Защо веганизъм?

• 280 503
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 345
  • Пазете Гор
За да не се обърквате нататък, ви предлагам да наричате:

- хуммус - нахуто/сусамената паста, популярна и у нас.
- хумус - органичната фракция в почвите. Стига да заговорите за почви, де.

# 346
Куркума, ти храниш ли децата си с хумус като основно ястие за обяд  Simple Smile

# 347
Хапвам и постни ястия от време на време, но обожавам и месце. 
Пържола с шопска салата  - класика и никога не бих отказала.  Hug

# 348
  • Пловдив
Аз обожавам хуммуса,обаче не ми е основното ядене.Я за гарнитура,я за салатка.Но ние не сме вегани,нито вегетарианци,а върли хищници.

# 349
Куркума, ти храниш ли децата си с хумус като основно ястие за обяд  Simple Smile

Спри, че вече се оливаш.

# 350
Не знам кой се олива.
Този който представи едва ли не хумуса като едва ли не като хляба и солта на трапезата на българина

# 351
Но ние не сме вегани,нито вегетарианци,а върли хищници.
И у нас сме същите.  Wink

# 352
Не знам кой се олива.
Този който представи едва ли не хумуса като едва ли не като хляба и солта на трапезата на българина
Никой не го е представил по този начин. Как по-просто да ти се каже, че да схванеш, че хумусът е нещо много вкусно, което ядем от време на време с удоволствие (да, и децата ни), но не се храним само с това?

# 353
  • MI
Боб и леща. Ама не ядем само това, ако днес имам боб, утре е риба, после пилешко, после чушки с ориз. Въртим ги.
Ето точно това исках да кажа, Янечек. И арабчетата не ядат само хумус всеки ден, както българчетата не седят само на боб/леща.  Rolling Eyes Всъщност ям повече постно от повечето тук, но ако напълно ми спреш животинските продукти, озверявам.

# 354
Не, който не знае какво е, ама знае, че е гадно и се вайка за чуждите деца. Голям напън и ти да хвърлиш камък в общата купчина, ама нещо не метна добре.

# 355
  • Някъде там
Нямам против веган храненето на възрастни хора.Не ми харесва това да е хранене и на деца,но отговорността е на родителите им но както те са в правото си да си избират храната,така и ние  които не сме веган.И както аз не обиждам и не осъждам възрастните вегани и не им налагам мнението си,така мисля че и те не би следвало да го правят.Ако желая да бъда информирана по подробно ще го направя, но не,едва ли не насилствено чрез пропаганда.
Фея ако четеш,много те харесвам ,фръцлите също,както и това което снимаш като храна,която не мога да си позволя а и мисля че и голяма част от обществото ни.
И ме интересува ти наистина ли смяташ че това момиче е подготвено да се бори за каузата си,тук или където и да било другаде?Мислиш ли че ограничените му познания за това например, че само бебетата  без зъбки се хранят с мляко и подобни са достатъчно информативни,каквато е и целта на тази тема.Мотивация за опазване на животните чрез веганство от дете на 15,което няма елементарни познания.
Тя е веган,ок,но не мисля че и е времето да се бори за такава кауза и то точно тук.

# 356
  • София
В интерес на истината, като пазех 90 дневната, във веган дните, само нахута ме засищаше /от него се прави хумус/. Но от лишаването от млечни направо озверявах!

# 357
В интерес на истината съм яла едно ястие хамшука (може да съществува само във въпросния арабски ресторант, не знам има ли го по принцип). Смесица е между хумус и шакшука. Е бих го яла всеки ден на обяд, няма да имам проблем.

# 358
  • MI
Все пак нахута е вариво, като боба. Ясно е че засища, още повече че има и мазнина, но пробвай всеки ден да ядеш само варива или това да е най-засищащото в менюто ти месеци наред (няма яйца, месо, риба, сирена, нищо).

# 359
  • София
Ще погълна папагала на втория месец. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт