Защо веганизъм?

• 280 652
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 75
  • Ямбол
...

Ако някой има някакъв аргумент или мисли, че разсъждаването на веганите е лишено от логика, може да дискутираме....
Аз имам аргумент. Защо веганизъм? Защото е заболяване. Също както шизофренията - има си симптоми, по които да се разпознае, така и веганизмът е част от проявите на някое заболяване от рода на психозите.

# 76
А самите животни сами ще си набавят храна. Нас не ни бърка това.
Аха, пускаме всички милиони индустриално отглеждани животни в природата и те започват да си набавят храна. ooooh! Искаш да кажеш, че си защитничка на животните, грижиш се нашия морал към тях, но дори не си си направила труда пне да се ограмотиш какво ще се случи със животни, които са били отглеждани в изкуствена среда, ако се пуснат в дивата природа?! Браво на теб!

# 77
Нямам никакви морални скрупули да ям животни или животински продукти, нито да ползвам естествена кожа. Това е необходимо за оцеляването и доброто ми здраве - това правя. Кравите си хапват доста мезе с тревата, ако не знаеш (понеже помоли да не се сравняваме с лъвовете).

В 2016 хората не се борим за оцеляване. (Освен ако не живееш в трети свят). Няма животински продукт който ти трябва за здравето. Може само да те натъпче с холестерол и изкуствени хормони с които са били тъпкани животните.

# 78
На мен лично думата веганизъм ми се римува с онанизъм...

# 79
  • Някъде там
Аз имам въпроси,конкретно.
Смяташ ли,когато родиш дете,да е веган от самото си раждане,да не консумира никакви животински продукти? Защо?
И как би обяснила на детето си когато порасне,че ти си взела решението то да е веган,без да го питаш,само защото ти искаш да спасиш животните?
Въпросите ми са конкретно по темата : Защо веганизъм?
Ще бъдеш ли така добра,да отговориш на тях без видео от ютуб а просто с няколко изречения.

Да. Както други родители карат децата си да ядат това което те вярват, че е полезно. За мен тези неща не са храна, и не си бих хранила детето с мляко на друг животински вид вместо моето. Да не говорим за това, че млякото е само за бебета които нямат зъби.
Момиче не говоря само за млякото,говоря за абсолютно веганство.Тоест,искаш да ми кажеш,че ще лишиш бебето(детето)от мляко(всички видове),яйца,масло,месо,извара,сирене...Млякото било само за бебета които нямат зъби???? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Joy Joy Joy
След този отговор,просто няма какво повече да кажа.
А и не отговори на всичките ми въпроси.Как ще обясниш на детето си,когато стане на твоята възраст че ТИ СИ ВЗЕЛА РЕШЕНИЕ ДА Е ВЕГАН И ЗАЩО СИ ГО ВЗЕЛА.А не си му позволила,то да го вземе,както е направила майка ти.

# 80
А самите животни сами ще си набавят храна. Нас не ни бърка това.
Аха, пускаме всички милиони индустриално отглеждани животни в природата и те започват да си набавят храна. ooooh! Искаш да кажеш, че си защитничка на животните, грижиш се нашия морал към тях, но дори не си си направила труда пне да се ограмотиш какво ще се случи със животни, които са били отглеждани в изкуствена среда, ако се пуснат в дивата природа?! Браво на теб!
Просто трябва да спрем да ги размножаваме!!

# 81
Казват, че и растенията имали душа. Защо ги убивате и ги ядете, защооо??? Laughing

# 82
  • Пловдив
Смяташ ли,когато родиш дете,да е веган от самото си раждане,да не консумира никакви животински продукти? Защо?
И как би обяснила на детето си когато порасне,че ти си взела решението то да е веган,без да го питаш,само защото ти искаш да спасиш животните?
Ще бъдеш ли така добра,да отговориш на тях без видео от ютуб а просто с няколко изречения.

Да. Както други родители карат децата си да ядат това което те вярват, че е полезно. За мен тези неща не са храна, и не си бих хранила детето с мляко на друг животински вид вместо моето. Да не говорим за това, че млякото е само за бебета които нямат зъби.
И... какво правиш ако нямаш кърма?Просто опитваш детето пищи,но кърма няма?Оставяме го да умре ,защото трябва да е веган?
Държа да ми отговориш ,защото това са реални ситуации.А на всичко отгоре ми се случи

# 83
Просто трябва да спрем да ги размножаваме!!
А вече съществуващите? Те са милиони? Какво точно ще се случи с планетата, ако трябва да се произведе растителна храна и за тях, и за 7 милиарда вегани?

