Защо веганизъм?

• 280 851
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 045
абе за овцете кажете, бе- хората ядяли месо във форсмажорни обстоятелства, ама само щото нямало трева, иначе са си растителноядни. Айде за овцете кажете- във форсмажорни обстоятелства ще проядат ли месо? Да видим за последно растителноядни ли сме, че веганите толкова обиждат, или сме на смесено хранене и някои нагли особи се опитват да променят хранителните навици на другите, защото ТАКА!

# 3 046
  • MI

Едно прасе се е разфасовало и се е правило на какво ли не, почти всичко от прасето се е консумирало.
Едно е супа от свински кокал с праз, друго е само от праз. А пък освен месо, хората са яли и млечни продукти.
По-бедните са я карали повечко на хляб. Чат-пат са ходили и на лов.
Съвсем не виждам как ще се изкара една зима само на зарзават, който е традиционен за нашите ширини.
Общо взето там където има сняг, няма как да се яде само зарзават, освен ако не си ... веган. Ама веганите редовно дзиндзирикат в снега и гледат да циркулират на закрито и топличко.
Сега е лесно - какви ли не веган продукти има по магазините.

В нашето семейство се набляга на млечните продукти и като готвим с месо, то то е около 300 грама, а останалото е зарзават. Изключвам момента, в който ядем пържоли и наденици за вечеря. Sunglasses

Колкото и да разфасоваш прасето и да ползваш всичко, при семейство от 15 човека няма как да го ядеш много време... Да, млечни продукти са яли, както са яли много бобови (много, ама много повече от сега), доста хляб и какъвто зеленчук има - на корем. Това ни е традиционната диета, а не всяка вечер пържола. То е нямало толкова добитък за колене.  Crazy Нали и аз това казвам, и дъждеца - че сега има само крайности, но традиционните диети са различни.

Иначе и ние сме така - повече млечни и яйца, отколкото месо. И месото рядко е чисто, без зеленчук...

# 3 047
  • MI
абе за овцете кажете, бе- хората ядяли месо във форсмажорни обстоятелства, ама само щото нямало трева, иначе са си растителноядни. Айде за овцете кажете- във форсмажорни обстоятелства ще проядат ли месо? Да видим за последно растителноядни ли сме, че веганите толкова обиждат, или сме на смесено хранене и някои нагли особи се опитват да променят хранителните навици на другите, защото ТАКА!

Това специално за теб  Laughing
Скрит текст:

# 3 048

Това специално за теб  Laughing
Скрит текст:

аз искам някой от растителноядните да ми отговори, ама сериозно. А с теб, Нели, пак ще си ни изтрият, дано е след като получим отговор

# 3 049
  • MI
А с теб, Нели, пак ще си ни изтрият, дано е след като получим отговор
Сефте  Laughing  Hug

# 3 050
Нелия, договете рядко тичат по принцип. Обясних и защо не пречи на кучетата да живеят в апартамент, стига да се разхождат достатъчно. Също така казах, че проблемът е стрес, който и кучетата биха имало, поставени при тези условия.

Силно месоядна съм, но смятам, че е важно хуманното отношение към животните.

# 3 051
  • MI
Нелия, договете рядко тичат по принцип. Обясних и защо не пречи на кучетата да живеят в апартамент, стига да се разхождат достатъчно. Също така казах, че проблемът е стрес, който и кучетата биха имало, поставени при тези условия.

Силно месоядна съм, но смятам, че е важно хуманното отношение към животните.
Даун, аз нямах предвид твоя пост, а този на Фея.  Hug Иначе наистина не ми харесва идеята за голямо куче в апартамент, за мен те си имат нужда от пространство и колкото и да го разхождаш не е същото като да си излизат когато те искат. То и с котките е така - много по-добре се чувстват, ако могат да излизат когато поискат. И аз така.  Laughing Но не смятам, че е престъпление да гледаш куче или котка в апартамент, както веганите смятат за елените в обор. И елените не са диви животни от много хилядолетия. Просто не по нашите ширини...

# 3 052
Нелия, те наистина не излизат Wink. Моето има декар двор и спи по цял ден, освен ако не се разлае по някой преминаващ. Разходка от час сутрин и час вечер с интензивно игране им стигат. Точно това правят и в дива среда роднините им. Ловуват интензивно на големи интервали, през другото време се въргалят. Договете са кучета за пред камината, но и подобни да затвориш в кледка на толкова шумно място, няма да е ОК.

# 3 053
  • Куциндрел
Нелия, те наистина не излизат Wink. Моето има декар двор и спи по цял ден, освен ако не се разлае по някой преминаващ. Разходка от час сутрин и час вечер с интензивно игране им стигат. Точно това правят и в дива среда роднините им. Ловуват интензивно на големи интервали, през другото време се въргалят. Договете са кучета за пред камината, но и подобни да затвориш в кледка на толкова шумно място, няма да е ОК.
Тези кучета са нещо като моите котки. По цял ден мерят дивана или някой стол. Вечер им идва повъра па се посбият, подосаждат и пак в хоризонтално положение. Ако реша да си играя с тях, след 20 минути вече са се изморили. Joy Joy Joy Joy

# 3 054
  • MI
И аз точно това си помислих - че са кучета-котки.  Crazy Не съм имала никога дог, на големите породи които съм виждала определено им трябва доста движение, но явно и кучетата са много различни - като хората.  Peace

# 3 055
Всички кучове са различни, договете са грамадни, но са едни от кучетата, които се нуждаят от най малко движение. По-проблемни са овчарските и от типа на хъскита, защото те трябва да са ангажирани с нещо по-дълго време. Дори и те, при разходка сутрин и вечер спят и се държат прилично.

Аз понякога не разхождам добитъка, но тя се изнервя и не знае какво да прави с двора, най-много да закопае нещо от скука. Ако я разходя, буквално спи през цялото останало време.

Предишното беше същото, но там нямах опция да не я разходя, защото бяхме в апартамент.

# 3 056
ние имахме овчарско куче на двора свободно- от нямане какво да прави цял ден си късаше задника от опити да събере котките в спретнато стадо. Много го мразеха всичките

# 3 057
# 3 058
  • София

Тъй като съм отблизо и лично запозната с кучешката психология (на теория и практика) мога да гарантирам, че независимо от размера си и от големината на жилището, кучето може да бъде доволно и щастливо, ако получава правилни грижи и внимание, съобразени с животинския му вид. Никой няма да се възмути от живеещия в апартамент дог, защото той не бива развъждан с цел да бъде измъчван, малтретиран, заклан и разфасован за човешка консумация.

Извинявай, но твърдението ти е силно несъстоятелно, много меко казано.
Значи, кучето в апартамента, голямо като кон, едва пронизващо се през вратите, научено да стиска докато не го изведеш на поляната, е щастливо, защото знае, че няма да го заколиш и разфасоваш за ЧОВЕШКА консумация?
Това, на ухо ли ти го сподели или на мейла?
А, прасетата, които живеят или на свобода, или в ония големи кочини, нахранени, напоени и хигиенизирани, ви звънят денонощно, ревейки за помощ преди Коледа?
Безумно е!

# 3 059
точно, само дето имах доста по-малко котки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт