Защо веганизъм?

• 284 742
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 720
  • MI
Не, хората не търят пластмасови домати и кремвирши без месо, просто те струват много по-малко, затова ги купуват. За розовите домати в Австралия не знам, може просто да не са местен сорт и да не са свикнали. И в Италия не са нито много на почит, нито се водят салатен сорт, а не е като да нямат много повече от нас сортове домати. Въпрос на вкус.  Peace 

# 721

Именно търсенето определя каква стока ще се предлага. Причината да има пластмасови домати не е злостта на "корпорациите" и "търговците", а простичкия факт, че има търсене именно на такива. Нищо, че обикновено потребителите говорят друго. Изобщо не бива да заблуждаваме по това кой какво говори, че ужким иска, а да отчитаме какво в действителност прави с портмонето си.
Не съм съгласна за доматите- никой не иска пластмасовите, но когато на пазара няма други, се купуват.
А, няма други, защото производителите искат издържливи на транспортиране сортове, запазващи вида си и след месец.
Това, няма как да стане при истинските розови домати или при биволското сърце.

Виж постът ми по-горе. Хората свикват с вкуса и си ги искат. А, че са по-лесни за производство и транспорт е ясно.

# 722
Защото Фея ще направи справка с литературата и ще ни засипе с разни псевдо дани...
Ами хубаво, но защо да прави нова тема. Да го напише тук, както всеки от нас казва аргументите си и отговаря като го питат.

# 723
Е, за 48 страници се повдигнаха доста въпроси. Един има само два прости, друг - само един, десети - само три. Няма как хем да се иска отговор, хем да не се иска. И аз мисля, че ще е по-добре да се отговори в тази тема, но разбирам желанието й да го направи в един пост, защото иначе става безкрайна какофония. Не е като да не сме писали във форума - всички знаем, че дори ако напишеш нещо съвсем кратко и елементарно, винаги ще се намери един неразбрал, един, правещ се на неразбрал, един, който хваща нещо съвсем дребно и незначително и започва да се заяжда за него, друг, който почва да се бори срещу теза, която дори не си написал. Има и други красоти на форумската дискусия, та е напълно разбираемо да избегнеш поне малко усложняване, като не отговаряш на парче ту на един, ту на друг и водиш едновременно 30 диалога, а опиташ да обобщиш в един пост мислите си. Пък че после пак ще ти се наложи да водиш 30-те диалога е ясно, но поне ще има някаква отправна точка.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 23:05 от Априлска вълшебница

# 724
За да ни залее с информация НСЧ  Mr. Green. Ще има време и няма да каже собственото си мнение в един пост, а ще е подготвила матРиала. Те нямат аргументи и ползват клишета. За това и не иска да отговаря, когато я питах какво се случва с животните, колко струва храната и и какво причинява изборът и за "здравословен" живот.
Ами Вълшебница, не е така. Форумът е динамичен диалог, а не подготовка на есе. На мен не ми се налага да прекарам дни в обмисляне на въпрос, който касае материя, която уж познавам.

# 725
  • MI
Ако ще е един пост от три страници, не, благодаря!   Stop Имам си и друга работа и по-приятни занимания от това да чета веганския Войнаи мир.

# 726
Форумът е динамичен диалог, а не подготовка на есе. На мен не ми се налага да прекарам дни в обмисляне на въпрос, който касае материя, която уж познавам.
Peace
Абсурдно е всички пишещи да си събираме въпросите към нас и да пускаме отделни теми.

# 727
Така е НСЧ, но ние сме прости и не претендираме, че спасяваме света Simple Smile.

# 728
Форумът е динамичен диалог, а не подготовка на есе. На мен не ми се налага да прекарам дни в обмисляне на въпрос, който касае материя, която уж познавам.
Peace
Абсурдно е всички пишещи да си събираме въпросите към нас и да пускаме отделни теми.
Именно, да не говорим, че тия въпроси не са зададени като конспект, а се раждат в хода на разговoра и така и трябва да им се отговаря.
А не да се използват като повод за появата на поредната пропагандна тема, пълна с псевдо-научна информация и отдавна отречени "изследвания".

# 729
Е, нали се искат достоверни източници, а не само голи твърдения? На мен ми изглежда логично цитирането им да отнеме някакво време. Ако мен 15 души ме питат за тема, която познавам добре, мога веднага да отговоря, но също ще го направя в един пост и сигурно няма да е кратък, за да мога да обхвана всичко съществено, което искат да знаят. Ако обаче искат всяка моя дума да е подкрепена от два източника, за да са сигурни, че твърденията ми са подплатени с факти, ще трябва да вложа някакво време в издирването им, макар за себе си да знам откъде и защо го знам.

А конкретно по тази тема - повечето от поставените въпроси според мен няма как да бъдат оборени - съдържат контрааргументи, основани на здравия разум и практиката. Действително ми е интересно да прочета какво може да се каже и най-вече - каква ще е общата теза и нямам нищо против да почакам.

# 730
Ами аз не искам лекция, защото съм достатъчно интелигентна да намеря информация и сама. Искам нейното лично мнение. Да ми каже с какво ще храни лъвът в зоопарка, кучето и котката. Тя каза, че за тях е нормално да ядат месо. ОК, но кой ще им убива храната и как ще се избира коя кеава да се жертва.

# 731
  • София
Струват по- евтино, защото се произвеждат в огромно количество и с по- малко разходи, и така превземат пазара.
Тук се появиха едни "Ръгби", приличат на есенните продълговати за в буркани и други- кръгли, пак малки, нямащи нищо общо с автентичните розови.

# 732
Даун, на мен това ми прилича на риторични въпроси. Когато 20 души задават въпроси на един, бие на пресконференция, когато са риторични - бие на публичен линч. На мен също ми е интересно да прочета нейното лично мнение по темата и предполагам, че за да обхване и твоите, и всички останали, ще трябва да е разписване на личната житейска философия. Други пък искат данни, цифри, изследвания. След като има желание да влиза в такава дискусия, да го прави, но нормално да отнеме някакво време да обмисли какво точно и как да напише. Ако аз се каня да убеждавам форума на веганите, че трябва да почнат да ядат месо (което по няколко причини не бих направила), също ще ми трябва време, за да намеря източници, които да ги удовлетворят и да помисля какво точно да им напиша.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 23:06 от Априлска вълшебница

# 733
Е, нали се искат достоверни източници, а не само голи твърдения? На мен ми изглежда логично цитирането им да отнеме някакво време. Ако мен 15 души ме питат за тема, която познавам добре, мога веднага да отговоря, но също ще го направя в един пост и сигурно няма да е кратък, за да мога да обхвана всичко съществено, което искат да знаят. Ако обаче искат всяка моя дума да е подкрепена от два източника, за да са сигурни, че твърденията ми са подплатени с факти, ще трябва да вложа някакво време в издирването им, макар за себе си да знам откъде и защо го знам...
Въпросите към нея са елементарни. Например за това, че уж защитават животните, а реално избиват много, за да се произведе тяхната храна.
Тя, доколкото знам, работи в тази сфера, ако е имало отговор в нейна полза щеше да го знае и досега да го е дала.
Но дори да приемем, че ще потърси и намери - трябва да се пусне тук. Политиката на форума е, когато има активна тема на същата тематика да се пише в нея.

# 734
Даун, на мен това ми прилича на риторични въпроси. Когато 20 души задават въпроси на един, бие на пресконференция, когато са риторични - бие на публичен линч. На мен също ми е интересно да прочета нейното лично мнение по темата и предполагам, че за да обхване и твоите, и всички останали, ще трябва да е разписване на личната житейска философия. Други пък искат данни, цифри, изследвания. След като има желание да влиза в такава дискусия, да го прави, но нормално да отнеме някакво време да обмисли какво точно и как да напише. Ако аз се каня да убеждавам форума на веганите, че трябва да почнат да ядат месо (което по няколко причини не бих направила), също ще ми трябва време, за да намеря източници, които да ги удовлетворят и да помисля как точно да си поднеса тезата.

Аз в пропагандна тема няма да участвам. Тази беше замислена така, но поради факта, че девойката е невръстна не се получи.

Повечето въпроси може би звучат риторично, защото отговорите им са ясни за всички освен явно на веганите. Нямам нищо против хранителния им режим. Имам против пропагандата базирана на глупости.

Общи условия

Активация на акаунт