ТРЕТИ клас - 2 тема

• 63 450
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Мисля да поръчам речник на щерката, но не ми се обикаля да разглеждам. Може ли да ми препоръчате хубав англ.-бълг. и бълг-англ. в едно?
На този съм се спряла засега: https://www.ozone.bg/product/nov-uchilishten-rechnik-anglyski-kolektiv/

Някой да е чел Умни, но разсеяни тийнейджъри? Има ли полезни съвети?

Контеса, бета глюкан е съставката и сигурно го има и при вас под някакво име. Питай все пак твоят лекар дали е подходящо за теб.
Иначе този, който аз купувам тук, се казва бета глюкан на Борола в розова опаковка.

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 10:32 от Пролетен дъждец

# 556
  • Варна
Как се справят децата ви по Човек и общество? Уж са лесни и кратки уроците, а сега на контролното правено преди Коледа моят син е объркал половината въпроси. Установявам, че не може да оправи хронологията, например при еди-кой-си владетел коя е била столицата ни.
Струва ми се, че много бързо препускат през историята и в главата му настава хаос.
Срещали ли сте някакви свестни помагала за упражнение? Имам една книжка с тестове, но явно съвсем не е достатъчна.

# 557
  • Перник
Речници - английско - български и българско - английски имам едни мънички (като размер) от моите ученически години. Дала съм ги на Калоян, но на него му е по-лесно да пита мен, а когато и аз не знам думичката, питаме Google translate.

Човек и общество - Калоян е сериозно застрашен да има петица за срока там. Не, че това ме тревожи особено. Първата петица госпожата му писа, защото беше отговорил на въпросите не с думичките от учебника. Отговорите му не бяха грешни, но беше използвал свои думи  Confused Втората петица е, защото не видял някакъв въпрос и съответно не отговорил.

# 558
Отговорите му не бяха грешни, но беше използвал свои думи  Confused
Че то това не трябва ли да се поущрява? Да преразкажеш със свои думи като запазиш смисъла?  newsm78
Поне по наше време така беше...

# 559
Чувала съм и от други да се оплакват, че преразкази не се толерират по ЧиО.
Нашата класна каза да учат определенията наизуст, което изобщо не съм го казвала на щерката.
За нея това е най-отегчителният предмет. Веднъж гледах учебника и щях да припадна какви глупости учат. В коя година учениците на еди кой си се срещнали с еди кой си. Много важна дата, няма що.
Казала съм й да се стреми да запомня максимално в час и засега това работи. Вкъщи не се занимава. Само преди контролното я накарах да изгледа уроците в уча се и да направи упражненията към тях.

# 560
  • Sofia
Чувала съм и от други да се оплакват, че преразкази не се толерират .
Потвържадавам... и аз съм чувала/чела.  
Без думи съм относно това, но пък не ме изненадва никак. Как да ги поощряват да мислят, като не е това идеята на образованието ни?!
Светле, за въпросната петица бих поздравила детето си.

Относно историята имаме тези:

http://antikvarni-knigi.knijarnitzabg.com/istoriya/1015-24-prika … a-kniga-i-ii.html

https://www.book.store.bg/p20660/istoria-na-bylgaria-v-prikazki- … -karalijchev.html

Както и енциклопедиите на Златното пате.

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 15:36 от Morena

# 561
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз смятам, че трябва да учат с разбиране, а не със заучаване, но...

купила съм му тези

от единия има една "служебна" бройка в класа и е трудно да се доредят да видят, а другия той си хареса.
май повече ги използва като забавление, но какво пък.
няма нищо лошо в това да учи с игра  Peace

# 562
  • Sofia
...няма нищо лошо в това да учи с игра  Peace
Не просто няма лошо, а няма по-хубаво от такова учене - със забавление.

# 563
  • Перник
...
Светле, за въпросната петица бих поздравила детето си.

...

https://www.book.store.bg/p20660/istoria-na-bylgaria-v-prikazki- … -karalijchev.html

Както и енциклопедиите на Златното пате.
И ние имаме тези книги, както и втория атлас, показан от st. Dobri. Обичащият история тати го е купил преди няколко години. Изненадващо влезе в употреба.
Естествено, че го поздравихме за петицата - и аз, и баща му  Grinning По същия начин, както му правим забележки за шестиците по български, над които има по 3-4 некоригирани от госпожата грешки.

# 564
  • София

Ооооохххх...

Това откъслечно учене на история ми е...  Sick

Напомня ми на карта, на която тук-таме има "петна" на познание, с отбелязани гори, градове и др. и големи области, белязани просто с "тук има дракони!".

# 565
Никакви допълнителни помагала не купувам, нямаме време за тях. Имам чувството, че дни и седмици изтичат неусетно. Моят син го преместиха при големите в хора (някои момичета са 11-12 клас там) и репетициите заемат 3 дни седмично. Време не остава да седне да учи, или да решава задачи. А те се трупат, от школите, от онлайн-курсовете (вече втора година е курсист към две мат.школи  в Русия). Малко свободно време да има, сяда да играе на телефона/таблета.

# 566
  • Варна
Знаете ли какво състезание по английски ще има тази събота? Голямо информационно затъмнение тук. Записан е от декември, но нищо повече не съм чула.

# 567
  • Пловдив
Никакви допълнителни помагала не купувам, нямаме време за тях. Имам чувството, че дни и седмици изтичат неусетно. Моят син го преместиха при големите в хора (някои момичета са 11-12 клас там) и репетициите заемат 3 дни седмично. Време не остава да седне да учи, или да решава задачи. А те се трупат, от школите, от онлайн-курсовете (вече втора година е курсист към две мат.школи  в Русия). Малко свободно време да има, сяда да играе на телефона/таблета.

Как издържа детето? Браво на Оги!
Моето има средно по 4 тренировки, два пъти е на школа по математика. Тази година спрях и английски език. Само неделята му е свободна, всяка вечер тичаме нанякъде. Определено е уморен, усещам, че му идва повечко натоварването. А и много му се играе, повече отколкото на мен ми се иска...

Изведнъж ми се стори, че доста ги натовариха в училище - явно сега ще им излезе през носа допълнителната ваканция. Вчера писал домашни следобяд, ходихме на тренировка и после до 11 дописвахме домашните.
Беше ми странно как имаха по български език думи за правилен правопис с изпадащо ъ, пък не бяха учили за изпадащо ъ. Искаше се от тях да посочат сродни думи за проверка.  newsm78

# 568
Понатоварват ги и нашите сега. Онзи ден Дребен писа домашни до 9 вечерта, по няколко страници имаше по математика и по български + два писмени преразказа по литература и отговори на въпроси и към двата текста. Подюрили са ги и с тестове по всички предмети.

Знаете ли дали ще имат оценки за втория срок или ще са направо годишни? Не че са ми голям кахър, ма да попитам.

При нас продължава да е голяма радост снегът навън, в издирване сме на нова шейна. Имате ли идеи?

Поздрави и хубав следобед  Hug

# 569
Знаете ли какво състезание по английски ще има тази събота? Голямо информационно затъмнение тук. Записан е от декември, но нищо повече не съм чула.
Ние давахме по 5лв за някакво състезание по английски. Беше много отдавна, ноември или началото на декември. Дъщеря ми няма представа какво е и кога ще бъде. Дали не е същото, се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт