Защо веганизъм?

• 281 025
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 2 865
За мен има разлика между това да убиваш животни, защото ти трябват, за да оцелееш - т.е да се нахраниш и да ги убиваш, за да се покажеш на дружките с космат шал.

За удряне по емоциите на други не знам, но знам, че аз не можах да се успокоя известно време след като написах "чинчила" в гугъл и ми излязоха палта.

# 2 866
  • София - Рим и обратно

Кафе, емоциите ти си ги създаваш.
А, нали. Те никак не целят да ми влияят на емоциите, ама хич. Те просто "запознават" аудиторията. Извинявай, извратено е. Точно колкото и ония оплесканите с боя в тарелки.

# 2 867
Животните за кожи не се дерат живи, това са глупости. Като първо го убиеш, не му повреждаш кожата, нали така и така ще я срежеш, за да я одереш.
Подобна лъжлива информация може да се намери единствено на сайтове с веганска пропаганда, потърсих снощи и попаднах на сърцераздирателен разказ от името на лисицата: "...Болката не спира и става непоносима. Светлината изчезва...". Това сигурно го е писал д-р Дулитъл и някой друг, който може да разговаря с животни.

# 2 868
А как е правилно според вас да се поднесе такава информация с цел да се намали потреблението на космати палта?

# 2 869
Като се пускат пропагандни клипчета с лъжлива информация и се замерват приносители на кожи с брашно или бивши вегани с лют пипер, определено постигат обратния ефект - да не ги взимат на сериозно, меко казано.

# 2 870
  • Куциндрел
Аз пак питам - кой тогава ги е правил въпросните клипове?
Защото съм гледала как се дерат истински живи животни от истински живи хора. Включително гледах как правят така, че да не им се мятат животните в ръцете - окичват ги на куки, стъпват им на главите и т.н. все "приятни" неща.

wild poppy, понеже ти твърдиш, че тези неща са измислени, предлагам ти да отговориш на моя въпрос.

# 2 871
  • София - Рим и обратно
Защото съм гледала как се дерат истински живи животни от истински живи хора. Включително гледах как правят така, че да не им се мятат животните в ръцете - окичват ги на куки, стъпват им на главите и т.н. все "приятни" неща.

wild poppy, понеже ти твърдиш, че тези неща са измислени, предлагам ти да отговориш на моя въпрос.
Изобщо няма да се учудя ако е направено именно с пропагандна цел да се бръкне в мозъка на потребяващите кожи. Иначе, пък аз питам, кой е правил тия клипчета и защо? "Лошите" или "добрите" са снимали подобни зверства, че и ги разпространяват. За мене това е еднакво психопатско.

# 2 872
  • Куциндрел

Изобщо няма да се учудя ако е направено именно с пропагандна цел да се бръкне в мозъка на потребяващите кожи. Иначе, пък аз питам, кой е правил тия клипчета и защо? "Лошите" или "добрите" са снимали подобни зверства, че и ги разпространяват. За мене това е еднакво психопатско.
Остава и веганите да са ги направили и вече... Crazy

# 2 873
Добре де, ама никой не ми отговори на въпроса как според вас трябва да се поднася такава информация, за да може да има по-малко такива ферми?

# 2 874
  • София
А как е правилно според вас да се поднесе такава информация с цел да се намали потреблението на космати палта?

Като се иронизират и подиграват патките, които все още се носят в кожи. За отбелязване е, че броят им е намалял драстично и могат да се срещнат главно в Якутия и други подобни места. Или пък са родом оттам и си мислят, че ще впечатлят Париж или Ню Йорк със скъпи кожи.
По "емоциите" им трудно може да се удари, просто защото кожата им е толкова дебела и обръгнала, че се е трнсформирала в рогово образувание.

# 2 875
  • София - Рим и обратно
Добре де, ама никой не ми отговори на въпроса как според вас трябва да се поднася такава информация, за да може да има по-малко такива ферми?
Такава информация трябва да се поднася по цивилизован начин от авторитетни източници, които са наясно как да я поднесат. АКО изобщо е истина, че това е практика и кожите се добиват именно по тоя начин. Защото аз никак не съм сигурна, а още по-малко след разпространението на такива изродщини. Не е нужно да се снима и да се "шокира", не сме идиоти. Все едно да ми показват как се изкормват жертвите от серийните убийци или се изнасилват невръстни деца, ей така за назидание. Пак питам, кой и как ги снима тия неща, "загрижените" ли?

# 2 876
  • MI
Доколкото съм чела, това отдавна не се практикува в белия свят. Основно в Китай ги дерат живи, там се прави и заради месото при кучетата, имат някакво вярване че така ще е по-вкусно.  Rolling Eyes Всъщност се оказва, че кожата по доста от якетата с качулка с косъм е .... кучешка. Още една причина да не се купува Made in China. И преди някой веган да тръгне да ми обяснява че всички животни са равни, да обясня че аз ползвам кожата на животни, които така или иначе ям. Останалите не виждам за какво да ги убивам. Лисици, кучета, норки и т.н. не ям, така че ми се струва излишно да ги убиват заради мой каприз. А и има начини и начини да умъртвиш животно.

# 2 877
  • София
Доколкото съм чела, това отдавна не се практикува в белия свят. Основно в Китай ги дерат живи,

Малко неща се правят вече в белия свят. Той "само" потребява произведеното в Китай и другаде.

# 2 878
  • София - Рим и обратно
Ето сега Тръмп ще им секне бизнесчето Mr. Green.

# 2 879
  • MI
Доколкото съм чела, това отдавна не се практикува в белия свят. Основно в Китай ги дерат живи,

Малко неща се правят вече в белия свят. Той "само" потребява произведеното в Китай и другаде.
Не, според статистиките всъщност само около 20% от кожите са произведени в Китай. доста повече в Европа и САЩ. Така че си е жива пропаганда това с клипчетата.

Общи условия

Активация на акаунт