Пак за Аква Сорс!

• 132 236
  • 836
  •   1
Отговори
# 120
  • София
някой пил ли е ампулите на Аква Сорс Ацидуфилус и Бифидуцилус?една хомеопатка ги изписа на дъщеря ми да ги пие сутрин и вечер в продължение на месец.като споделих с педиатърката тя ми каза,че да се дават безразборно и дълго време пробиотици е много опасно.флората в червата може да се промени много и бактерии от дебелото черво да попаднат  в тънките черва.как може тия хомеопати да си правят такива нелепи експерименти с 6месечни бебета.нямам думи...
Чак пък нелепи експерименти  Simple Smile
Ако си решила да се довериш на хомеопат, няма никакъв смисъл да коментираш предписанията му с педиатър- хомеопатията има съвсем различна логика от традиционната медицина и със сигурност ще чуваш много подобни неща.
Конкретно на въпроса: да, детето ми е пило капсулите Ацидофилус и Бифидус, сутрин и вечер, в продължение на 20 дни, и с това се реши няколкомесечен проблем.

# 121
някой пил ли е ампулите на Аква Сорс Ацидуфилус и Бифидуцилус?една хомеопатка ги изписа на дъщеря ми да ги пие сутрин и вечер в продължение на месец.като споделих с педиатърката тя ми каза,че да се дават безразборно и дълго време пробиотици е много опасно.флората в червата може да се промени много и /b]как може тия хомеопати да си правят такива нелепи експерименти с 6месечни бебета.нямам думи...
първо, какво означава безразборно?! предполагам, че са ви били изписани за някакъв проблем...педиатърката как предлага да реши същия проблем?
това за "бактерии от дебелото черво да попаднат  в тънките черва", честно не го разбрах Confused как точно си го представя, че ще стане?
ако имаш доверие на хомеопата си, следвай съветите му. ако нямаш, следвай съветите на педиатърката. лутането между двете ще ти скъса нервите и няма да помогне на детенцето.
доколкото си спомням, бебчето ти имаше кожни проблеми или греша. не зная какъв точно е случаят, но често проблемите с кожата отразяват храносмилателни проблеми. така, че ми се струва логично, да се дават точно тези 2 продукта. ако искаш разкажи по-подробно, за да можем да ти дадем по-конкретни и полезни съвети.

# 122
вярно е ,че се изказах твърде крайно,но няколко постинга преди това попитах за тези лекарства и никой не ми отговори.освен това вече не знам какво да правя и на кого да вярвам. лекарката ,която каза колко е опасно да се дават пробиотици ,е много кадърна и  наистина компетентна по въпроса с АД на дъщеря ми.още преди да започна да давам ампулите търсих информация в нета за тях,но нищо не открих.а в това как бактерии от дебелото черво могат да преминат в тънките няма нищо странно.всички знаем,че определено количество и вид  бактерии в дебелото черво са полезни.ако станат твърде много обаче стават патогенни.ако преминат в тънките черва също.

освен това големият ми проблем е как да повярвам на хомеопата и въобще на всеки лекар тук.откакто 1месец сме в БГ сме мъкнали детето 3 пъти от Варна в София ( и другата седмица отиваме за 4рти път )и сме ходили на около 15лекари.всеки,изписващ своите помади,илачи,лекове и т.н.от лекари в Детска педиатрия в София чух такива абсурди като да захраня директно с пуешко със зеленчуци и т.н.

първият хомеопат постоянно се луташе между различни лекарства.казва ми да вземам 2неща през 5дена,после го отменя и ми изглеждаше много несериозна работа.
д-р Колева ми изписа един куп л-ва,сложи по няколко гранулки в пликчета и дори не надписа целите имена,а и не е педиатър.

сега стоя на кръстопът чие лечение да избера..да започна с хомеопатия,да лекувам с билки при  Петър Димков или една друга билкарка или просто да чакам да свърши отпуската ни тук и да се върнем към старите лекари в Германия.в момента обривите  не са толкова зле.дори по страните леко избледняват,а се появяват по крачетата повече.

# 123
Нямам време да изчета всичко, искам да попитам някой ако може да ми каже - при разболяване по колко капсули и какво мога да давам на децата - да не взема да ги натровя нещо. На коластрата например пише, че максимум по една на ден трябва да се пие. А и малчо преди време се беше изринал, като част от съмненията ми падаха върху коластрата. На ЗЕ-то нищо не пише, ама все пак и то е капсула, не е зеленчук...

# 124
Ако малкия има АБКМ, коластрата не се препоръчва. иначе аз давам по 2, когато е болна дребната. ЗЕ давам по 3-4 на ден при заболяване.

# 125
Благодаря ти   bouquet

Уж няма АБКМ. Като малък имаше АД, който се обостряше от мляко, но мислех, че го е израстнал. Ама нали съм си ..., все забравям да питам Стоименова. И аз по толкова им дадох сутринта, 2 ЗЕ и 2 коластра, довечера ще им дам още по 1 ЗЕ (ако са в настроение, може и по 2, но ЗЕ-то ни е голяма драма даването).

Да видим ще има ли обрив и как ще карат грипчето. За първи път пробвам така - със силни дози.

# 126
Не знам как я давате тази ЗЕ, но аз лично мисля да се откажа. Това е някакъв пълен абсурд и определно започвам да мисля, че вредите, които нанасям на децата си са повече от ползите. Не може голямото ми дете през сълзи да ми казва "Мамо, ти ми даваш отрова, ти искаш да ме отровиш. И аз като порасна, ще ти дам отрова". Не може малкото да се дави, да повръща и да ми се моли да не му давам, че не може да го глътне.....
Не може някой да ме убеди, че това нещо е полезно, всъщност дори в момента не вярвам, че е безвредно, след като даването му очевидно е огромен тормоз за децата....

# 127
ами Ния си ги пие като голям човек - гълта си ампулките с вода. баба и я научи...аз нямах успех и каолкото и да и ръкопляскахме и да и обяснявахме с баща и, че това е за да е здрава, не ги искаше. сега ги пие гордо и им вика Енерджикс. ако баба и не беше я научила, мисля че и аз щях да се откажа.

на една приятелка синът и ги пропи като видя, че Ния ги пие. те са големи дружки. той пък ги дъвче - нещо, което Ния не би направила. тя плюе и плаче, ако ги задържи повече в устата и се разтворят, защото наистина имат гаден вкус.

има течна АФА. по-скъпо излиза, но било приятно на вкус и децата го пиели. не съм пробвала.

# 128
От много майки вече  чувам за добрия ефект от продуктите на Аква Сорс. Ама като чета темата все едно ми говорите на китайски....  Embarassed Някакви съкращения, коластри, микроводорасли.... нищо не разбирам.... Искам да ви питам къде и с кого мога да се консултирам за тези продукти, както и от къде да си ги купя. Дъщерите ми тръгнаха на градина и се започна с болестите. Иска ми се да ги подсиля поне малко.
Четох някъде и за едни сиропи АД Ликуид (или нещо такова  Embarassed). От тях също има доволни. Ползвали ли сте ги и какво ви е мнението?
Имам малко време и ми е невъзможно да изчета всички неща писани във форума по темата.

Още не съм се консултирала и с нашата хомеопатка, но и това ще направя... все забравям като се видим....  Embarassed

# 129
Agneshka, не те ли е страх, че ще се задави? Аз понеже трудно гълтам хапчета, обикновено си ги цепя на половинки и четвъртинки  Embarassed, изпитвам страх да пробвам с цяла капсулка, вижда ми се огромна за дете.

Ал, тук във форума мисля, че Dino е най-осведоменият човек. Иначе и аз съм чувала добри отзиви, хомеопатката ни е гореща поддръжничка на продуктите (то и затова се зарибих, де), но с това пиене е кошмар...

Иначе основните продукти, които се дават за имунната система, са Зелена Енергия (продукт от водорасли и още някакви треви  Laughing) и Колактив (кравешка коластра). Нищо особено, мен ако питаш, но отзивите и препоръките са на лице. Имат и продукти за чревната флора - бифидус и лактобацили, ако/когато е нужно. А сигурно имат и други продукти, но аз за тези знам.

# 130
Според мен не са неприятни на вкус, аз ги слагам в храната и малкият досега не е възразявал да хапва манджа със зелен цвят. Даже веднъж бях оставила една капсулка на масата и той сам изсипа съдържанието в купичката и започна да разбърква с лъжицата.

# 131
Agneshka, не те ли е страх, че ще се задави? Аз понеже трудно гълтам хапчета, обикновено си ги цепя на половинки и четвъртинки  Embarassed, изпитвам страх да пробвам с цяла капсулка, вижда ми се огромна за дете.
ох, страх ме е. в началото аз и ги пъхах в гърлото почти и всеки път изпитвах ужас. а и на нея и беше супер неприятно. после тя някакси се научи и се справя. гълта ги без вода и после пие вода, което ми се стува по-безопано. вече не изпитвам ужас, но винаги стоя до нея и наблюдавам да не стане фал... не че съм много наясно какво точно ще направя, ако се задави... Embarassed

# 132
Мария, благодаря за отговора! Ще пиша на Дино!   bouquet

# 133
Според мен не са неприятни на вкус, аз ги слагам в храната и малкият досега не е възразявал да хапва манджа със зелен цвят. Даже веднъж бях оставила една капсулка на масата и той сам изсипа съдържанието в купичката и започна да разбърква с лъжицата.

ти пробвала ли си ги?аз ги пробвах и щях да повърна.

# 134
Според мен не са неприятни на вкус,...
ти пробвала ли си ги?аз ги пробвах и щях да повърна.
и на мен са ми гадни...само като ги помириша и не бих ги сложила в устата си Sick

Общи условия

Активация на акаунт