Защо веганизъм?

• 280 480
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Аз да си побутна питането.Няма да храниш детето с мляко-това е ок за мен.Питам с какво ще го храниш ,ако нямаш кърма?

# 91
А аз се Обеждавам, че не си прочела най-елементарни неща дори за животните, за които си уж толкова загрижена. Обеждавам се, че Обежденията ти не са базирани дори на елементарна грамотност. И докъде стигнахме с милионите вече съществуващи домашни животни, след като всички хора станат вегани? Или пропусна да прочетеш, че те няма да оцелеят? Не ти пука за тях? Или имаш решение за спасяването им?

# 92
Цитат
Да не говорим за това, че млякото е само за бебета които нямат зъби.

Сериозно?  Shocked

Имам въпросче за картинката с усмивките. Според теб (обръщам се към авторката на темата) какво животно е показано на предпоследната картинка. Кое животно, т.е. кой животниски вид. Защото според мен е вид макак, а те са със смесено хранене.

Иначе лично аз съм с много добро отношение към мисленето в стил "без насилие, без убийства". Чисто философски. Отнемането на живот за удоволствие ме отвращава, но в тази категория включвам и безпричинното изкореняване не тревички и унищожаването (убиването) на друга растителност, насекоми (които не са опасни), паяци (те пък са даже полезни, ама..) и т.н.
Не съм сигурна какъв вид точно, но е маймуна.

"Тревичките" нямат мозък и нервна система. И не е безпричинно, тези "тревички" ни трябвад за да оцелеем както други животни на хищниците.

# 93
Аз да си побутна питането.Няма да храниш детето с мляко-това е ок за мен.Питам с какво ще го храниш ,ако нямаш кърма?
Ще го храня с моето мляко. Няма де е краве мляко. Не е теле.

# 94
Зеленокоске, какво стана с милионите вече съществуващи животни, след преминаването на целокупното човечество към веганизъм?

Рядко смислен отговор! Браво!
Ще го храня с моето мляко.

# 95
  • Ямбол
Ако нямаш?

# 96
Напълно съм съгласна, че хората нямат нужда от краве мляко (нито от козе, овче и прочие млека от тревопасни животни), нито производните им, но от определени животински продукти ИМА нужда всеки подрастващ очганизъм на примат. Дори тревопасните поглъщат стабилни дози насекоми и други безгръбначни.
Ако възнамеряваш да оставяш детето си да пасе свободно каквото му хрумне, заедно с всички съпъстващи насекоми, техни яйца (и екскременти) - ок. Но да го държиш на добре измити, 98% изкуствено създадени сортове растения - хм....

# 97

О.К. Да не е само млякото това което не е храна за нас? Няма да искам и да го храня с нещо излезнало от ануса на кокошка.

Кокошките нямат анус. Имат клоака. А яйцата са много полезни. Питай лисиците.

Някои култури се хранят само със зърно и захар, защото нямат достъп до нищо друго. Децата, че и възрастните им измират като мухи.

# 98
  • Някъде там
 Shocked Shocked Shocked Shocked аз определено съм в шок.
Предполагам че това момиче не е единственото което е способно да "убие" бъдещето си дете,заради някакви неясни идеи хрумнали му в пубертета.И най-вече "липсата" на родителско тяло в случая.

# 99
Хм, нещо излязло от ануса на кокошка. Дали Зеленокоска знае откъде е излязла? Не от зелка, нито от човката на щъркел. Сори, хлапе.

# 100
Зеленокоске, какво стана с милионите вече съществуващи животни, след преминаването на целокупното човечество към веганизъм?

Е, тя едва ли очаква от утре да се премине към веганизъм целокупно. Или греша?
Иначе (понеже явно не е разсъждавала по такива въпроси) - ще настане мор и всякакви епидемични заболявания. Става въпрос за милиарди едри животни, които не могат да оцеляват от една страна, а от друга - подяждат и изместват де що има диво животно със сходни екологични изисквания.
С две думи би настанал АД.

Но вероятно дори авторката в идиличната си заслепеност не очаква рязка е окончателна промяна в мисленето на всички ни.

# 101
  • Пловдив
Питам те за трети път.С какво ще храниш бебето ако нямаш кърма?
Въпреки моите усилия и тези на лекарите,аз кърма с второто дете нямах.Та да знаеш ..случва се.
С какво ще го храниш ти?

# 102
Да, но пак ще е животинско мляко.Ами ако нямаш кърма?
Веганите и мед не консумират, защото е животински продукт и вълнени дрехи не носят и т.н.
Ама марулите и др. зеленчуци понякога се торят с оборска тор и не са съвсем вегански. Laughing

# 103

О.К. Да не е само млякото това което не е храна за нас? Няма да искам и да го храня с нещо излезнало от ануса на кокошка.

Кокошките нямат анус. Имат клоака. А яйцата са много полезни. Питай лисиците.

Някои култури се хранят само със зърно и захар, защото нямат достъп до нищо друго. Децата, че и възрастните им измират като мухи.

Да допълня, че повечето вегани ядат сурови пъдпъдъчи яйца. Ако нямат пъдпъдъчи ядат кокоши.
ИМА си причини за това.
За много вегани това е единствената храна от животински произход, която консумират (ако не ядат мед).

# 104
...

Ако някой има някакъв аргумент или мисли, че разсъждаването на веганите е лишено от логика, може да дискутираме....
Аз имам аргумент. Защо веганизъм? Защото е заболяване. Също както шизофренията - има си симптоми, по които да се разпознае, така и веганизмът е част от проявите на някое заболяване от рода на психозите.
Не си права.
Хранителните разстройва в психиатрията са съвсем друга бира. И не всяко ограничение е психична болест, зависи от много неща, за да влезе в графа хранително разстройство. В пубертета пък съвсем. Важно е човека да се храни достатъчно. Peace

GreenHairedElf Домашните животни не биха оцелели в природата. Затова са домашни животни. Ако не се използват да храна просто няма да съществуват – ще ги изядат хищници много, много бързо и ще им ликвидират вида.
Иначе с етическото веганство не бих спорила. То е все едно да спориш с човек за религията му, нито има смисъл, нито е редно. Не вредиш на другите, твоя работа.

Това е проблема - че сме ги създали. Ако аз имах възможността да живея в клетка цял живот, да ме хранят с изкуствена храна, да ме нараняват физически и психически до деня в който ще ми теглят ножа и ме оставят да умра бавно в агония нямаше да искам да се раждам. Това е за живота в индустрията. Има също много да се иска и в този във фермата на село.

Общи условия

Активация на акаунт