Защо веганизъм?

• 280 381
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Рибозом, мен по-скоро ме притеснява ниския добив. Ако при при култивираната пшеница е да речем 350кг/дка в добра година, то от лимец е 150кг/дка. Еко-меко, био-мио - няма да има за всички, едни ще ядат, други ще гледат празните паници.

# 331
Като на всякъде.Тия с парите лапат,другите духат супата.Па нека ми разправят еко алабализми.Не от добро хората се редят и бият за пилешки бутчета по 1,90 от Полша,па био-напъналите се да се оправят,тяхна работа.Само неща да ми се навират колко са природосъобразни,щото те природа са виждали на снимка у Фацебука ,наредени до останалите био-кифли.

# 332
  • София
Истината е, че всичко е само маркетинг и по точно ПР, насочен именно към младите био-кифли като таргет група. А те горките лапат като патки топли л...на и си мислят, че това е "възвишена кауза". Ми не, не е. Просто още един начин да ги накарат да консумират няма значение какво, важното е да си дават парите за него. А каузата му придава "стойност", т.е. - надува му цената.

Ох, стига толкова маркетинг термини.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 21:49 от Free Agent

# 333
Изобщо не исках потребителите тук да ми се надпреварват кой знае повече за диетата която водя, но вместо природо любители наскачаха хора твърдеещи, че тук агресивно им казвам какво да ядат.
Знам, знам. Ама имайки предвид по-голямата част потребителите в този форум, нямаше как да не се стигне до сегашното развитие на събитията.

Приеми, че тази битка е загубена. Нека заключат темата.

Ти продължавай да търсиш, да учиш, да помниш. Храни се с разнообразни растителни продукти, спортувай, лягай около 22:00-22:30 часа. Научи се да намираш и цениш достойните хора. Обичай.

И не се отказвай от каузата си. Продължавай да защитаваш по-слабите и да даваш глас на онези, които остават нечути. Колкото повече знаеш, толкова по-далеч ще стигне посланието ти.

Hug и поздрави на майка ти!

Престъпление е да се поощрява едно дете към такива ограничения

Иначе да се включа в тона:
Продължавай все така и след десетина години ще си развалина - психически, хормонално, физически

Колкото и да се опитваш да начукваш канчето на трупоядците, контрата остава винаги в теб
Не само се излагаш, но и съсипваш завинаги органите си, доверявайки се сляпо на вегефашистите

Има умрели деца заради подлагането им на вегански режим от родителите им

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 21:52 от Анонимен

# 334
Тя и децата си храни бе хора като вегани .
Деца, които влизат в пубертета ядат за обяд черен хляб , чери домати и хумус .
И за гарнитура не става това ...луда работа
Хумуса не беше ли тази част от почвата която я правеше плодородна, доколкото си спомням от географията в училище или сега е някаква нова изгъзица за храна Rolling Eyes

# 335
  • Пловдив
Ооох доста е изписано.Виждам ,че девойката е още по-объркана от снощи.
Момиче,не знам от кога живееш в Австрия,но мога да ти кажа ,че доста места съм обиколила.И хич не си мисли че ние тук ядем доматите с коловете и вадим картофите с динамит.Не веднъж съм била в Австрия.Защо пишеш глупости,че там храната е по-чиста.Ами не е вярно.По цял свят има боклуци и добри храни-в Австрия също.Искаш да ми кажеш ,че отиваш в Лидл и си купуваш най-добрите храни?Или в Била?
В синхрон с последните коментари за био-храните ,ще споделя нещо.
Моя пациентка каза ,че има био ферма за моркови.Ами зарадвах се ,че в Пловдив вече има ентусиасти и че може би един ден ще ядем малко по-здравословна храна.Защо ли обаче попитах "къде е тази ферма?"Отговорът беше по пътя за Асеновград.Чудесно ,ама там е КЦМ."О ние сме далеч - на 500 метра."Повече няма да коментирам как се произвеждат био-храните.И все пак се надявам да не е винаги така
Хумуса е пасиран нахут с подправки и мазнина

# 336
Хумуса не беше ли тази част от почвата която я правеше плодородна, доколкото си спомням от географията в училище или сега е някаква нова изгъзица за храна Rolling Eyes

Това е много вкусно всъщност, можеше да провериш какво е хумус преди да се изцепиш. У нас редовно ядем хумус, отива си с чери домати, също и с печени червени чушки.

# 337
Зеленокос елф, човешкият организъм има нужда от храни с всякакъв произход и животински, и растителни, за да си набавя всички необходими вещества.  Crossing Arms

# 338

Това е много вкусно всъщност, можеше да провериш какво е хумус преди да се изцепиш. У нас редовно ядем хумус, отива си с чери домати, също и с печени червени чушки.
Яжте хумус, колкото си щете ..Ние ще минем спокойно и без него .
И наблегни на него за обяд - той хумуса е моого важен ...и бахура също  hahaha

# 339
Добре де, въпрос на вкус е, но преди да бързаш да плюеш, можеше да прочетеш какво е, защото нито е изгъзица, нито е нова рецептата, напротив - традиционна е и доста хранителна.

# 340
  • MI
Нахут във всякакви варианти обичам, включително хумус. Но ако трябва само това да обядвам и то редовно, ще нападна готвача да го ям. Когато пък се касае за малко дете е престъпление.

# 341
Точно щях да пиша, че хумусът е сигурно стар колкото света (умишлена хипорболизация). Как може пък толкова да не е чувал човек що е то хумус... Ама да де, то има хора, които по-далеч от шопска салата, кебапче и кюфте не са виждали или не се интересуват, защо ли се чудя...

# 342
Престъпление е да дадеш на детето хумус? Бягай да го кажеш на малките арабчета, които само чакат да им турят копанката на земята, за да затопят залците. Има си традиционни постни ястия, с които човек може да се нахрани - пълнените чушки на Янтра примерно, или сега от проклетия ще кажете, че хумуса без бекон не го признавате.

# 343
Точно щях да пиша, че хумусът е сигурно стар колкото света (умишлена хипорболизация). Как може пък толкова да не е чувал човек що е то хумус... Ама да де, то има хора, които по-далеч от шопска салата, кебапче и кюфте не са виждали или не се интересуват, защо ли се чудя...
Не, не че не е чувал- чувал е , но я направи анкета колко хора хранят децата си с хумус на обяд .
А, на бас че аз ще спечеля  hahaha

# 344
  • Пловдив
Боб и леща. Ама не ядем само това, ако днес имам боб, утре е риба, после пилешко, после чушки с ориз. Въртим ги.

Общи условия

Активация на акаунт