Защо веганизъм?

• 280 379
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 255
  • MI

Идеята на темата беше животните... Нямах никакви намерения да говоря за здравето. Вече има такава тема. Но всички решиха да наскачат, че животните не са били като нас и не били заслужавали права. Винаги съм казвала на хората да не тичат да викат "meat is murder", а да обясняват неща които не се знаят от много хора. Защото ако е такава личноста, че да мисли животните за по нисши няма никакъв смисъл изобщо да се води дискусия. За това намеквам постоянно, че темата е за животните и който не ги харесва няма работа тук...

Сега се върни и си прочети заглавието на темата. После, ако имаш проблем с някое мнение, докладвай на модератор. Ти лично нямаш право в този форум да решаваш кой ще участва в някоя тема, дори ти да си я пуснала.

И логичният въпрос е  "Как така за теб правата на кравата са по-важни от правата на индианеца, африканеца, индиеца и т.н.?". А ти упорито мълчиш.  Mr. Green

# 256
Тя е доста агресивна като цяло, макар и да твърди обратото.

Отдавна ми прави впечатление, че всички вегани, с които съм се сблъсквала, на моменти стават доста агресивни. Явно лишаването от животински продукти не прощава и организмът си иска своето. Отдават се направо на канибализъм.
Това последното го казвам в преносен смисъл (и се надявам искрено да не се стигне и до буквализъм някой ден).  Peace

# 257
  • София
А какво става със свободната воля на децата, които на 2г искат кола-кола (примерно), а майките не позволяват?
П.С. Между другото познавам една майка, която даде точно това на дете на 1г. И да, това е СВОБОДНАТА ВОЛЯ. На майката към нейното дете.

Колата е вредна за детския организъм. Не че за възрастните е особено полезна, но при малките деца може да отключи един куп проблеми. По твоята логика дай и алкохол да даваме на бебетата, щото нали свободна воля.

Ами нали точно затова говоря, бре! Че едно дете не може да има свободна воля, докато е дете!
Като порасне достатъчно, и пържоли и ребърца и лайна да яде, ако иска!

# 258
Ще повторя отново. На арогантни въпроси няма да отговарям. А за епитети ще докладвам. Ако нямате намерения да коментирате по-дипломатично не си губете времето да пишете защото ще игнорирам. Плюс това - не живея във форума, разбира се, че няма да отговарям не всеки пост.

# 259

А твоите деца имат ли право да ядат живи татантули/хлебарки, кучета, котки т.н. ако решат като в други държави?

Да ядат, бе, насекомите са полезни. Само да си намерят кой да им ги готви. Нямам нищо против ако свекърва ми, да речем, държи на чипса от скакалци, като й ходят на гости, да ги тъпче до насита.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 23:11 от Априлска вълшебница

# 260
  • София
Светулчица, а ти даваш ли млечни и яйца на детето?

# 261
А какво става със свободната воля на децата, които на 2г искат кола-кола (примерно), а майките не позволяват?
П.С. Между другото познавам една майка, която даде точно това на дете на 1г. И да, това е СВОБОДНАТА ВОЛЯ. На майката към нейното дете.

Колата е вредна за детския организъм. Не че за възрастните е особено полезна, но при малките деца може да отключи един куп проблеми. По твоята логика дай и алкохол да даваме на бебетата, щото нали свободна воля.

Ами нали точно затова говоря, бре! Че едно дете не може да има свободна воля, докато е дете!
Като порасне достатъчно, и пържоли и ребърца и лайна да яде, ако иска!

Т.е ти ще лишаваш детето си от жизнено важни храни, докато не порасне достатъчно, което може и да не му се случи, защото е видно от многото случаи на починали от недохранване деца.

# 262
  • MI
Ще повторя отново. На арогантни въпроси няма да отговарям.
Прочети си назидателните постове, момиче, и после поучавай останалите.  Laughing Май малко са ти дърпали ушите вкъщи. Но спомням си те от предната тема, веднага си личеше като пишеше ти.  Rolling Eyes

# 263
Скрит текст:
Мисля, че е много нелепо да се хващате за правописа ми. Нещо по-смислено не намерихте ли да коментирате? Живея в чужбина, ако искам че наблягам на българския, а ако искам изобщо няма да го уча. Тук никой не го късае дали пиша правилно на български. Това няма никакво значение в тази тема.
Но грамотността има ОГРОМНО значение.
Никой не взима насериозно човек, който не може да пише на правилен роден език.
Как да повярвам на човек, за каквото и да било, ако не е положил поне малко усилие да се ограмоти?
Как да повярвам, че е положил повече усилия за нещо друго, далеч по-сложно и значимо, след като го е мързяло да полага старание в училище, за да стане поне прилично грамотен гражданин на света?
Смешно е.

Много знаеш ти колко се старая в училище  Rolling Eyes  уча 3 чужди езика на веднъж. Български не ми трябва. Това е тема за животните, а не за хора които се вживяват като учители.
Явно не е достатъчно.Щом допускаш елементарни грешки, преподавани още в 3-4-5 клас.    Laughing
Ако така учиш и чуждите езици, язък, че хабиш пари за образование.

Старателният и надежден човек се старае във всичко, без значение дали става дума за външен вид, правопис, знания, умения, работа или забавления.
Другите, просто се оправдават.Като теб.    Laughing

Аз съм ЗА хуманното отглеждане на животните и редуцирането на консумацията на месо.
По принцип съм ЗА твоята идея, но ти си смешна в опитите си да "ограмотяваш" другите при положение, че самата ти нямаш елементарна грамотност и знания по темата, която уж защитаваш.

# 264
Тя е доста агресивна като цяло, макар и да твърди обратото.

Отдавна ми прави впечатление, че всички вегани, с които съм се сблъсквала, на моменти стават доста агресивни. Явно лишаването от животински продукти не прощава и организмът си иска своето. Отдават се направо на канибализъм.
Това последното го казвам в преносен смисъл (и се надявам искрено да не се стигне и до буквализъм някой ден).  Peace
Аз пък с повечето месоядни с които се сблъзкам се опитват да ме убедят, че не е правилно да съм веган и само гледат с насмешка докато ги игнорирам, а после ме наричат агресивна и дразнеща  Laughing

# 265
Ще повторя отново. На арогантни въпроси няма да отговарям. А за епитети ще докладвам. Ако нямате намерения да коментирате по-дипломатично не си губете времето да пишете защото ще игнорирам. Плюс това - не живея във форума, разбира се, че няма да отговарям не всеки пост.

не смятам, че въпросът ми е арогантен. Къде точно ти говориш за животни? За кои животни говориш и изобщо какво ти е вярването, тезата или каквото и там, което те напъва да пуснеш тема.

Нищо смислено няма в нито един от постовете ти. Няма теза, няма доказателства, няма дори и яснота за какво се бориш.

Когато искаш да предизвикаш дискусия е редно да си добре подготвена.

# 266
Аз пък с повечето месоядни с които се сблъзкам се опитват да ме убедят, че не е правилно да съм веган и само гледат с насмешка докато ги игнорирам, а после ме наричат агресивна и дразнеща  Laughing
Въобще не вярвам, че те хващат, питат те веган ли си и започват да ти набиват канчето. По-вероятно ти го обявяваш без никакъв повод и започваш да се защитаваш, а те като започнат да ти задават логични въпроси и ти не можеш да дадеш отговор, ги обявяваш за агресивни.

# 267

не смятам, че въпросът ми е арогантен. Къде точно ти говориш за животни? За кои животни говориш и изобщо какво ти е вярването, тезата или каквото и там, което те напъва да пуснеш тема.

Нищо смислено няма в нито един от постовете ти. Няма теза, няма доказателства, няма дори и яснота за какво се бориш.

Когато искаш да предизвикаш дискусия е редно да си добре подготвена.
Темата започна да се отклонява още с първите коментари. Трябваше да се говори за животните от които хората правят мръсен бизнес.

Че да не би в постовете на другите да има смисъл?

# 268
Добре де, говори за тях.
Аз имам какво да кажа по темата, ама ти явно не.

# 269
Български не ми трябва.
Все ми е тая дали ти трябва български, дали си неграмотна и полуобразована, но от какъв зор тогава пишеш в български форум?

Общи условия

Активация на акаунт