МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 44 034
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
И аз съм на Клексан, вече през ден. Бия го от трансфера. Док ми каза до 20 седмица и да го спирам. Почти ми е невъзможно да си хвана гънка на стомаха да го бия. И с предната бременност растях само на тумбак,явно и сега ще е така. От два три ден усещам по- силни побутвания, нямам търпение за яките ритници. На дъщеря ми чак крачето й се очертаваше като ме изрита Joy

# 436
Електра, радвам се че ни навестяваш  и че сте добре с бебчето:hug:
Мис, при коя доцентка си била?
И аз все по-отчетливо усещам ритничета, най-много вечер.

# 437
Аз още не знам дали усещам. Четох, че чак след 25 е притеснително, ако не усещаш и съм спокойна.

# 438
Електра, радвам се че ни навестяваш  и че сте добре с бебчето:hug:
Мис, при коя доцентка си била?
И аз все по-отчетливо усещам ритничета, най-много вечер.
Доц.Карагьозова

# 439
Мис стискам палци. Дано всичко да е наред с изследванията. Възможно ли е да има грешка при ФМ, всяко светило може да допусне грешка.  Praynig
При миналата бременност направих преекламсия в 8 месец, пих си хапчета и си родих на време. Мая беше 3.450кг и си беше направо голяма. Така че всичко отминава. Мери си кръвното и теглото и си записвай. Стискам палци всичко да е ок Hug
При мен започнаха отоци, но кръвното е ок.

# 440
Успех с изследванията, Мис,всичко ще бъде наред😉

# 441
Малката Алина разпознава само сестра си. Аз и говоря, баща и, разлюлявам леко корема въобще не ме отразява. Но... като чуе сестра си и почва с танците. Не знам как става така, малката слага ръчичка на корема нещо и бърбори и веднага получава ритник. hahaha Joy Баща и чака сума ти време и нищо.

# 442
Привет от мен на Електра и новите мами Simple Smile Мис, стискам палци бързо да излизат резултатите (че това чакане също е мъчение) и всичко да е наред!
Аз усещам бебчето почти всеки път, когато съм седнала/легнала. Май е по-активен, околкото беше сина ми в този период. В петък съм на ФМ (или поне някакъв еквивалент на ФМ при вас, т.к. тук се прави от моето АГ и ако има нещо съмнително тогава те праща на друг специалист) и нямам търпение да видим как са нещата (дано всичко да му е наред, ФМ е един от много важните моменти през бременността), дали има промяна в плацентата ми и дали ще ми позволят да пътувам. Усещам тежест в краката и мисля да питам за някакво мазило за разширени вени. Забелязвам тук там по нещо, по-скоро като капиляри изглеждат и не знам може ли да се подобри положението, но не искам и да си остана така (или пък да стана по-зле) Shocked Пия антибиотик 5ти ден (дадоха ми го за 6) и се чудя дали да не го спра днес, т.к. се чувствам добре и ми се иска да не си натоварвам тялото допълнително, дори и да си спестя само 2 хапчета?

# 443
  • Варна
Привет и от мен, снощи и аз имах честта да получа побутване по време на вечеря. Иначе досега всяка вечер редовно съм с ръка на корема и чакам и гадая - това къркорене ли е, помръдване ли е, но вчера си беше беба, днес продължава, предимно като съм в седнало положение. Аз имам голям гъдел и ми става смешно, но много се радвам, вълнуващо е!

# 444
  • София
Elektra добре дошла отново!  Hug
Сис, мисля че е по-добре да се пие колкото го е назначил лекарят, за да се уморят гадовете до крак, това се човек се чувства добре е субективен признак. Разбира се, ти вземаш решенията Simple Smile
Мис и аз пия Флебодия по други показания, ок е за бременни, укрепва стените на кр. съдове.

Момичета, аз след 4 дни най-накрая мога да седна без да изкривя лице от болка. Единият хемороид тромбозира, сега мажа с хепароид за да може да се разнесе и резорбира по-бързо. Драмата беше неописуема, свалих почти 1кг от 2та кг които бях качила досега.... ooooh!
Благодаря на atizor87 за безценния съвет за терапията, буквално ми спаси Д-то  Embarassed

# 445
Здравейте! Утре съм на ФМ и като чета какви проблеми може да има бебка и чак не ми се ходи.
Иначе моето мишленце от събота 6ч сутринта си ме поритва доста добре, но само когато сме си двете. Баща й или ще спи или ще е излязъл вече на лов. Sad А така ми се иска и той да я усети...

# 446
  • cloud number 9
Мен бебока ме поритва от около две седмици и то основно вечер когато прилегна по гръб и се успокоя и не мърдам много много. Мъжът ми много се зарадва когато успя и той да усети! Иначе сега съм допълнително на магнерот превантивно, заради едно много тъжно събитие в моя живот... Много се надявам да не се отрази на бебчо.... нали казват,че всичко усещат с мама!След това, което ми се случи осъзнах какво означава да можеш  всичко да преживееш в името на детето!
Целувам ви и нека всички са добре  Hug

# 447
Зддравейте момичета, днес трябваше да получа резултатите от амниоцентезата, но уви няма ги. След голямо издирване на лабораторията в която са ги изпратили се свързах директно с тях и ми обясниха че част от изследваните хромозоми са готови и 21 която при мен беше с най-висок риск е ок. Но 18 още не е готова и не е изключено при нея да има проблем, в петък евентуално всичко ще е готово...нямам нерви Sad Въпрос към мамите от Варна как се уредихте с преглед при Балев ? Иска ми се да чуя и неговото мнение.

# 448
Зддравейте момичета, днес трябваше да получа резултатите от амниоцентезата, но уви няма ги. След голямо издирване на лабораторията в която са ги изпратили се свързах директно с тях и ми обясниха че част от изследваните хромозоми са готови и 21 която при мен беше с най-висок риск е ок. Но 18 още не е готова и не е изключено при нея да има проблем, в петък евентуално всичко ще е готово...нямам нерви Sad Въпрос към мамите от Варна как се уредихте с преглед при Балев ? Иска ми се да чуя и неговото мнение.

Здравей vanaya, знам, че често се бавят резултатите от амниоцентезата, а и от Варна до София си е разстояние.
Това чакане го преживях преди 2 седмици, БХС - Даун - Амниоцентеза - чакане, но си заслужаваше, изследването отхвърли синдромите.
За това те разбирам и те подкрепям, бъди търпелива и спокойна, стискам палци всичко да е наред с ДНК-то на бебето. Даже ще видиш, че всичко е наред и до края ще си бременееш спокойно.

# 449
  • София
Момичета, тъй като сме на 30-та страница, исках да напомня да развихрите фантазията си и да предложите варианти за заглавия на нова темичка, които да сложим за гласуване!  Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт