Защо веганизъм?

• 280 402
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ти с колко шефа на месопреработвателни заводи преговаря вече?
С колко фермери?

# 211
Имам 2 въпроса, може и да са задавани:
Наясно ли си с ролята на холестерола в производството на половите хормони?
Знаеш ли в кои продукти се съдържа холестеролът?

# 212
А аз съм от сектата на "пешеходците-които-не-ползват-еднократни-торбички-и-не-потребяват-излишно".
И въпреки, че ям месо понякога и млечни ежедневно, смятам, че съм направила повече за природата (и животните в частност), отколкото 10 вегана накуп, носещи обяда си, израстнал нейде в Южна Америка, в еднократни пластмасови кутийки; сменящи си електронните джаджи през месец и ползващи купища козметика и химически препарати.

Иначе съм съгласна с девойката, че земята може да произведе повече храна, ако намали животновъдството. .. плавно и постепенно (Уиш). Също така, че животновъдството може да бъде по-хуманно и по-малко индустриализирано. Просто човек обича да прекалява със всичко, когато има възможност.

# 213
  • Варна
Последното което прочетох от един професор е, че именно веганското хранене в детска и тийн възраст при момичетата уврежда генно яйцеклетките им. Честито!

Ми те сигурно затова не се раждат децата вегани, а стават впоследствие такива  Joy

# 214
  • Пловдив
Доколкото разбрах искаш да пуснеш всички отглеждани за месо и мляко животни да се изхранват както могат. Освен че ще унищожат невъобразимо количество природни ресурси, те не знаят как да оцелеят навън. Ще има трупове, болести и т.н. С една дума, ще предизвикаш екологична катастрофа с твоето "не е наша работа".
Няма ли вариант да престанем да ги отглеждаме, но междувременно да изядем наличните? Wink
Все пак преминаването към веганство на целокупното човечество не става за един ден.

# 215
  • Насред хаоса
Вчера пак са избухнали:
http://www.novini.bg/news/384313-%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD% … A%D0%B8-18-).html
Хора без работа и без проблеми. Маса народ в БГ не може да се храни пълноценно и да си набавя продукти от първа необходимост, те тръгнали циркове да правят и да дават акъл какво може и какво не може.

# 216
  • München, Deutschland
А за отглеждането на растенията не се изискват никакви ресурси...  ooooh!

# 217
Мисля, че е много нелепо да се хващате за правописа ми. Нещо по-смислено не намерихте ли да коментирате? Живея в чужбина, ако искам че наблягам на българския, а ако искам изобщо няма да го уча. Тук никой не го късае дали пиша правилно на български. Това няма никакво значение в тази тема.
Но грамотността има ОГРОМНО значение.
Никой не взима насериозно човек, който не може да пише на правилен роден език.
Как да повярвам на човек, за каквото и да било, ако не е положил поне малко усилие да се ограмоти?
Как да повярвам, че е положил повече усилия за нещо друго, далеч по-сложно и значимо, след като го е мързяло да полага старание в училище, за да стане поне прилично грамотен гражданин на света?
Смешно е.

# 218
Иначе, въпреки 4 годишното ми вегетарианство и 1 месечното ми веганство, и за мен темата е  Shocked  .

Че какво ѝ е на темата? Много е интересна даже. Любопитно ми е кое ще победи – образът или словото?
Тя им предлага да гледат (клипчета), те я пращат да чете (учебници).
Брутално!  Mr. Green

# 219
  • София
Няма ли вариант да престанем да ги отглеждаме, но междувременно да изядем наличните? Wink
Все пак преминаването към веганство на целокупното човечество не става за един ден.

Е, как така ще им забраниш секса на горките животни. Това си е живо мъчение!

Пък и какво значение имат разни там домашни животни и хора от третия свят. Нищожна цена е това за създаването на истински богове.

