Защо веганизъм?

  • 281 063
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 2 805
  • София
  • Мнения: 24 839
Ми, честито! Mr. Green
Аз си направих консерва от сгъстен доматен сос сбосилек, и преди малко го използвах върху пицата.
Със зехтинче, де!
Пък ти, рупай сУрово, щом ти е кеф! Joy

# 2 806
  • Куциндрел
  • Мнения: 25 059
Цеце, редих се като пич около 50 мин. за тия пусти чуроси. А отвреме на време ме лъхваше такава отвратителна смрад на печена мърша (буквално), че почнах да се замислям по-философски над веганството.
Въх, ти си герой. Hug
Ароматът на мърша идва от онова смърдящо сирене, което мажат на филия. Sick

# 2 807
  • Мнения: 19 997
Аз не правя сос за спагети. За пица блендирам най-често суров домат и печена чушка с подправки и мажа. Така и така ще се пече, струва ми се излишно да варя или пържа преди това.
В манджи слагам домат последните пет минути от варенето. Студено пресовани мазнини слагам след изключен котлон и по много малко. Окисляват се и стават вредни. Ако ще задушавам лук, го правя в обезмирисено кокосово масло или рафинирано олио рядко.

# 2 808
  • MI
  • Мнения: 11 890
Суровоядството го разбирам по-малко и от веганството. Лекари съм слушала на нвколко пъти да твърдят, че доматите готвени са по-полезни от сурови. Ако е кисел соса, значи доматите ви са кофти, нищо друго. Има си салатни сортове и такива за готвене. А за пицата сурови блрндирани домати е екзотика.  Laughing

# 2 809
  • София
  • Мнения: 2 997
Аз суровоядството го разбирам като, да е сурово, но без блендер, пасатор или нутрибулет. Всичко, извън това, е ташак работа  Crossing Arms

# 2 810
  • Мнения: 1 427
Ами направо  на паша с говедата  Mr. Green
Ни суровоядци, ни вегани признавам-ако имаш алергии и непоносимости-ок, но здрав и прав да се лишаваш заради не-знам-си-каква-кауза- айде няма нужда Stop

# 2 811
  • Куциндрел
  • Мнения: 25 059
Освен за доматите съм чувала, че и морковите са по-полезни когато са сготвени. newsm78
Има прекрасни сладки домати лятото, а ако ми киселеят им слагам малко захар.

# 2 812
  • София
  • Мнения: 24 839
Аз не правя сос за спагети. За пица блендирам най-често суров домат и печена чушка с подправки и мажа. Така и така ще се пече, струва ми се излишно да варя или пържа преди това.
В манджи слагам домат последните пет минути от варенето. Студено пресовани мазнини слагам след изключен котлон и по много малко. Окисляват се и стават вредни. Ако ще задушавам лук, го правя в обезмирисено кокосово масло или рафинирано олио рядко.
Добре, де, през зимния сезон какво правиш?
Купуваш нитратните найлонови подобия на домати, чушките, които в много случаи блъскат на ацетон и черпиш домочадието с отрови на кило!
Консервираните домати поне са направени от расли на слънце.........

# 2 813
  • Мнения: 19 997
Ако имам консерва, ползвам нея или замразени чушки. Просто говорех по принцип. Иначе гледам да ползвам сезонни зеленчуци, имам и любителска градина.

Нели, нали пицата се пече поне 30мин. Защо да ги варя още преди това? Не виждам никаква разумна причина.

# 2 814
  • Пловдив
  • Мнения: 27 056
Нели, нали пицата се пече поне 30мин. Защо да ги варя още преди това? Не виждам никаква разумна причина.
За да не ти оводнява тестото.

# 2 815
  • Мнения: 19 997
Ми, аз слагам един домат само. Останалото е чушки. Ако е от консерва, слагам само месестата част без сока.

# 2 816
  • MI
  • Мнения: 11 890
Ако имам консерва, ползвам нея или замразени чушки. Просто говорех по принцип. Иначе гледам да ползвам сезонни зеленчуци, имам и любителска градина.

Нели, нали пицата се пече поне 30мин. Защо да ги варя още преди това? Не виждам никаква разумна причина.
Как половин час  #Crazy 10на минути на максимална температура се пече. А и Янтра ти го е казала - ще прогизне тестото... Зимата домати няма, а аз без домати трудно издържам много време. А и както абсурт каза, по-добре консерва от пластмасови домати и краставици...  Peace

# 2 817
  • София
  • Мнения: 17 652

Дъждец ви каза, че си има градина - с какви пластмасови домати от Полша я търсите?
Аз градина нямам (уви) и не съм ни веганка, ни суровоядка, но пак рядко ползвам консерви - главно понеже нямам условия да си консервирам лично, а в в консервите по магазините има и много... екзотични инградиенти, такива, дето баба ми, Бог да я прости, не ги е и чувала - а за сметка на това си имам фризер, доматчетата слънчевите лятото си влизат вътре, а после зимата - в тенджерата. Пасирани или не, според както е рецептата (и както ММ прецени, че той ни е домашния кулинар).

# 2 818
  • out of space
  • Мнения: 8 623
Всичко възможно консервирам. Гледам по-голямата част да не е по фризери или стерилизирани.
Правя ега ти количеството зимнина, но това е, защото ми доставя огромно удоволствие!

# 2 819

Общи условия

Активация на акаунт