Бъдете внимателни с booking.com

• 40 164
  • 344
  •   1
Отговори
# 195
То всеки случай си е различен. Аз например нямам нищо против букинг, но съм принуден да ползвам телефон в повечето случаи. Иначе ми е много по-лесно през букинг. Има много други резервационна портали, дори по-евтини, но при мен не вършат работа. При 102 хотела в букинг другия портал има 2. А много въобще ги няма в букинг.

# 196
Букинг може през смартфона. Не е проблем. Но някои хотели ги няма там, вярно е.

# 197
И аз нямам против букинг.ако си отваряш очите няма да се жалваш после.

# 198
Букинг може през смартфона. Не е проблем. Но някои хотели ги няма там, вярно е.

Имам предвид да се обадя по телефона в хотела Smile
Иначе по принцип много хотели не си слагат всички стаи в букинг, а примерно 1-2 за да излизат в списъка. И търсиш в букинг - няма места никъде, а всъщност въобще не е така.
Има други системи за резервация - Makemytrip с много ниски цени, hotels.com дават бонус нощувки след 10тата, но както казах, в един град в букинг има 102 хотела, в хотелс.ком ми излизат 2.
От друга страна аз не разбирам недоволните от букинг какво толкова очакват от посредника - ако има някакъв проблем, обикновено така или иначе трябва да се разправяш с хотела, не с посредника, или те си мислят, че букинг ще ги държи за ръчичка и ще скърца на хотела със зъби вместо тях?

# 199
Нямат сметка да дават само една или две стаи? Плащат на букинг че хотела им е там , пък да не си дават стаите ???

Ползваме немския букинг и колкото пъти се е наложило са държали и ръчичка и телефон и решения са намирали и то по всяко време.

# 200
Плаща се някакъв процент за реализирана резервация, т.е. те си плащат за едната стая и толкова. За повече стаи биха платили повече.
Абсолютно съм сигурен, резервирам в хотел, в който има само една свободна стая и се оказвам единствения гост. Също така са ми давали стая след обаждане, след като в букинг няма нищо налично.

# 201
Нали плщат вноска @абонамент@ за да могат да си обявяват стаите там? Или искаш да кажеш, че му е намерил тарикатлъка народа с хотелите и ползва букинг като вид евтина реклама? Хохохох Simple Smile

# 202
  • Sofia
Да, точно така е, както го е обяснил neuromancer – наличните стаи, обявени в Booking, нямат общо с наличните стаи в хотела по принцип.

# 203
И да, евтина реклама. Напълно разбираемо е един хотел да предостави няколко стаи, каквото той прецени, а не цялата си налична база.
За мен Букинг не е гъвкав, не дава цялостна информация и мисля, че популярността му намалява и хората търсят други алтернативи. Единственият неоспорим плюс е автоматичната резервация, но и тя има начин да се откаже. Платформата дава различни опции на собствениците на имоти, клиента може да уцели много добра оферта, може да плати и доста над реалната цена.
Не се заблуждавайте Букинг работи с процент комисионна и тя не е от цената на собственика.

# 204
Не искам да правя реклама на букинг, и някои от недостатъците, които са изтъкнати в предишните постове, са реални, но на мен ми е много трудно да организирам пътуване без тях. Ето искам да направя примерно три острова, две попътни нощувки за отиване и връщане - ако локацията не е добре представена в букинг, проучването отнема страшно много време, индивидуални кореспонденции, банкови преводи...
Сега, ако човек търси 2 седмици да резервира в Керамоти за единствената си почивка тази година, навярно има по-добри начини да се направи. Но аз сега не съм открила такъв (понякога пътуваме и без резервации или с уговорка на личен контакт, но е по-рядко и определено не става, когато искаш да резервираш за ден или два).
За другите държави, които не познавам така добре и детайлно и пътувам по-рядко, изобщо да не отварям дума.
Airbnb единствени са някаква сериозна алтернатива като платформа, но го казвам именно в смисъла на алтернатива - друг тип имоти, друг тип комуникация. Не предлагат реално същата услуга като букинг и рядко се припокрива използването им.
Иначе има естествено други - ама отваряш локация, в хотелс.ком (с по-висок рейтинг и по-добър сървис по отзиви) има 2 хотела за нея, в букинг има 80. За какво сравнение може да иде реч?

# 205
И да, евтина реклама. Напълно разбираемо е един хотел да предостави няколко стаи, каквото той прецени, а не цялата си налична база.
За мен Букинг не е гъвкав, не дава цялостна информация и мисля, че популярността му намалява и хората търсят други алтернативи. Единственият неоспорим плюс е автоматичната резервация, но и тя има начин да се откаже. Платформата дава различни опции на собствениците на имоти, клиента може да уцели много добра оферта, може да плати и доста над реалната цена.
Не се заблуждавайте Букинг работи с процент комисионна и тя не е от цената на собственика.
Напротив,точно от хотела е комисионната и тя съвсем не е малка.На мен собственик на хотел ми е предлагал да анулирам резервацията през Букинг и да си резервирам направо в хотела на по-ниска цена.
Параход,абсолютно съм съгласна с теб!

# 206
Параход и аз това казах. Всеки ползва спрямо нуждите си. В някои случаи е тупо да кажеш @Няма пък! @ 
m@ria то заради такива тарикати правят щорнирането платено дори да ти се наложи нещо да  щорнираш ти правят проблем.

# 207
Bandiera rossa, дали анулацията ще е безплатна или не, мисля е избор на хотела, не на Букинга.Не казвам,че е редно това де.
Аз лично винаги чета много внимателно и никога не правя резервации с платена анулация или пък с предварително блокиране.Използвам виртуална дебитна карта,в която не държа пари и слава богу.Имало е случаи да се опитван да блокират, без това да е упоменато.

# 208
Всичко, което ще получите в букинг - като услуга, условия за резервация и анулация, цена, (не)добросъвестност и т.н., е заслуга на хотела. Също и ако има проблем с овърбукинг или някаква друга неуредица, пак централата трудно си мърда пръста и е тромава. (Например аз съм имала такъв случай веднъж - вдигнах телефона и се разбрах с хотелиера за пет минути, докато комуникацията с букинг за изчистване на същото административно отне 3-4 дни и бавна кореспонденция с двама-трима различни индийци и индийки.)
Така че подбирайте хотелите умно, четете дребния шрифт, третирайте букинг просто като техническо средство и улеснение, а не като юридическо лице, което защитава вашия интерес, и всичко ще бъде ОК.

# 209
Параход, подържам твоето мнение!

Общи условия

Активация на акаунт