МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 976
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Момичета,не забравяйте че тук сме с термини от 01 до 31 март и това са си 4 седмици, нормално е да има разлика в размерите на бебетата Simple Smile отделно един лекар казал недоказал, и ние чули-недочули  Laughing  ама гестационна възраст по ехограф, ама по последен цикъл.... ако кажат че е ок за възрастта значи няма поводи за притеснение Simple Smile
Отделно в сайтове например bremennost.bg има описания за всяка гестационна седмица, което включва тегло и размери на бебето.
Зара, стискам палци, хубава дата е 08.11, да има и хубави новини!  Hug

# 541
Девойки, и мен ме пратиха на детски кардиолог, казаха ми Фемина или някаква друга клиника и телефон ми даде.Който иска може да дам кординати. Мисля, че във Фемина е доцент Томова. В 22 гс ми каза да отида. Било хубаво по принцип, а и заради тези изследвания, които правих. Не зная, сигурно ще отида, то аз на всичко що ми кажат ходя. Mr. Green
Но първо ще разпитам Тюфекчиева и Чернев, който ме следи,да ги видя какво ще кажат и те.
Вече,честно да ви кажа много нямам вяра, понякога си мисля, че всичко е заради пари,пращат ме при техни колеги, в някаква схема са. Но от друга страна...по-добре е, че се презастраховат, отколкото пък да не обръщат внимание. Simple Smile

WhiteWabbit е права. Освен това ехографа е просто една машина, мери приблизително размерите. Нашето също е с голяма глава. Grinning
Сутиени не нося, защото не ходя никъде почти  Grinning но общо взето всички са ми малки.

# 542
И аз последно бях на преглед в 19-та седмица. Бебчето беше 250 гр. На феталната ще разбера подробности. Между другото моята фетална е в 23-та седмица. Струва ми се малко късничко, но доктора тогава ми пресметна, че трябва да отида. Момичета, голям проблем са ми сутиените. Аз съм слаба, но с едър бюст, който сега е огромен и не мога да си намеря сутиен. В нашия малък град почти няма избор.

И аз съм така и си взех сутиен на нук, безшевен със спортен гръб, който изправя стойката при натежали гърди. Страхотен е

# 543
  • София

kalfova
, най, добре разпитай другите майки в квартала за практиките при вас, защото има много големи разлики. Например ние избрахме и записахме детето на педиатър след като се роди и ни изписаха. В Перник пък не изписват родилката, докато не им се занесе документ, че бебето вече си има личен лекар (за София това е абсурд, акта за раждане го издават доста след изписването, докато в малките градове става за ден).

Zara_bulgaria, лекар ли изписа всички тези лекарства? Комплектованите витамини пренатал си имат нужната доза фолиева киселина, както и магнезий и обикновено не е нужна допънлителна доза. А пиенето на много видове витамини и минерали накуп обикновено води до лошо или никакво усвояване (например калция пречи за усвояването на желязо, но е нужен за усвояването на магнезия). Желязото го изписват да се пие на гладно, а магнезия се приема след хранене. А когато има и лекарства, а не само хранителни добавки, става още по-сложно. Както грейпфрута не се приема в комбинация с лекарства. Изобщо тая работа прием на синтетични вещества и лекарства си е цяла наука, в която гледам да не се забърквам много, че е голяма каша Simple Smile

# 544
И аз да се оплача. Онзи ден бяхме на гости на родителите ми и снаха ми доведе и малкия. По едно време дойде до мен и като започна да говори милия глас нямаше и като се разкашля до мен .... ужас .... питам ги болен ли е малкия и що не казахте, пък те , а не бе само гърлото му е червено и носа му е запушен .  Sad
И такааа аз от снощи съм с болно гърло, днес бях при личната изписа ми Биозин спрей за гърло и хербитусин. Даде рецепта и за антибиотик , но каза да изчакам 3-4 дни и ако се влоша тогава да го започвам. Само че аз вчера нямах температура ама вече има 37 и носа ми все да се запушва... Уффф много ме е яд ви казвам !
Всички ми викат пази се .... е как да се опазиш от безотговорни хора ?

# 545
Като гледам колко ви тежат бебоците и колко см са почвам да се плаша за моят. В 19г.с съм и ми казаха, че е 10 см, 174гр..  Вашите, колко бяха в тази седмица? На мен все ми се струва, че е много малко предвид вашите резултати.
Те мерят детето до дупето,за това са ти казали 10см не винаги могат да премеряти и крачетата,понякога просто предполагат пропорционално

# 546
  • София
GaliaMD, никак....забелязала съм, че точно  роднините които те питат мило  "яде ли ти се това" или "трябва да си хапваш", същите някак не се усещат как идват болни или разболяващи се с дежурното "нищо ми няма" и затова си позволявам дори да напусна събиране ако усетя, че до мен стоят болни хора.
Утре например съм на рожден ден, ако усетя че някой е болен на масата ще пожелая всичко хубаво и ще си тръгна. Дреме ми какво  ще кажат за мен  Crossing Arms

# 547
GaliaMD, никак....забелязала съм, че точно  роднините които те питат мило  "яде ли ти се това" или "трябва да си хапваш", същите някак не се усещат как идват болни или разболяващи се с дежурното "нищо ми няма" и затова си позволявам дори да напусна събиране ако усетя, че до мен стоят болни хора.
Утре например съм на рожден ден, ако усетя че някой е болен на масата ще пожелая всичко хубаво и ще си тръгна. Дреме ми какво  ще кажат за мен  Crossing Arms

За съжаление разбрах, чак когато малчо дойде и започна да кашля до мен. Той милия няма вина , но майка му ... както и да е. Можем да пием витЦ нали ама по колко на ден?

# 548
Galia, според мен пийни парацетамол, докато е рано. Аз лятото от ММ по същия начин прихванах. Пих два дни по 3 парацетамола на ден (това е допустимото), много съм против приема на лекарста, но станалото - станало, трябва да се взимат мерки на време.

# 549
Девойки, и мен ме пратиха на детски кардиолог, казаха ми Фемина или някаква друга клиника и телефон ми даде.Който иска може да дам кординати. Мисля, че във Фемина е доцент Томова. В 22 гс ми каза да отида. Било хубаво по принцип, а и заради тези изследвания, които правих. Не зная, сигурно ще отида, то аз на всичко що ми кажат ходя. Mr. Green
Но първо ще разпитам Тюфекчиева и Чернев, който ме следи,да ги видя какво ще кажат и те.
Вече,честно да ви кажа много нямам вяра, понякога си мисля, че всичко е заради пари,пращат ме при техни колеги, в някаква схема са. Но от друга страна...по-добре е, че се презастраховат, отколкото пък да не обръщат внимание. Simple Smile

WhiteWabbit е права. Освен това ехографа е просто една машина, мери приблизително размерите. Нашето също е с голяма глава. Grinning
Сутиени не нося, защото не ходя никъде почти  Grinning но общо взето всички са ми малки.

Miss ние в четвъртък ходихме на детски кардиолог правихме ехокардиография, никой не ни е пращал сами си решихме профилактично да минем, наистина хващат почти всички възможни проблеми които се проявяват дори и години след като се е родило. Така някои хора разбират за проблем чак когато детето им е на 7 години а с това изследване се хваща и лекува от сега. Мога да ти препоръчам д-р Евтимова страхотен специалист и много мила и внимателна. Аз се прегледах в Щерев, там работи вторник и четвъртък и мисля само до обяд иначе преглежда и другаде, но не знам къде.

# 550
  • София
 Преди няколко дни ми звъни познат да кани децата ми на рожден ден на сина му. Бил болен и преценили, че не може да отиде на училище, но така няма с кого да си празнува рождения ден. Та на кого да се обадят, ако не на една бременна с няколко малки деца...
 Ние с приятелка редовно се срещаме със сополиви деца, но така сме си преценили, такива са ни взаимоотношенията и разбиранията. А някой си далечен познат да направи подобно нещо ми се видя възмутително. Трябваше да ги изненадам, като им цъфна хремава и кашляща, да видим почти параноичната майка на детето как ще реагира Simple Smile

# 551

Zara_bulgaria, лекар ли изписа всички тези лекарства? Комплектованите витамини пренатал си имат нужната доза фолиева киселина, както и магнезий и обикновено не е нужна допънлителна доза. А пиенето на много видове витамини и минерали накуп обикновено води до лошо или никакво усвояване (например калция пречи за усвояването на желязо, но е нужен за усвояването на магнезия). Желязото го изписват да се пие на гладно, а магнезия се приема след хранене. А когато има и лекарства, а не само хранителни добавки, става още по-сложно. Както грейпфрута не се приема в комбинация с лекарства. Изобщо тая работа прием на синтетични вещества и лекарства си е цяла наука, в която гледам да не се забърквам много, че е голяма каша Simple Smile
skrech да всичко това ми е изписано от моята АГ - но-шпа, фолиева киселина,Магнезий Биолектра,витамини Пренатал и Биозин мама.И на мен ми се вижда множко , ще я питам на 02.11 дали трябва да продължа всичките.
Благодаря за инфото  Hug

# 552
Галя, някои хора май изобщо не се сещат, нямат никаква съобразителност. Ужас, а защото са ви и близки. Но детето наистина не е виновно. Избягвайте контакти с болни, мен все това ме предупреждават на консултациите, и особено с малки деца,заради шарка и подобни. Simple Smile На бременните жени и без това ни е достатъчно слаб имунитета, а и принципно често се разболявам и малко ми трябва.
kalfova ще помисля още млако къде да отида, разбрах, че и в трета градска имало също много добър такъв специалист, но дали още е там не е ясно. По-добре да отидем, аз съм на това мнение.
Аз не съм чувала, че може да се пие витамин Ц.  Simple Smile

# 553
  • София
Витамин C е позволено, аз като не се чувствам добре си взимам голяма ампула.

# 554

Сутиени не нося, защото не ходя никъде почти  Grinning но общо взето всички са ми малки.

Miss ние в четвъртък ходихме на детски кардиолог правихме ехокардиография, никой не ни е пращал сами си решихме профилактично да минем, наистина хващат почти всички възможни проблеми които се проявяват дори и години след като се е родило. Така някои хора разбират за проблем чак когато детето им е на 7 години а с това изследване се хваща и лекува от сега. Мога да ти препоръчам д-р Евтимова страхотен специалист и много мила и внимателна. Аз се прегледах в Щерев, там работи вторник и четвъртък и мисля само до обяд иначе преглежда и другаде, но не знам къде.

И аз искам да ходя при нея, как е с часовете, цената на прегледа и в коя седмица трябва да бъда?

Общи условия

Активация на акаунт