# 84
Нямам никакви морални скрупули да ям животни или животински продукти, нито да ползвам естествена кожа. Това е необходимо за оцеляването и доброто ми здраве - това правя. Кравите си хапват доста мезе с тревата, ако не знаеш (понеже помоли да не се сравняваме с лъвовете).

В 2016 хората не се борим за оцеляване. (Освен ако не живееш в трети свят). Няма животински продукт който ти трябва за здравето. Може само да те натъпче с холестерол и изкуствени хормони с които са били тъпкани животните.

Мило дете, много ми е неудобно да водя дискусия с човек, на който му липсват елементарни познания, с изключение на наизустена фанатизирана реторика на веганските сайтове. Погледни си учебниците.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 23:09 от Априлска вълшебница

# 85
  • София
...

Ако някой има някакъв аргумент или мисли, че разсъждаването на веганите е лишено от логика, може да дискутираме....
Аз имам аргумент. Защо веганизъм? Защото е заболяване. Също както шизофренията - има си симптоми, по които да се разпознае, така и веганизмът е част от проявите на някое заболяване от рода на психозите.
Не си права.
Хранителните разстройва в психиатрията са съвсем друга бира. И не всяко ограничение е психична болест, зависи от много неща, за да влезе в графа хранително разстройство. В пубертета пък съвсем. Важно е човека да се храни достатъчно. Peace

GreenHairedElf Домашните животни не биха оцелели в природата. Затова са домашни животни. Ако не се използват да храна просто няма да съществуват – ще ги изядат хищници много, много бързо и ще им ликвидират вида.
Иначе с етическото веганство не бих спорила. То е все едно да спориш с човек за религията му, нито има смисъл, нито е редно. Не вредиш на другите, твоя работа.

# 86
  • Някъде там
Ми на моите девойки на 4 месеца им пробиха първите зъбки.И аз трябваше да спра да кърмя или давам мляко ли,защото млякото е само за бебе без зъби? Laughing Laughing Laughing
Рени ще му намери,дойка.Която ще е веган,че да не преминават никакви вредни вещества през кърмата. Joy Joy Joy
Момиче,преди да променяш света,първо го опознай.Учи,не се занимавай с глупости.

# 87
Цитат
Да не говорим за това, че млякото е само за бебета които нямат зъби.

Сериозно?  Shocked

Имам въпросче за картинката с усмивките. Според теб (обръщам се към авторката на темата) какво животно е показано на предпоследната картинка. Кое животно, т.е. кой животниски вид. Защото според мен е вид макак, а те са със смесено хранене.

Иначе лично аз съм с много добро отношение към мисленето в стил "без насилие, без убийства". Чисто философски. Отнемането на живот за удоволствие ме отвращава, но в тази категория включвам и безпричинното изкореняване не тревички и унищожаването (убиването) на друга растителност, насекоми (които не са опасни), паяци (те пък са даже полезни, ама..) и т.н.

# 88

Момиче не говоря само за млякото,говоря за абсолютно веганство.Тоест,искаш да ми кажеш,че ще лишиш бебето(детето)от мляко(всички видове),яйца,масло,месо,извара,сирене...Млякото било само за бебета които нямат зъби???? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Joy Joy Joy
След този отговор,просто няма какво повече да кажа.
А и не отговори на всичките ми въпроси.Как ще обясниш на детето си,когато стане на твоята възраст че ТИ СИ ВЗЕЛА РЕШЕНИЕ ДА Е ВЕГАН И ЗАЩО СИ ГО ВЗЕЛА.А не си му позволила,то да го вземе,както е направила майка ти.
О.К. Да не е само млякото това което не е храна за нас? Няма да искам и да го храня с нещо излезнало от ануса на кокошка.

Отричаш, че млякото е за бебета ли? Краве млякото е създадено за телета, не за хора.

Аз съм обедена, че детето ми няма да разсъждава като другите които са научени, че ние трябва да ядем месо.
В някои култури ядът кучета и котки защото са научени, че е нормално. То просто няма да израсте мислейки, че е нормално да ядеш животни. Без значение кучета ли са, прасета ли са, паяци ли са т.н.

# 89
Казват, че и растенията имали душа. Защо ги убивате и ги ядете, защооо??? Laughing
Покажи ми моляте, къде си прочела, че имат точно душа.

Общи условия

Активация на акаунт