Защо веганизъм?

• 280 425
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 195
  • Куциндрел
Има милиони вегани по света които хранят децата си веган, и те са в чудно състояние.
Mr. Green
Ето тук си много права.

# 196
Ескимос - веган и загърнат, вместо с кожа, с палто от папур...мдаааа, ще оцелее, ще оцелее.
 hahaha hahaha hahaha

# 197
Веган на ескимоски - скапан ловец.

# 198
  • Бургас
Сигурна съм,че авторката не е тийн.Троли от снощи и прави много лоша услуга на веганския свят.

# 199
Сигурна съм,че авторката не е тийн.Троли от снощи и прави много лоша услуга на веганския свят.
Т.е., не допускаш само толкова да ѝ е акъла?

# 200
Съгласна съм.....цели се единствено провокация, а не искрено убеждаване. Peace

Както е с всички подобни теми за веган/вегетарианци..

То и кой да убеждава, като никой не иска да бъде убеждаван Mr. Green

# 201
Много ясно че можеш да изглеждаш по-добре като веган, особено ако преди си се тъпчел с всякакъв боклук, бил си затлъстял и т.н. Това не значи обаче че ще си непременно и здрав щом изглеждаш добре. Нито пък че това че в този момент не ти се отразява на здравето, това нма да се случи след 5 или 10 години.  Rolling Eyes

А за киноата и т.н., точно така, ядяЛИ са ги като ние жито или ориз, сега благодарение на модата просто не могат да си ги позволят бедните хора в тези страни. Хубаво е и за тези аспекти да се замисляме като решаваме да сме "отговорни". Или тези от третия свят да мрат?
Не е само външния ми вид това което се промени.

Не намирам за коректно да наричате веганизма мода. Това е начин на живот който хора които намират за важен за здравето им, околната среда и животните спазват. Тук коментираме главно третото.

Не си ли чувала, ме веганизма може да спре световния глад?

# 202
А ти не си ли чела, че ако всички жители на планетата станат вегани, ще настъпи глобална екологична катастрофа? Почети малко де, не боли.

# 203
Стига с тези животни, за момчетата кажи. Гаджето и то ли е веган?

# 204
 А, коментираш ти...дрънци коментираш....само така си мислиш
 Joy

# 205
Аз да си побутна питането.Няма да храниш детето с мляко-това е ок за мен.Питам с какво ще го храниш ,ако нямаш кърма?
Ще го храня с моето мляко. Няма де е краве мляко. Не е теле.
Ако нямаш?
И да не е моето ако поне е на моя вид пак ще е по-добре от това на друг вид за който млякото помага за копита и рога.
До тук стигнах с темата и ...съжалявам, че поста ми ще е супер Оф топик, ама не мога да се сдържа....    Laughing  , явно тези, на които са им изневерявали/им изневеряват/ще им изневерят, се изхранват приоритетно с мляко от крави, щом постоянно се сдобиват с рога.    Mr. Green
Още веднъж, сори за вметката.    Hug
Иначе, въпреки 4 годишното ми вегетарианство и 1 месечното ми веганство, и за мен темата е  Shocked  .

Това, вместо запис.

# 206
Ще го изживееш и сигурно ще мине с годините.
Този идеализъм и чувствителност с пълнолетието започва да закърнява. В един момент започва да ти липсва смисълът  Simple Smile

И аз съм се придържала малко към вегетарианство (около твоите години) и после в един по-дълъг период към суровоядство. После започнах да се храня нормално, определено не съм толкова зле със здравето, както тогава. Една позната преди години беше решила да ме излекува от зависимостта ми от млякото (обожавам сирена и ям всички видове и по всяко време) и ми даде да чета една американска книга; обаче ми се стори толкова стратегически и подло написана гадна пропаганда, че с всяко затваряне още повече ми е дояждаха млечни продукти.

# 207
  • MI
Скрит текст:
Много ясно че можеш да изглеждаш по-добре като веган, особено ако преди си се тъпчел с всякакъв боклук, бил си затлъстял и т.н. Това не значи обаче че ще си непременно и здрав щом изглеждаш добре. Нито пък че това че в този момент не ти се отразява на здравето, това нма да се случи след 5 или 10 години.  Rolling Eyes

А за киноата и т.н., точно така, ядяЛИ са ги като ние жито или ориз, сега благодарение на модата просто не могат да си ги позволят бедните хора в тези страни. Хубаво е и за тези аспекти да се замисляме като решаваме да сме "отговорни". Или тези от третия свят да мрат?
Скрит текст:

Не намирам за коректно да наричате веганизма мода. Това е начин на живот който хора които намират за важен за здравето им, околната среда и животните спазват. Тук коментираме главно третото.

НЕ, не съм, защото това е лъжа. След като си следила предната тема, Таис беше постнала едно изследване, сериозно, какво би се случило ако всички станат вегани. В общи линии бедните ще станат още по-бедни и болни, а богатите - по-здрави. Ама на кой му пука някакви си от третия свят, нали така?

И както можеш да видиш, съм написала че киноата е мода. Да, страдат в Южна Америка за да ядете киноа, факт.

И как точно ти се бориш за правата на животните? Доколкото разбрах искаш да пуснеш всички отглеждани за месо и мляко животни да се изхранват както могат. Освен че ще унищожат невъобразимо количество природни ресурси, те не знаят как да оцелеят навън. Ще има трупове, болести и т.н. С една дума, ще предизвикаш екологична катастрофа с твоето "не е наша работа".  Whistling

И ти си веган от няколко месеца, какво очакваш да ти се случи за 6 месеца?! И само на МакДоналдс да караш 6 месеца, няма да умреш. Доста повече време трябва, имай търпение.

# 208
"права на животните" е такава глупост, извинете. Права имат съществата, които имат съзнанието да разберат концепцията. Ако ние внезапно се затрием от лицето на земята и останат само антилопи и буболечки, какви права ще има мравката, и отнесено към кого и какво? Друг е въпросът, че като човек е нормално да не искаш да причиняваш (излишно) страдание, защото имаш съзнанието за съпричастност и емпатия. Така че да тормозиш животно е равно с тормозенето на човек, не защото животното е равно с човек, а защото способният да се наслаждава на чуждо страдание е такъв по принцип. Това е несъпоставимо със селянката, която врътва врата на кокошката, за да си нахрани децата - тук няма тормоз или жестокост, а необходимост за оцеляване на вида.
Като смяташ така какво правишнв тема за животните? Аз не съм съгласна с нищо което каза и мисля, че тази тема не е за теб. Животните трябва да имат правото на свобода най-вече.

# 209
Скрит текст:

Скрит текст:

НЕ, не съм, защото това е лъжа. След като си следила предната тема, Таис беше постнала едно изследване, сериозно, какво би се случило ако всички станат вегани. В общи линии бедните ще станат още по-бедни и болни, а богатите - по-здрави. Ама на кой му пука някакви си от третия свят, нали така?

И както можеш да видиш, съм написала че киноата е мода. Да, страдат в Южна Америка за да ядете киноа, факт.

И как точно ти се бориш за правата на животните? Доколкото разбрах искаш да пуснеш всички отглеждани за месо и мляко животни да се изхранват както могат. Освен че ще унищожат невъобразимо количество природни ресурси, те не знаят как да оцелеят навън. Ще има трупове, болести и т.н. С една дума, ще предизвикаш екологична катастрофа с твоето "не е наша работа".  Whistling

И ти си веган от няколко месеца, какво очакваш да ти се случи за 6 месеца?! И само на МакДоналдс да караш 6 месеца, няма да умреш. Доста повече време трябва, имай търпение.
Мислиш, ча аз не мога да намеря сериозни изследвания които твърдят обратното ли?

Важното тук е да спрат да се тазмножават. Последно чух, че да 80 милиарда. За много от тях е вече късно.

Едно животно яде много повече от колкото дава. Изискват се много ресурси за тези индустрии.

Общи условия

Активация на акаунт