МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 971
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
не знам за часовете, никога не съм ходила в щерев, не я познавам тази докторка  Simple Smile
иначе в 22 гс ми казаха на мен Simple Smile

# 556

Miss ние в четвъртък ходихме на детски кардиолог правихме ехокардиография, никой не ни е пращал сами си решихме профилактично да минем, наистина хващат почти всички възможни проблеми които се проявяват дори и години след като се е родило. Така някои хора разбират за проблем чак когато детето им е на 7 години а с това изследване се хваща и лекува от сега. Мога да ти препоръчам д-р Евтимова страхотен специалист и много мила и внимателна. Аз се прегледах в Щерев, там работи вторник и четвъртък и мисля само до обяд иначе преглежда и другаде, но не знам къде.

И аз искам да ходя при нея, как е с часовете, цената на прегледа и в коя седмица трябва да бъда?
[/quote]

Относно часовете аз бях в четвъртък от 9:00, четвъртък със сигурност преглежда, но мисля че и вторник също ми бяха казали, записването става по телефона може и на място в клиниката, аз лично по телефона се обадих и си записах, пуска си графика за месец напред. Цената не знам колко е точно понеже аз съм с пакет и ми е включено, това което пише като цена в сайта е 50 лв за консултация и 80 лв за консултация + преглед, за близнаци е 120 лв консултация + преглед. Като седмици изследването се прави 18-22 г.с., това е най-добрия период, може и по-късно, но пише че след 30 г.с. самото изследване се затруднява поради нарастналия обем на бебето и околоплодните течности.

# 557
  • София
Аз също правих ехокардиография заедно с феталната, най-вече защото отидох при специалист, който ги прави и съчетах. Едната ми баба е получила сърдечен арест на 36 години - може да е било заради друго заболяване, но тогава медицината не е била толкова развита да знаят от какво е, затова исках да се застраховам да не изскочи изненадка...иначе всички останали сме здрави.  Peace

# 558
Zara, така реши АГ, която ме прегледа на фетална, не вижда нищо притеснително но настоява да ходя при кардиолог профилактично.
Мис Бингли, доц.Томова работи в МЦ Надежда.

# 559
Благодаря момичета! Пожелавам за всички до март само хубави новини  Hug  bouquet

# 560
  • София
Този период с настинките, кихането, кашлянето и сополите, и на мен ми е много неприятен.

Понеже работя с хора, много малко се съобразяват, за съжаление. Влизат си - кашлят си, духат си носовете и когато попитам защо не си се лекуват вкъщи, ми отговарят, че са само за малко и то така или иначе всички били настинали.  Rolling Eyes И заради това и аз миналата седмица си останах вкъщи за два дни на чай, мед и цитруси.

Дано се опазим и макар, че не обичам зимата и студеното, по-добре ще е да се застуди, за да няма толкова вируси.

Хубав ден на всички!  Grinning

# 561
  • София
Да си помрънкам и аз...
Това лежане ме побърква и съм станала лоша, направо агресивна. Мога да стоя изправена/да ходя горе долу 2-4 часа като след втория час онова нещо долу се пълни пак с кръв и започва да боли и самата хронична болка ме изкарва от равновесие, както и фактът, че "трябва да полегна"...отново!  С това лежане апартаментът не се поддържа добре и започнах да се дразня, ама много.....а мм е като немалка част от мъжете- ако им кажеш нещо , ще го свършат, ако не- може спокойно да стои на компютъра в прах и мръсотия и да му е добре. Сега постоянно нареждам като свекърва- това по добре да го направим, това има нужда от чистене, и той взе да мрънка...и като ме заболи много и трябва да легна-чувствам се пълен инвалид, и супер бясна, защото знам че без мен всичко ще чака специална покана за да бъде свършено  ooooh!
Искам да се оправям вече и да съм нормален човек, който става ходи и върши неща по 5-8-10 часа на ден, както всички вас  Cry това лежане ми разказва играта...

