Защо веганизъм?

• 280 201
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 555
  • MI
Не са последователни, трябва да спрат и плодовете - често има малки червейчета. И салатите, и там може да попадне, както и всякакви листни зеленчуци.

# 556

Медът е продукт с животински произход - затова. Принципно веганизмът не е свързан само с храната. Тези хора просто не ползват нищо с животински произход, вкл. дрехи, обувки. Или поне така следва да бъде...
Добре, при кожата е ясно - убиваш за да я вземеш. Но при меда няма логика просто.  newsm78

Логиката им не е точно и само да не се убива, а да не се ползват принципно животински продукти.
Точно за идеология става въпрос, както пише тук Зимна Утрин. И понеже става въпрос за това, е напълно безсмислено да се спори за логика и правилност. Искрено се учудвам, че хората се палят по такива въпроси, когато иде реч за чужд избор. Поне докато той не ми се налага насила, аз нямам и не мога да имам нищо против. За сега няма такава опасност, никой не го прави спрямо мен.
Цитат
Агресивното поведение също е насилие. Такива хора са жертва на маркетинга, не са вегани, а хора, които не употребяват животински продукти.
Да, аз също мисля така. Агресори има във всяко по- голямо или по- малко общество. Но в случая не това е целта на тези хора.
Между впрочем подигравката е също агресия.

# 557
  • MI
Поне докато той не ми се налага насила, аз нямам и не мога да имам нищо против.

Мдааа, а мършояд не е подигравка нито обида? И постовете на господина организатор на събития, трити от модераторите не бяха агресивни? И не каза, че се борят всички да спрат месото, т.е. да се забрани на практика?  Outta Joint

# 558
Искрено се учудвам, че хората се палят по такива въпроси, когато иде реч за чужд избор. Поне докато той не ми се налага насила, аз нямам и не мога да имам нищо против. За сега няма такава опасност, никой не го прави спрямо мен.
Проблем и то много сериозен проблем става чуждият избор, когато се налага манипулативно върху деца. Особено децата в тийнейджърска възраст са силно податливи на подобни манипулации- хем са лишени от критическо мислене, хем само си търсят за каква кауза да се хванат. Девойчето, пуснало темата е идеален пример в това отношение- от анорексични идеи е скочило на веганизъм. Все ми е тая за личната съдба на това девойче, но някой надъхан идиот може да се опита да проповядва малоумните си и опасни идеи на собствената ми дъщеря, а аз нея не ми е все тая.

# 559
  • Варна
И какво стана в крайна сметка? Взеха ли си кървавата баня в тарелки насред центъра?

# 560
Искрено се учудвам, че хората се палят по такива въпроси, когато иде реч за чужд избор. Поне докато той не ми се налага насила, аз нямам и не мога да имам нищо против. За сега няма такава опасност, никой не го прави спрямо мен.
Проблем и то много сериозен проблем става чуждият избор, когато се налага манипулативно върху деца. Особено децата в тийнейджърска възраст са силно податливи на подобни манипулации- хем са лишени от критическо мислене, хем само си търсят за каква кауза да се хванат. Девойчето, пуснало темата е идеален пример в това отношение- от анорексични идеи е скочило на веганизъм. Все ми е тая за личната съдба на това девойче, но някой надъхан идиот може да се опита да проповядва малоумните си и опасни идеи на собствената ми дъщеря, а аз нея не ми е все тая.
Моята колежка не го налага "на децата". Предполагам не е единствена. Не мога и да си представя да го наложи. Те ходят на училище, ядат в лавката, на стола, не са и много малки, сами и пазаруват.  Rolling Eyes
И аз не приемам такъв избор да се наложи не само на деца, но и на когото и друг да е. Затова пиша - изборът си е избор, няма какво да го коментирам и да се правя по елементарен начин на интересна, сипейки "черен хумор" по адрес на някой, който едва ли и някога ще ме прочете или чуе. Затова и писах:
Цитат
Когато става въпрос за насилие, разбира се, че не го приемам.

Мдааа, а мършояд не е подигравка нито обида? И постовете на господина организатор на събития, трити от модераторите не бяха агресивни? И не каза, че се борят всички да спрат месото, т.е. да се забрани на практика?  Outta Joint
Та кой твърди, че не е?  Rolling Eyes
Всяка подигравка е вербална агресия. Независимо какви идеологии изповядва агресорът.
...
Съжалявам, но намирам, че темата е пусната нарочно, за да провокира лабилните да сипят безсмислени обидни квалификации. Няма да е за първи път.

# 561

Всяка подигравка е вербална агресия. Независимо какви идеологии изповядва агресорът.
Така е. Аз съм изключително агресивна към всеки идиот, който пропагандира идеи опасни за здравето и живота на децата ни, защото по този начин, макар и косвено, той застрашава и моето дете. Прибягвам до вербална агресия, само защото няма как да го докопам лично и със собствените си ръце да му извия вратленцето.

# 562
  • MI
Неслучайно малолетни и непълнолетни нямат всички права на пълнолетните (да гласуват например или да се оженят без съгласието на родител) - защото те се влияят по-лесно, не са достатъчно зрели за да могат да преценят сами определени неща. Много ясно, че ако мама ти обясни колко си лош ако заради теб убиват горкото прасенце, че после няма да искаш месо. Така че не виждам къде остава личният избор, Джуди.  

# 563
Позачетох малко оттук оттам тази тема, нямам лични наблюдения върху вегани, но защитаващите тезата имат всички белези на някакъв вид сектантство.
Да си ядат там тревите, и да не насиллват останалите да им приемат хранителния режим, то ако беше толкова хубаво и полезно, щеше да е задължително.

# 564
  • Куциндрел
А така. Анти-веган конспирацията не спи! Naughty
http://petel.bg/Bashha-otkri-guma-vav-veganskiya-desert-na-malkiya-si-sin__176678

# 565
  • София
Този десерт прилича на ...

Между другото, аз също купувам за мен и сина ми едни веган десертчета, просто са вкусни.

# 566
Веган десерти не съм яла, но то не е задължително, т.к. боклуци има къде ли не. Последно бяха в едни закуски от типа на кифла с нещо, които се раздават в ... училище. Доставяни от фирма, спечелила конкурс.

Като се хвалят за суперздравословни и струват майка си и баща си, се надяваш на по-добро качество.

# 567
  • n/a
По-скоро вярваш. С онази чиста вяра,
дето не се нуждае от доказателства  Laughing

# 568
Щом им вземеш парите, значи не им оставяш свободен избор, обаче.  Sunglasses
Те пари нямат, за да им ги взема, това са моите и на мъжа и пари и изборът какво да правим с тях е наш, не на детето  Peace

# 569
  • MI

Нелия, нямам никаква статистика колко деца са вегани и какъв процент от децата на веганите също са такива. Няма как обсъждам такава хипотеза, без да имам информация. Само на база на изключително малкото ми лични примери - не мога.

Има, има, по страни се намира, ето за UK, въпреки сайта, източникът изглежда достоверен :
https://www.vegsoc.org/sslpage.aspx?pid=753

Ето за UK и USA от вегански източник:
http://www.imaner.net/panel/profile.htm
Проблемът е, че статистиката за вегетарианците обикновено се събира за възрастни индивиди (странно защо ли), но ако се разтърсиш ще видиш че има данни, макар и не толкова пълни.

Общи условия

Активация на акаунт