ФЕРМАТА 2 - тема 2

• 102 910
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 990
Определено си мисля, че живеете не в настоящето, щом мислите, че повечето съвременни деца са образовани Sad И че затъпяването не е масово  Rolling Eyes Щом в брадърите редовно печелят фолк звезди, просто защото имат повече поддръжници, които може да не знаят кой е Яворов, но със сигурност ще позная на снимка Галена или Азис  Confused Наскоро едно момченце на наши познати казало на дъщеря ми, че трябва да слуша чалга, защото иначе няма да я харесват момчетата  Shocked (на 10 години са), така че колкото и да ви се иска да вярвате, че вашето обкръжение и вашия свят е огледало на цяла България - лъжете се. А за селата какво да говорим - просто не знам  Rolling Eyes А, сетих се още един пример - колега на наш приятел го питал как е нашето училище, защото иска да си мести детето от друг пак що-годе град, не село, макар да трябва да го кара и да го взима всеки ден, защото го хваща, че на масата си барабани лекичко кючеци, просто такова му е обкръжението в училището  Sick
А това, което каза Краси е много вярно - може да си много добър по история в 4-5-6 клас, но от там нататък кога се срещаш пак с известните личности, с историята, ако не го правиш целенасочено? Не си спомням скоро някъде да съм чула нещо за Яворов - по телевизия ли, по радио, нито за Княз Борис, нито за друга важна личност. Всичко се свежда до Левски и Ботев, затова там никой няма засечка. Но не може само с отбелязването на две дати в историята на България да се приключва всичко. Но пък от Фермата, Брадър, Мама готви по-добре и т.н. се печели повече  Confused

# 991
Да, повечето съвременни деца НЕ са добре образовани, но това си е техен проблем. Залагалите на учение и обща култура са малцинство и винаги успяват да "грабнат" повече от живота.
Скрит текст:
Не сме на тая земя само за да плющим кюфтета и да щракаме пръсти . Който го е разбрал , може да живее и без джип, да обикаля планините, да участва в благотворителни кампании, да ....да гледа ВБ без да пуска есмеси , като запознаване с реалността , например. И образованието е предизвикателство към самия теб, докъде можеш да стигнеш в този единствен твой живот, защото всички ще си отидем, но някои ще сме развили потенциала заложен в нас от гените на дедите ни. Няма да сме ги предали. Офффф, стана много философско, извинявайте.
Ще цитирам мнение от форум на сериозна медия ,което е адски егоистично , но е вярно : " Нека са тъпи, така ще изпъкна Аз" .  Joy
Исках да видя разговор между Силвия и макето и го видях. Маке №2. Ега ти жените дето единствената им радост е, че са "изкъртили" известните. Ами сега и вие двенките ставате известни и някой ще вдигне мерника по вас, драги мои, злобата е двигател довреме. Трябва и акъл.
Нямам идея кой ще е ратай, може Краси или времето на Дии да е дошло.
Мария може  да е успешен фермер, да живееш в чужда страна и да се справяш добре , показва определена воля и разум. Ще видим.
А между другото, И$А са същите "тъпители" на нацията  като Слави, колко пъти правиха различни формати и нито един образователно -патриотичен. Сега да не хвърлят вината върху всички. #2gunfire

# 992
Аз не ги оправдавам, просто казвам, че това е действителността  Confused
Скрит текст:
И е вярно това, че българите си образоват децата, за да заминат на запад, а не да работят и да се борят  за страната си, за разлика от революционерите, за които така плачем - и Левски, и Раковски, и Ботев и други други, са изпращани от родителите си да учат в чужбина, за да се върнат после и да помогнат на простите и обикновени българи. Също като сега ... "Учи, мама, за да заминеш в чужбина" замени комунистическото "Учи, мама, за да не работиш"  Rolling Eyes

Аз не видях какво им предложиха на пазара, че да могат да наваксат някои пропуски в образованието си и как ще стане това?

# 993
  • Пловдив
За мен важното е, че все повече хора,завършили висше образование в чужбина, се връщат в България. Имам не един пример пред себе си.Но май доста се отклонихме от темата.

Пазарът няма ли да е днес Rolling Eyes Вчера гледах класовата битка, но междувременно имах и домакински задължения, та не им обръщах много внимание Laughing

# 994
И аз така, че имахме гости и гледах с едното око Simple Smile Значи не съм изпуснала Simple Smile

# 995
  • USA
Изненадана съм,че направи Мария фермер.Кои са ратаите? 100% ще е мъжки дуел,нали е време Мишо и Краси да излизат.

# 996
  • Вестерос
ДИй и Галя да, Дий сигурно излиза

# 997
  • София
Мария си каза, че е време да започнат да чистят мъжете.  Peace

# 998
  • out of space
Хубав епизод, тамън го изгледах онлайн.

Дии не е лошо да си ходи, но кой ще избере за дуел? Нали само мъж с мъж и жена с жена може? И ако да, то финалът е изключено да е смесен?

# 999
Виждам, че не сте споменали - заради балотажа в неделя, този път дуелът ще бъде излъчен в събота.

# 1 000
  • София
Предполагам Дий ще предизвика Краси. Не знаех,че има дете дий. От жените Мария ми е фаворит за наградата,а от мъжете Финци и Стоян.Защо не го харесват и го плюят Стоян играчите, нещо май съм изпуснала?  newsm78Мисля Финци го гласят за победител- все кадри с него дават,има сълзи,смях,работи,всички вътре го харесват,силен е,родолюбец.

# 1 001
  • out of space
Предполагам Дии ще предизвика Краси. Не знаех,че има дете дий. От жените Мария ми е фаворит за наградата,а от мъжете Финци и Стоян.Защо не го харесват и го плюят Стоян играчите, нещо май съм изпуснала?  newsm78Мисля Финци го гласят за победител- все кадри с него дават,има сълзи,смях,работи,всички вътре го харесват,силен е,родолюбец.

Да, действително и на мен ми направи впечатление, че Финци го гласят за победител- непрекъснато дава интервюта. Харесва ми човекът, но...

Аз съм за Стоян! Плюят го, защото беше единственият застъпник за "Известните", в частност Ася. Сега, когато литнаха всички "известни" без Дии Simple Smile, стана неудобен...

Дии на дуел ако може, искам да си ходи!

# 1 002
Финци снощи хич не можа да ме разчувства като хлипайки разказа как е зарязал семейството си.

# 1 003
  • Вестерос
На финала са трима- мин.година беше смесен дуел!!!

# 1 004
  • София
Виждам, че не сте споменали - заради балотажа в неделя, този път дуелът ще бъде излъчен в събота.
По-добре,отколкото понеделник Grinning

Общи условия

Активация на акаунт