Защо веганизъм?

• 280 968
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 2 850
  • София
И аз съм против кожените дрехи и не ползвам такива. Мисля, че и световната тенденция е за намаляване на потреблението на кожени дрехи, за да не страдат животните като ги дерат. Но това няма нищо общо с веганството, просто веганите са си решили и по тази струна да свирят.
Доколкото знам, никой не дере животните на живо.
Като го заколиш за ядене, е срамота да му изхвърлиш кожата без да я оползотвориш, си мисля!
А, веганите да свирят и на дудук ако искат. Mr. Green

Животните, които се отглеждат заради кожата се дерат живи.
По-горе бях дала линк с едно такова животно.

# 2 851
И аз съм против кожените дрехи и не ползвам такива. Мисля, че и световната тенденция е за намаляване на потреблението на кожени дрехи, за да не страдат животните като ги дерат. Но това няма нищо общо с веганството, просто веганите са си решили и по тази струна да свирят.
Доколкото знам, никой не дере животните на живо.
Като го заколиш за ядене, е срамота да му изхвърлиш кожата без да я оползотвориш, си мисля!
А, веганите да свирят и на дудук ако искат. Mr. Green
Ако е добитък - да. Норки, лисици, чинчили и прочие животинки, които не са ядат...  Stop

# 2 852
  • София
И не само защото не се ядат и месото им отива "зян", а защото не ги убиват, за да не нарушават целостта на кожата. Дарачите на горките животинки заслужават да бъдат одрани живи.

# 2 853
То самото държане на толкова животни в клетки само и само някой да си начеше крастата да се покаже с някакъв рошав парцал пет пъти, е извън всякакъв разум.

# 2 854
Доста информация има, че дрането на живи животни е поредният мит, разпространяван от активисти. И докато аргументи като този, че на първо място е нехуманно, хич не тежат, то други като това, че е опасно за дерящият да не се нарани на собствения си нож заради мятащото се животно и че кожата се съсипва, защото сърцето изпомпва кръв и кръвообращението си върви, са доста убедителни.

# 2 855
  • София - Рим и обратно
И според мен гадната пропаганда за живите драни животни е доста гнусна и подла. Как по-точно ще се повреди кожата, ако животното е убито? Пълни глупости.

# 2 856
  • Куциндрел
Е тогава веганите нарочно ли правят видеата, в които се показва как се дерат живи животни и после как тези животни агонизират?

# 2 857
Цеца, това е от световната коснпирация. Правят декори на фабрика, преобличат се като работници и дерат животните живи.

Какво значение има дали ги дерат живи или не?! Самото отглеждане за палтото на някоя кифла е висша форма на егоизъм.

# 2 858
  • Куциндрел
Аз палта и дрехи от козина нямам.
Питах съвсем резонно на фона на последните коментари. newsm78
Предполагам, че не на всякъде дерат животните живи, ами "хуманно" ги задушават, примерно.

# 2 859
  • София - Рим и обратно
Аз също нямам дрехи от козина, не възнамерявам и да купувам. Но опита да ми удрят по емоциите някакви перковци ми се струва твърде нагла, да не кажа престъпна.

# 2 860
  • Куциндрел
Аз също нямам дрехи от козина, не възнамерявам и да купувам. Но опита да ми удрят по емоциите някакви перковци ми се струва твърде нагла, да не кажа престъпна.
Аз тези с  подобните клипчета съм ги блокирала във фейса. Но съм забелязала, че основните флудове на идват от вегани. newsm78

# 2 861
Първото беше ирония.

Кафе, емоциите ти си ги създаваш. Аз хич не съм пуснала видеото, но съм убедена, че сигурно има места или случаи, където се практикува. Но дори и да не се практикува, е все тая, защото и другото ми се струва достатъчно отвратително. И все пак не намирам толкова лошо да се повдигат подобни въпроси, защото човек не за всичко може да е информиран и да се замисля.

Как се блокират такива неща във фейса? Искам да блокирам статии от сорта на: ШОК! Крият истината от нас! Това мори рака за минути!

# 2 862
  • Куциндрел
Аз блокирам публикациите на потребителите - на публикацията твое дясно има една стрелкичка надолу. Цъкаш там и си избираш опция, примерно - спиране на следването и т.н.

# 2 863
  • София
Какво значение има дали ги дерат живи или не?! Самото отглеждане за палтото на някоя кифла е висша форма на егоизъм.

За мене има огромно значение. Срещу висшите форми на егоизъм нямам нищо против.

Аз палта и дрехи от козина нямам.
Питах съвсем резонно на фона на последните коментари. newsm78
Предполагам, че не на всякъде дерат животните живи, ами "хуманно" ги задушават, примерно.

Задушават ги "хуманно", да, но понякога, от много хуманност, вместо да ги задушат, само ги приспиват. 

# 2 864
Но опита да ми удрят по емоциите някакви перковци ми се струва твърде нагла, да не кажа престъпна.

Точно това ме дразни и мен най-много.

Общи условия

Активация на акаунт