аз го предпочитам), само казвам да знаят потребителите, че невинаги имат тази опция.

Също - може да се предлага една и съща стая нон-рифъндъбъл и да струва X евро, а с безплатна анулация - обикновено цената е X+5 или X+10 евро, най-много съм виждала +25. Човек си решава кое му е по-важно - дали да плати по-малко или да има гъвкавост в плановете.
Имала съм дори безплатна анулация до 24 часа преди настаняването (и я използвах Simple Smile, това ми е единственият случай за толкова години), но напоследък обикновено анулационният срок е 2-4 седмици преди първата нощувка. Така че ако човек не резервира месеци и години по-рано, понякога е по-разумно да плати по-малко и да вземе нон-рифъндъбъл.
Освен това опитът показва, че ако възниква проблем, той най-често възниква в последните дни непосредствено преди почивката Smiley Така че, по същата причина, файдата от безплатна анулация е нула най-често Grinning

Като цяло, нон-рифъндъбъл офертите силно намаляха в последните години и условията се позатегнаха, защо?  ЛИЧНО познавам хора, които правят по 10-15 резервация за отпуската си и после ги канселират, оставяйки една или нула. Така че на мен не ми изнасят ограниченията, но разбирам защо хотелиерите го правят - за да се застраховат срещу такива простотии.

# 211
  • Там, където ме обичат
Резервирах малък и евтин хотел в Гърция. На самата оферта пишеше че не е необходима кредитна карта. В регистацията ми в Букинг също не съм посочила никакви методи за плащане. Та питането ми е - ако не канселирам в посочения срок и не се настаня, какво става?

# 212
Нищо.

Много малки хотели в Гърция и подобни страни работят само с кеш.
Понякога, въпреки че резервацията е през букинг, ако е направена за по-дълъг период напред или мястото е по-комерсиално, изискват капаро по банков път, защото мястото не работи с банкови карти. Прегледай дребния шрифт за този вариант. Ако хотелът не се свърже с теб да иска капаро - значи резервацията ти е валидна без никаква гаранция. Съответно възможна анулация е на риск за хотела и без риск за теб.

Имала съм много такива и никога не е имало проблеми. Понякога ги прозвънявам или им пиша да видя дали ме имат предвид и че очакват. Винаги всичко е било ОК Simple Smile

# 213
Всичко, което ще получите в букинг - като услуга, условия за резервация и анулация, цена, (не)добросъвестност и т.н., е заслуга на хотела. Също и ако има проблем с овърбукинг или някаква друга неуредица, пак централата трудно си мърда пръста и е тромава. (Например аз съм имала такъв случай веднъж - вдигнах телефона и се разбрах с хотелиера за пет минути, докато комуникацията с букинг за изчистване на същото административно отне 3-4 дни и бавна кореспонденция с двама-трима различни индийци и индийки.)
Така че подбирайте хотелите умно, четете дребния шрифт, третирайте букинг просто като техническо средство и улеснение, а не като юридическо лице, което защитава вашия интерес, и всичко ще бъде ОК.
Така, който не гледа после плаче.мързи ги да четат.

# 214
M@ria, собствениците слагат цените там, естествено, че добавят комисионната на Букинг, не си я вадят от джоба. Знам как работи платформата за Гърция, при реална цена 100€, там ще е 115-120€ и разликата се покрива от клиента. Изключвам офертите, които пак самите те пускат.
Дълги години като клиент съм била в заблуждение.
Параход, съгласна съм в по-голямата част с теб.

# 215
Аз винаги сравнявам предлаганата в Букинг цена с тази на рецепция. Ако е по-ниска, запазвам през платформата, ако не- направо на рецепция. Но това, което ме привлича в Букинг, е възможността за безплатно канселиране. И ако цената е мъничко по-висока, приемам го като вид застраховка "отмяна на пътуване". 😂 Много хотели наистина използват Букинг за реклама, факт са хотели без налични стаи месеци/година напред.

# 216
Аз намирам това за ужасно тъпо, защото букинг ще реагират някак и това ограничение ще се отрази на потребителите ... а е толкова удобно понякога да можеш по телефона да намериш изгоден хотел на непознато място в което ще се окажеш неочаквано . Имат и други много добри функции и както казах не е вярно, че не посредничат между клиент и хотел. Напротив.
Т.е. платформата си има ползите не е нужно да се сгъбясва заради тарикати.

# 217
За първи път съм направила  резервация в 3 хотела на различни места за лятна почивка чрез Букинг. Резервацията е без предварително плащане, плащането е в хотела. Трябва ли да се притеснявам ,че може да се яви проблем и второ ,ако реша да се обадя няколко дни преди пътуването къде да е това в Букинг или в хотелите. Благодаря!

# 218
Далина,
имаш предвид, че ще отменяш част от резервациите, или че ще почивате и в трите хотела?
Аз лично пиша два реда имейл на хотела 2-3 дни преди настаняването, за да потвърдят, че ме очакват, и също да им кажа кога се предполага да пристигнем. От контакт с букинг няма смисъл.

# 219
Далина,
имаш предвид, че ще отменяш част от резервациите, или че ще почивате и в трите хотела?
Аз лично пиша два реда имейл на хотела 2-3 дни преди настаняването, за да потвърдят, че ме очакват, и също да им кажа кога се предполага да пристигнем. От контакт с букинг няма смисъл.

Не ,няма да отменям!
Благодаря ти за отговора! Така смятах да постъпя и аз ,ама да попитам все пак.

# 220
Много пъти съм резервирала през Букинг, и в България, и в Гърция и никога не съм имала проблем. Понякога цените в букинг са по-ниски от тези на рецепция, понякога са по-високи. Всичко зависи от политиката на хотела. Каквито цени подаде хотела, такива дава и Букинг. Те не си слагат надценка, а вземат комисионна от хотела.
Иначе относно сигурност и коректност нямам никакви оплаквания, даже напротив. Случвало ми се е да не мога да използвам платена резервация (която по условие беше без право на анулация и промяна) да не мога да я ползвам по здравословни причини и ми я отмениха без глоба. Проявиха голямо разбиране в случая. Спокойно можеха да ме задължат с цялата сума.
А когато човек обвинява някого, особено пък като си прави труда да пусне специално тема по въпроса и редно да представи някакви аргументи, за да подкрепи твърденията си.
Жеста е бил на хотела, не на букинг.

# 221
Установих /от личен горчив опит/, че част от мненията за даден хотел в сайта на Booking.com не се показват. Поне не отрицателните. Не разчитайте на достоверна информация там вече.
Крайното отвращение от определен хотел, изразено съвсем културно в писмен вид, е "невидимо". Да, има я бройката мнения, ама не се вижда какво има в нея. Каква полза тогава има да те питат за мнение, при условие, че не се показва? За да се закачат поредните балъци, от които ще се вземат комисионни?

# 222
Има хотели с оценка 5.5 примерно. Тя как е формирана, ако публикуват само положителните? Има и мнения с оценка 2 или 3 на хотели, които по принцип са масово оценявани с 9 и 10. Как са решили точно твоето да не пуснат? 

# 223
И аз забелязах наскоро, че не излизат всички мнения както беше преди когато тръгнеш да ги четеш. Горе в графиката излизат, че има примерно 54 ревюта с оценка между 3 и 4 примерно https://www.booking.com/hotel/bg/grand-monastery-pamporovo.html? … &#tab-reviews

Но когато от скрол бара извикаш точно тези ревюта, излизат не повече от 15-20. В случая избрах нарочно такъв пример с много негативни оценки. Но моят случай беше с хотел от 2-3 лоши и исках да ги прочета. Е не ми излязоха, както и да ровичках. Което ми говори, че са скрили някои от ревютата в текстовата част, макар да седят в статистиката.
Маркирах всички езици, сортирах ги по дата - увеличаваха се, но пак не ми излизаха всички.

# 224
Хронологията на оценките е разбъркана, или по-точно със странна подредба. Явно не го вижда и решила, че я мамят.

Общи условия

Активация на акаунт