# 562
То пък за един нос, кашлица или кихавица, не означава, че живота трябва да спре и всички да легнат в изолатора, само защото ние сме бременни.

# 563
Неприятно е, и аз се залежавам, като ми казаха да си лежа. Сега съм доста по-добре, но пак походя ли, до магазина-е задъхвам се и това е. Моят мъж обаче върши всичко-готви,чисти, помага. Аз не съм от домакините, никак. А когато случайно ми дойде музата, веднага ме заболява корема. И около мен всички се въртят, направо като слугини са ми. Хем ми е смешно, но никак не ми е гузно, честно казано. Само дето отвреме-навреме ми втръсва да лежа, а и ние сме в ремонт и постоянно е разхвърляно-дразни ме, но докато не се подреди и ремонтира всичко ще е така. Примирих се. Искам да правя нещо и аз, обаче не мога и да се съсредоточа-все си мисля за бебето, една книга не мога да подхвана...
Другото,което ме притеснява е, че постоянно съм в къщи, не излизам почит никъде,не получавам кислород, залежавам се, обездвижвам се,а нали уж трябва да се вдижа,да съм навън, да се подобри кръвообръщението-а път ми казват да лежа. Малко противоречиво е. И се чудя, дали това е добре? не знам как да преценя и какво да направя. Thinking

# 564
И аз повече си полежавам. Все си правя планове какво ще свърша, как ще отида до мол-а да си купя нещо или да се разходя, ама не става, не мога да издържа. Почва да ме дърпа ниско долу. А как ми се спи. Сутрин ставам 6.30 ч., карам детето на училище и към 9.30 страшно ми се доспива. Аз като бебетата  Joy Следобед пишем домашни и така си минава деня. Добре, че майка ми помага вкъщи, щото иначе не знам как щях да се справям.
А за вирусите, направо нямам думи!  Sad В училище всичко киха и кашля и моя прихваща къде каквото има. Една седмица на училище, една седмица вкъщи. Ама си ги пускат болни децата, защото няма кой да ги гледа. А на ММ работата му е с много хора и там също е някакъв ужас. Той самия не боледува често или пък сериозно, но то е достатъчно да ми пусне вируса.  Crossing Arms

# 565
  • София
Поне ще родим в едно хубаво време в което ще има разходки от март   Nature Sunny чак до октомври!   umbrella

# 566
Поне ще родим в едно хубаво време в което ще има разходки от март   Nature Sunny чак до октомври!   umbrella
Да  Peace
Аз понякога се шегувам, че искам да съм мечка. Да заспя и да се събудя март.  Joy

# 567
  • София
Момичета, знам, че е рано, но мислите ли какви дрехи са необходими по принцип? Бельото с ританките и гащеризоните ясно, ама до третия месец какво се облича на едно пролетно бебе? Тъп въпрос, но искрено се чудя.Имам възможност да поръчам от една приятелка дрешки, а не знам какви и за колко месечно да са.

# 568
С първата бременност баба все ми казваше: Лежи сега, че после няма! Та и аз така ви казвам, лежете, почивайте сега ви е паднало.. Аз колкото и да искам не мога, не ми остава време.  Grinning
И да ви питам момичета, има ли някоя от вас която няма да си наема екип за раждането?
Преди не си наех, раждането ми беше изключително леко и бързо. Сега си ме е страх и се замислям, дали а не си наема екип..

# 569
Не съм мислила по този въпрос.Мисля,че е раничко.Ще поговоря с доктора понататък и ще видим.Аз задължително искам да е секцио,без значение имам ли показания или не.Така,че като му дойде времето ще поразпитам за специалист,който прави добре секциио.Не виждам иначе особен смисъл в избирането на екипи,освен ако не пюзнаваш лекаря или не ти е препоръчан някой,който да ти е близък и му имаш доверие.Специално в МД обясняваха,че няма никакъв смисъл да избираш-това акушерка го каза.😊

Общи условия

Активация на акаунт