Защо веганизъм?

• 280 634
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 510
О, и високомазнинните са пълни палячовци - назад имаше една с 500-грамова вратна пилешка пържола  Laughing Дори във форума имаме примери как най-отявлените вегани се преселват тихомълком в отбора на мазните пържолки.

Забележи - тихомълком. Докато вегани, -тарианци  го пръват с гръм и мълния, с обвинения в убийство, с разлята кръв.

# 511
Детето си има кауза, но поне да си изясни каква и е. Питах и нея и Фея в предишната тема, какво ще се случи с дивите животни, когато им изчезне и малкото останала естествена среда, но отговор не получих.

Питах и с какво ще се хранят домашните кучета и котки, и ми се отговори, че за тях месото е нормално, защото били хищници, пък хората не. Да де, ама моето куче не може да ловува, т.е или трябва да го оставя да умре или някой друг все пак да убие крава или пиле. По същия начин стои въпросът за животните в зоопарка и в резерватите. И ако ми скочат, че не трябва да ги има, веднага мога да докажа, че те се занимават предимно с развъдни програми, чиято цел е връщане на животните в природата.

Като толкова мислят за животните, защо не мислят за всички такива, или само кравите, прасетата и кокошките са важни, а останалите да изчезнат.

Относно майка и - наистина на пубер не можеш да се наложиш. Единствения вариант е да не и купува скъпата веге храна, но пък все отнякъде трябва да и набавя необходимото. Не съм следила изявите и, освен в предишната тема и не мога да коментирам до колко е запозната (нали и тя уж била веган).

# 512
Не съм следила изявите и, освен в предишната тема и не мога да коментирам до колко е запозната (нали и тя уж била веган).
Майката беше вегетарианец, а не веган. Пусна тема за аргументи да разубеди дъщеря си да не става веган, но на края на темата, самата тя реши, че ще стане веган. Всичко това ми изглежда безкрайно лекомислено и неграмотно, а на финала може да струва здравето на детето.

# 513
Хората не са чак толкова крехки същества и обикновено когато тялото започне да дава силни сигнали се освестват и влизат в релси. Еволюционен механизъм вероятно. Така че да не наливаме вода в мелницата допълнително, да се надяваме все пак на малко разум и късмет.

# 514
Уиш, разбрах, че е някаква там, но понеже не чъм я чела лично не мога да коментирам дали е компетентна.  Дано поне тя да чете повече от щерка си и да и осигурява хранителните вещества, докато и мине. Да гледа Феята и ако има пари, може и да се получи.

# 515
Аз не съм сигурна, че режимът на Феята и изобщо който и да било вегански режим е добър в дългосрочен план (20+ години).

# 516
О, и аз. На повечето им минава. Понеже е сравнително нова мода, не мисля че има доста примери за хора, на този режим над 20-30 години, а и на повечето им минава след известно време. Лошото е, че може да навредят на децата си, докато се осъзнаят.

# 517
  • София
Аз не съм сигурна, че режимът на Феята и изобщо който и да било вегански режим е добър в дългосрочен план (20+ години).

След 20+ год. и самата Фея ще се убедила в това, даже доста по-рано. И 2-3 год. са напълно достатъчни, за да ти просветне, че не се храниш както трябва. Освен ако не си изпаднал вече в анорексичния стадий, при който се гладува до смърт.  

# 518

След 20+ год. и самата Фея ще се убедила в това, даже доста по-рано. И 2-3 год. са напълно достатъчни, за да ти просветне, че не се храниш както трябва. Освен ако не си изпаднал вече в анорексичния стадий, при който се гладува до смърт.  

Феята нека прави каквото си иска. Но да го причинява на децата си...

# 519
Ами нейни са...
Ако започне да им се отразява и да се забави развитието им, може би все някой ще реагира. Тя поне, наистина се опитва да дава разнообрана храна и смятам, че чете. Проблемът е, че като всяко ново нещо, няма доказателства как се отразява в дългосрочен план, дори и при привидно здраво изглеждащи хора.

Освен това, не знам защо, след като е толкова гадна нашата храна си кръщават тяхната веган "пилешко", веган "бургери", веган "кашкавал", веган "яйца".

# 520
  • София
Даун, както писах назад, някои кучешки и котешки храни са си чисто веган! Mr. Green
Само зърнени, оцветители и миризми.

# 521
Да де, ама умират за около две-три години хайванчетата от всякакви проблеми с бъбреци, кожни и какв ли не. Супер хуманно е  Mr. Green.

# 522
О, и аз. На повечето им минава. Понеже е сравнително нова мода, не мисля че има доста примери за хора, на този режим над 20-30 години, а и на повечето им минава след известно време. Лошото е, че може да навредят на децата си, докато се осъзнаят.

Авторката на "Веганския мит" доста подробно е описала щетите по тялото си след 20-ина години строго веганстване

Реакцията на извисените духовно е заплахи, нападения вкл и публични, агресия

Новите последователи да имат много наум след новините за осъдени родители с починали деца-веганчета

# 523
Хората не са чак толкова крехки същества и обикновено когато тялото започне да дава силни сигнали се освестват и влизат в релси. Еволюционен механизъм вероятно. Така че да не наливаме вода в мелницата допълнително, да се надяваме все пак на малко разум и късмет.

Или се самоубиват
От разочарование, че не им се получава и че тялото ги "предава"
Виден веге-гуру е също в кюпа

# 524
Да де, ама умират за около две-три години хайванчетата от всякакви проблеми с бъбреци, кожни и какв ли не. Супер хуманно е  Mr. Green.
Моето куче категорично отказва да ги яде. Не е прост той.

Общи условия

Активация на акаунт