Защо веганизъм?

• 280 965
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 2 895
  • MI
Ауууу! Това сладко нещо на Гугълчето ще го изямммммммм!!!!!!!!
Може и да има някоя американска рецепта за чинчилско задушено, не вярвам индианците да са хвърляли месото  hahaha

# 2 896
  • Куциндрел
Уиша ще го яде, Фрито ще се покрива с него...
Гугле, крий чинчилката. Joy Joy Joy Joy

# 2 897
италиански деликатес било съсели в гюве4 ... ама ин забранили да ги ядат и сега само тайно ги слагали в гюве4а ...
Това преди време гледах в уикипедия,за да видя защо са защитени.

# 2 898
Преди продаваха котешки кожуси. Къде мислите, че е отивало месото?

# 2 899
Преди продаваха котешки кожуси. Къде мислите, че е отивало месото?
Имам леля германка. Тя разказваше, че като дете по време на Втората световна война в Берлин от глад са яли котешко. Твърдеше, че има вкус на агнешко.

# 2 900
  • MI
италиански деликатес било съсели в гюве4 ... ама ин забранили да ги ядат и сега само тайно ги слагали в гюве4а ...
Това преди време гледах в уикипедия,за да видя защо са защитени.
Ааа, това не го знаех  Crazy Оказа се че е било древноримски деликатес, но явно са поизчезнали и са ги забранили. Та и за чинчилите не бих се учудила.

Зимна утрин- то е ясно, вместо заешко. По време на войните на доста места са яли котешко. То и случи на канибализъм е имало както знаем, какво остава за котешкото.

# 2 901
  • София

Ако е добитък - да. Норки, лисици, чинчили и прочие животинки, които не са ядат...  Stop

Братовчед ми отглеждаше норки.
Ами, не ги е гонил по двора да ги дере, защото шаващо добиче няма как да остане с цяла кожа.
Животните се умъртвяват с инжекция и така се дерат.
Мислете малко, стига се ловихте като шарани на гола кука.

# 2 902
  • MI
Специално за китайците съм чела, че само ги парализират и така ги дерат, но са си в съзнание. Не ми се търси обяснението, нещо свързано с качеството на кожата и месото според тях. Но това далеч не е масовата практика по света.

# 2 903

Ако е добитък - да. Норки, лисици, чинчили и прочие животинки, които не са ядат...  Stop

Братовчед ми отглеждаше норки.
Ами, не ги е гонил по двора да ги дере, защото шаващо добиче няма как да остане с цяла кожа.
Животните се умъртвяват с инжекция и така се дерат.
Мислете малко, стига се ловихте като шарани на гола кука.
Какво значение има дали е хуманно умъртвяването? Аз не твърдя и никъде не съм заявила, че смятам, че ги дерат живи. За мен е супер тъпо, че ги убиват, дерат или каквото и да е изцяло и само от каприз. Да убиеш животно, което ще изядеш и ти трябва, за да оцелееш е едно. Да го убиеш, за да се направиш на интересен, съвсем друго.

ПП. А, ще крия чинчилата. hahaha  Правите се вие, знам. Ако ви попадне, ще се разтопите и на никоя няма да й хрумне да извади тавата. Grinning

# 2 904
Въпросът с кожите и дрането на екзотични животни няма нищо общо с веганството. Веганството е свързано с  ограничения и опит да се изкара, че човек може да съществува без да се храни с животински продукти и дори това е по-добре за него. Дрането на животни, за да се наконтиш е нещо коренно различно и нито е необходимо, нито някой ще усети липсата му. Няма никакво значение дали ги дерат живи или умрели, или упоени - по начало е ужасно гадно да убиеш животно само от глезотия и гъзария.

Поздрав с моето момиче:
Скрит текст:
Много точно казано. Затова и за мен няма значение дали клипчетата са верни или не.

А по време на война и в екстремни ситуации е ясно, че човек ще яде каквото намери, за да оцелее.

# 2 905
  • MI
Добре де, и аз не нося кожа с косъм, но наистина не разбирам къде е проблемът (освен чисто естетически), ако някой иска да носи, щом животното е специално отгледано за целта и умъртвено хуманно?! Разбирам като се избиват защитени видове, диви животни, дерат се живи и т.н. Но в този случай наистина не ви разбирам.

# 2 906
  • Куциндрел
Е аз имам 3 пастърмички у дома... Космати и проклети. Искам още поне 10, ама ще ми трябва гувернантка. Mr. Green

# 2 907
Добре де, и аз не нося кожа с косъм, но наистина не разбирам къде е проблемът (освен чисто естетически), ако някой иска да носи, щом животното е специално отгледано за целта и умъртвено хуманно?! Разбирам като се избиват защитени видове, диви животни, дерат се живи и т.н. Но в този случай наистина не ви разбирам.

Мисля, че е ясно къде е проблемът.

Не мисля, че има адекватна причина някой да иска това:
Скрит текст:
да се превърне в това:
Скрит текст:
Само и Единствено, защото някоя кифла си мисли, че така е по-интересна.

Тези животинки не са жизнено необходими за оцеляването на никого, но някой ги отглежда, за да ги убие и одере. От каприз. Да е за храна и оцеляване - ок. Да е необходимо, за да си доставиш определени нутриенти, които няма откъде другаде - ок. Ама, за да се направи някоя на фатална жена - мисля, че всеки може да си направи разликата.

# 2 908
  • София
Мойто елече в момента се опитва да ме изяде жива. Иначе тя е по-веге от мен.
Не бих носила козина.

# 2 909
Аха, да разбирам само защото е малко животинче? А като дерат телета за чанти и обувки не е същото? Или защото става дума за кожа с косъм си кифла, кожата без косъм не те прави такава?

Общи условия

Активация на акаунт