Защо веганизъм?

• 280 445
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 225
  • MI
Скрит текст:
И пак остават другите проблеми с изхранването на населението. Просто ще изморите една хубава част от най-бедните, но нищо - така ще има повече ресурси за вас.

E това не си противоречи с идеята на авторката, че робството е хубаво нещо. Май Пънки с нейната бомба човекоубийца се е завърнала.

Ааааа, това съм го пропуснала  Shocked

# 226
Ето цитат:
Има много несправедливости, но уви, аз съм само една. Избрала съм да се боря за това защото за това изпитвам нужда. Това не променя факта, че подкрепям робството например.
Аз съм толерантна.

Все пак добре е да се знае какви същества залитат по веганство.

# 227
Ето цитат:
Има много несправедливости, но уви, аз съм само една. Избрала съм да се боря за това защото за това изпитвам нужда. Това не променя факта, че подкрепям робството например.
Аз съм толерантна.

Все пак добре е да се знае какви същества залитат по веганство.

Ох, това съм го пропуснала Simple Smile. Девойчето е само на 15 и има шанс, особено ако и се пообразова. Обикновено им минава като им се кротнат хормоните.

Явно крещящо има нужда от внимание.

# 228
  • MI
Боже...  #Crazy Подозирах, че някои хора повече ценят живота на животните от човешкия, но това е прекалено. Аз съм тръгнала да им говоря за оцеляването на бедните...  ooooh!

# 229
Аз съм тръгнала да им говоря за оцеляването на бедните...  ooooh!

Затова ти обърнах внимание, че точно тези доводи нямат смисъл, на нея не ѝ пука колко човешки същества ще пукнат от глад. Имах преди една френдка във фб, която няколко пъти пусна призиви от рода на "не раждайте деца, направете добро на планетата" и "искам и тук да има война, така ни се пада на хората", пълна ненормалница. Авторката ми напомня на нея.

# 230
  • София

То пък кой няма. А и от повечко интереси. Една тема, пък макар и, по която можеш да спориш вечно, все пак омръзва. Peace

# 231
Въпреки, че има допусната речникова употреба на думата "веганизъм", езиковедите препоръчват употребата на  "веганство". Втората дума кореспондира по-добре с правописните и правоговорните традиции в българския език, както и с образуването на прилагателни и други.

Също така "веганизъм" се родее по звучене с "вагинизъм", което е медицински термин за специфично болестно състояние.

# 232

То пък кой няма. А и от повечко интереси. Една тема, пък макар и, по която можеш да спориш вечно, все пак омръзва. Peace

Ще и мине, но поне да вложи повече старание и да чете. Съгласна съм с теб, че веганството не е най-страшното нещо по което някой пубер може да залети.

# 233
  • София
BirdsFlu, "веганизъм" и "веганисти" е в отговор на техните "карнизъм" и "карнисти". Но си права.

# 234
Не звучи веганство - неща като занаятчийство. А те са на много високо ниво - веганистите. По-скоро като юрист, финансист.

# 235
Ъъъъъ, кои маймуни са вегетарианци?  Shocked
Всички маймуни се водят omnivore като някои са доста вегетариански ориентирани (например горилите), а други ловуват активно (шимпанзета, бабуини, павиани и т.н.), но всички ядат (къде случайно, къде нарочно) голямо количество безгръбначни животни, както и яйца от птици и влечуги...

Какво общо има обичта към животните в случая? Надявам се, че си ги обичаш по принцип, но какво общо има това?
Ако не ядеш месо и животински продукти, защото смяташ, че така демонстрираш обич към животните - ок. Но ти тук ни твърдиш други неща....

Ето видео доказващо фактът ,че дори шимпанзето веган има нужда от месо и ловува за да си го набави ! А на ниво Днк приликата на човек с шимпанзе е 98% !
https://youtu.be/mpYViR9MqrU

# 236
  • София
Не звучи веганство - неща като занаятчийство. А те са на много високо ниво - веганистите. По-скоро като юрист, финансист.
Машинист...

# 237
  • София
Авторке, сигурно си веганка от скоро, щом се опитваш да се обясняваш на хората. Излишно е. Хората, които искат ще стигнат до това, на останалите им трябва още време (включително на мен). Така само би ги настроила против. Вегетарианка съм повече от 10г, за веганството още не съм готова, но  отдавна съм се отказала да обяснявам какво съдържа месото, какво причинява, защо така съм решила, какво мисля, как  би трябвало да бъде според мен и т.н. Разбери, че смисълът на всичко е СВОБОДНАТА ВОЛЯ  на  хората. Някой иска да яде месо - да си яде, някой иска да НЕ яде животински продукти въобще - да не яде, някой иска да си инжектира кокаин - да го прави. И така нататък, и така нататък. Ти си си направила своя избор, остави и другите да го направят. Такива дискусии винаги се разрастват до "за"и "против", а това е безсмислено. Когато някой реши, че не иска да  яде месо, чушка, кисели краставички, шоколад, стафиди или каквото и да било друго, ще го направи, независимо какво му говорят още 784човека! Чакай да чуеш какво ще стане като кажа, че и детето ми е вегетарианче Simple Smile

# 238
Имам 2 въпроса, може и да са задавани:
Наясно ли си с ролята на холестерола в производството на половите хормони?
Знаеш ли в кои продукти се съдържа холестеролът?
Наясно съм, че има различни видове и какво влияние оказват. Също да, знам в кои продукти се садържа.

# 239
  • MI
смисълът на всичко е СВОБОДНАТА ВОЛЯ  на  хората.
............
Чакай да чуеш какво ще стане като кажа, че и детето ми е вегетарианче Simple Smile[/color]

Не че нещо, но къде е свободната воля на детето ти?  hahaha Или то се роди с идеята да е вегетарианец и ти ни-ко-га не си му говорила колко е вредно месото или как убиват горките животинки и какъв мръсник би било да допринася за това?  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт