Защо веганизъм?

• 280 676
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 180
Фея, обиден е опитът за манипулация, с която се надяваш поне някой лабилен да налапа въдицата. Подигравка е и с жертвите, които използваш като аргумент, с цел да сееш просвещение сред заблудените. Не мисля изобщо да влизам в спор кое точно не е същото, защото опит в подобни безсмислени спорове, за разлика от теб, нямам и не желая и да имам. Все още се чудя дали си правиш социален експеримент или действително си вярваш.

# 3 181
Ако само ти познаваш около 10-тина вегани, значи веганизмът е започнал да става доста популярен в България. Радвам се, че все повече хората правят връзка между това, което е в чинията им и моралните си устои.

Интересно какви са ти критериите, по които определи нивото на моя интелект в сравнение с този на въпросните твои познати...

А защо смяташ, че отговорът "така съм решил за себе си" е признак на информиран избор и показател за по-силно изразена човечност?

Едно си баба знае, една си баба бае! Морал, човечност, бла бла бла, дрън, дрън, дрън ...

По-интелигентни са от теб, защото не натрапват вижданията си останалите хора, не размахват пръст и кървави голи девойки в тарелки. Има достатъчно информация ако някой реши да промени начина си на живот и ако им поиска съвет го дават. И не всички вегани са станали такива от милозливост, човечност или морал, но явно си доста ограничена за да мислиш по този начин. Тях ги уважавам, но промитите мозъци, които ме наричат каква ли не за да ми наложат техните виждания - не.

# 3 182
  • волно калдъръмче
Какво да направи майката веган, ако детето поиска да опита пържола, сарми с месо или луканка? Да му даде ли?

# 3 183
  • Ямбол
....
Фея, откъде си набавяте Б12?
Задаваш въпрос, чиито отговор много добре знаеш. Повечето вегани приемат допълнително В12 под формата на таблетки метилкобаламин.

Това по какъв начин влиза в разрез с факта, че на днешно време не е нужно => е неморално да се създават, отглеждат и убиват животни за човешка консумация?
Това повече противоречи на теорията, че човекът не е месоядно същество. Когато организмът на човек има нужда от някаква естествена съставка, няма нужда да се говори за морал. Иначе можете да си живеете само с хапченца.

# 3 184
Повечето вегани приемат допълнително В12 под формата на таблетки метилкобаламин.
Т.е. приемате нещо, от което тялото има жизнена потребност и което не може да бъде набавено по естествен път чрез растителна храна.

# 3 185
Мхм, човешкият организъм има нужда единствено от растителна храна и малко хапченца, звучи много здравословно.  Thinking Но щом всички тези медицински организации го твърдят...  ooooh!

# 3 186
Е, малко синтетични хапченца. Все пак, ПРЕСТИЖНИ организации го твърдят.

# 3 187
Ключовата дума е "хапченца". Колкото повече, толкова по-добре.

# 3 188
Полезно е със сигурност за фармацевтичните компании, мда.  Sunglasses

# 3 189
  • Куциндрел
Тея вегани наистина имат липси.
Няколко дена съм Уфолог и не мога да спра да се хиля. hahaha hahaha hahaha

ти и електричество ще имаш без прекъсване, защото не просто във фейсбук, ами в цял форум разпространи СЛОВОТО Joy Joy Joy
Не е веганско да ме следиш!!!

Фея, тотално изврътка и ти.
Явно нормален веган в нета няма да видим.

# 3 190
Мдамм, нямаме нужда от животинска храна. Това, от което имаме нужда, е само трева и синтетични хапченца. Ама някои хора май са си объркали хапчетата. Mr. Green

# 3 191
  • Ямбол
Може би е от липсата на някои вещества.

# 3 192
Мен ме кефи как всеки път се обяснява как веганите били интелигентни и креативни, с престижни професии и спортуващи редовно. Тъъънко се вменява как невеганите по презумция са тъпи, примитивни, неуки и сигурно могат само да измучат над пържолата.  hahaha

# 3 193
На 34 г. кожата блести, тенът е свеж и още искрящ, особено пък когато още се вихрят хормоните на бременността. Нашата Деси мяза на изстискан лимон с мигли и коса, айде моля ти се.
Някъде имаше снимка преди да стане веган. Изглеждала е по абсолютно същия начин.
Ако човек не се поддържа със скъпи мазила, редовно си недоспива и има много стрес в живота си, на 34 нито тенът е блестящ, нито свеж.

За б12 съм чела, че някои ядат леко неизмити зеленчуци. Забравих какво беше обяснението, но това спомагало да се синтезира б12 в дебелото черво.

# 3 194
  • волно калдъръмче
За б12 съм чела, че някои ядат леко неизмити зеленчуци. Забравих какво беше обяснението, но това спомагало да се синтезира б12 в дебелото черво.
...както и да си завъдиш нов любимец Ascaris lumbricoides и да си отглеждаш него и поколението му с любов.

Общи условия

Активация на акаунт