# 220
"права на животните" е такава глупост, извинете. Права имат съществата, които имат съзнанието да разберат концепцията. Ако ние внезапно се затрием от лицето на земята и останат само антилопи и буболечки, какви права ще има мравката, и отнесено към кого и какво? Друг е въпросът, че като човек е нормално да не искаш да причиняваш (излишно) страдание, защото имаш съзнанието за съпричастност и емпатия. Така че да тормозиш животно е равно с тормозенето на човек, не защото животното е равно с човек, а защото способният да се наслаждава на чуждо страдание е такъв по принцип. Това е несъпоставимо със селянката, която врътва врата на кокошката, за да си нахрани децата - тук няма тормоз или жестокост, а необходимост за оцеляване на вида.
Като смяташ така какво правишнв тема за животните? Аз не съм съгласна с нищо което каза и мисля, че тази тема не е за теб. Животните трябва да имат правото на свобода най-вече.

А аз не съм съгласна, че ти късаш билетчета кой за коя тема е. Пиша, за да ти дам друга гледна точка, макар че логическото мислене здраво ти куца. Имаш ли аргументи по същество за каквото и да е от нещата, които всички написахме тук, освен "аз не мисля така"?

# 221
  • MI
[
Мислиш, ча аз не мога да намеря сериозни изследвания които твърдят обратното ли?

Скрит текст:
Важното тук е да спрат да се тазмножават. Последно чух, че да 80 милиарда. За много от тях е вече късно.

Едно животно яде много повече от колкото дава. Изискват се много ресурси за тези индустрии.

Намери. Майка ти и останалите не успяха.  Laughing Успех! А, да, върни се в другата тема и изчети внимателно изследването. Предполагам, че знаеш английски.

А за растителната храна не си използват ресурси, нали? И всички части на нашата планета стават за растениевъдство, нали? А, и пестицидите не вредят, вярно. И ГМОто е супер. Абе, рая на земята ще настане. Фея поне беше честна да признае, че не е възможно всички да станат вегани и затова не се притеснява. Въпреки че не ми изглеждаше притеснена за индианците, които обрича на глад така, както се притеснява за кравите.  Peace

Магдена, ти ли ще направиш плана кой кога да спре с месото? Нещо като диктатура на пролетариата, упс. веганизма?  Laughing И пак остават другите проблеми с изхранването на населението. Просто ще изморите една хубава част от най-бедните, но нищо - така ще има повече ресурси за вас.

# 222
  • София
Един откачен немски император решил да докаже, че не латински или гръцки, а немски е първият език в света. Взел 7 новородени и ги затворил в 7 стаи, забранил да им говорят, за да се види на какъв език ще проговорят. И до седмата си година и седемте починали.

Нека не опитваме да доказваме по този начин, че хората са вегани. Достатъчно неща са доказани вече от науката, повтарям, от науката, не от религиозни сайтчета в интернет.

# 223
Защо наистина не предоставиш сериозни изследвания в подкрепа на тезата си? Така поне ще имаш полза, ще направиш проучване, ще попрочетеш.

За каква свобода на домашни животни говориш? Те не могат да оцелеят без хората. Нима ти допата състоянието на "свободните" улични животни?

И на Феята и казах, че като хвърляте едни твърдения за еко и щадене на природата е редно да си дадете сметка колко струва и какво коства отглеждането и транспорта на екзотичните ви храни.

Аз съм за хуманно отношение към животните и умерена консумация, както и намаляване на разхищенията, но в теориите ви няма никакъв смисъл.

За мен си е точно поредната мода от която доста хора правят пари, а и то и живеенето в комуна е наччин на живот, ама не е нужно всички да го практикуваме.

# 224
И пак остават другите проблеми с изхранването на населението. Просто ще изморите една хубава част от най-бедните, но нищо - така ще има повече ресурси за вас.

E това не си противоречи с идеята на авторката, че робството е хубаво нещо. Май Пънки с нейната бомба човекоубийца се е завърнала.

Общи условия

Активация на акаунт