МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 970
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз мисля, че изборът на екип определено има смисъл при секцио. При нормално раждане има много условности- дали лекарят който сме си избрали ще е в града, дали има много пациентки и ще може ли да се отзове на обаждане 24/7, дали в момента в който раждаме ще тече друго раждане на същия екип (евентуално проблем в големи болници) и т.н.
Доколкото знам във "моята" клиника дори и при естествено раждане се обаждат на лекаря на определени сантиметри разкритие, по всяко време на денонощието. Клиниката е малка, имат ограничен брой легла и предполагам, че могат да си позволят да проследяват пациентките си така. Но дори и да се падна при друг лекар съм ок, това ми е последна грижа.

# 571
Аз пък искам нормално раждане ( макар че ме е страх) с идея да се възстановя по-бързо и живот и здраве да действаме за второ бебче че биологичния часовник си тиктака , живот и здраве ако е писано  Praynig  , но незнам дали лекарите ще ми позволят понеже вече съм над 35г + 4 месеца

Но до тогава има още много време и не се знае бебо каква позиция ще заеме , най-важното да сме живи и здрави - както и да раждаме секцио или нормално така е трябвало да стане , няма случайни неща  Hug

# 572
Аз съм толкова енергична, че имам сила и енергия за 100 човека. Не ми се стои в къщи, все гледам да обикалям някъде. Залежа ли се, започва всичко да ме боли. Но мм е на друго мнение, добре че го няма през деня, та да си ходя по разходки. Вчера даже бях и на шопинг, купих си няколко рокли, обувки, чанта, малко съвестно ми стана, но за бебето е още рано да пазарувам  Simple Smile

И аз искам нормално раждане, като дойде времето ще го обсъдим с гинеколога.

# 573
Откъде си купи рокли?😃Аз искам да си купя такива,които да са подходящи за бременност.И да са ми удобни.

# 574
Здравейте и от мен. Радвам се за всички, които изследванията са излезли супер. Аз запазих фетална при Марков за началото на декември. Тогава трябва да съм в 21 седмица. И аз се радвам,че бебето ще е пролетно. Относно дрехите бодитата са много удобни. И чорапи и отгоре от плюшените гащеризончета. И го наблюдаваш дали са му топли ръчичките и нослето. Ако не са студени значи е добре облечено. Не е добре да му е студено, но не е добре и да е прекалено облечено, а бабите обикновенно държът да са доста облечени. И топла пеленка за завиване. Така мисля за себе си тъй като се очаква да родя края на март и се надявам да се е затоплило времето тогава. То е важно бебето да се наблюдава то само си показва дали му е добре.

# 575
От Helmi, но не знам в София дали имат магазини. За небременни са, но са широки и спокойно мога да ги нося докъто родя. Дрехите за бременни ми се виждат скъпички.

# 576
Освен това са и грозни тези дрехи.😊 Ще потърся,не съм ги чувала.

# 577
Като казахте рокли,
На мен ми подариха една рокличка mamalicous, хем е за бременни, после за кърмачки - също. Така е практична и ще се ползва.
Относно залежаването- старая се всеки ден да излизам на въздух, да се разхождам, но има дни , в които само след 15 мин.разхождане почва да ме придърпва корема и трябва да легна.
Всеки ден си е различен.

# 578
  • Бургас
Откакто мина кошмарният ми 3-ти месец, не съм се спряла и за ден. Чак 10 дни командировка в Италия изкарах, като дотам и обратно бяхме с кола.
Понеже от няколко дни чета само през телефона, а имам въпрос на лични, да кажа, че ФМ в клиника Марковс е 120 лв с включен диск.
По темата за екип, нито с първото ми дете, нито сега смятам да избирам такъв. И тогава и сега ще съм секцио.

# 579
  • София
И да ви питам момичета, има ли някоя от вас която няма да си наема екип за раждането?
Аз. Мисля, че ако човек не знае точно какво иска и защо го иска, избор на екип му е излишен. Или евентуално ако познава лекаря/акушерката и това дава спокойствие, че не си сам сред непознати. Аз имам конкретни желания и изисквания, така че избор на екип ще ми позволи да си уговоря всичко предварително. Но парите са ми множко. Пък и вече имам опит с това нещата да стават по моя начин без избор на екип. Не перфектно, както бих искала да бъде, но с приемливи за мен компромиси.

mia1 вероятно март месец ще има нужда от два ката дрехи. Нещо долно (ританки с камизолка или боди с ританки) и нещо отгоре.
 Zara_bulgaria  Laughing викаш дали лекарите ще позволят. Че ще ви сложат камери в спалнята ли? Сещам се за случай на съфорумка. Роди първото дете на 41г  и нали очаквано от обществото следваше да е последно. Роди секцио "поради старост" Simple Smile Шегуваше се, че е решила да роди второто си дете нормално на 43г, защото ѝ писнало да ѝ казват колко е стара за деца и за нормално раждане.

И аз съм от залежалите. Днес излязох навън, подмами ме слънцето, но се вкочаних и бързо се прибрах. Нямам настроение, нищо не ми се прави, храната не ми е вкусна, ремонта не върви, изобщо мрънкащо човече.

# 580
И да ви питам момичета, има ли някоя от вас която няма да си наема екип за раждането?
Аз. Мисля, че ако човек не знае точно какво иска и защо го иска, избор на екип му е излишен. Или евентуално ако познава лекаря/акушерката и това дава спокойствие, че не си сам сред непознати. Аз имам конкретни желания и изисквания, така че избор на екип ще ми позволи да си уговоря всичко предварително. Но парите са ми множко. Пък и вече имам опит с това нещата да стават по моя начин без избор на екип. Не перфектно, както бих искала да бъде, но с приемливи за мен компромиси.

mia1 вероятно март месец ще има нужда от два ката дрехи. Нещо долно (ританки с камизолка или боди с ританки) и нещо отгоре.
 Zara_bulgaria  Laughing викаш дали лекарите ще позволят. Че ще ви сложат камери в спалнята ли? Сещам се за случай на съфорумка. Роди първото дете на 41г  и нали очаквано от обществото следваше да е последно. Роди секцио "поради старост" Simple Smile Шегуваше се, че е решила да роди второто си дете нормално на 43г, защото ѝ писнало да ѝ казват колко е стара за деца и за нормално раждане.

И аз съм от залежалите. Днес излязох навън, подмами ме слънцето, но се вкочаних и бързо се прибрах. Нямам настроение, нищо не ми се прави, храната не ми е вкусна, ремонта не върви, изобщо мрънкащо човече.

skrech аз имах предвид да родя нормално незнам дали ще ми позволят лекарите , а не за направата на второ дете  Laughing Laughing Laughing , за второ живот и здраве и ако няма пречка нищо неможе да ни спре , а и половинката много иска второ , ноооо ще видим  Simple Smile

# 581
Аз днес си купих за 26лв панталон за бременни бордо от waikiki Simple Smile.Твърдо съм ЗА екипа,ако бременността е била проблемна и въоще.Просто отношението е друго ,да не говорим че ще съм секцио.Най на оферта е в окръжна ама хи1 не ми харесва там,Бях се запътила към Щерев,но пък 2 бона сега ми се виждат множко.Ще спестя 1000 и ще си взема хубава количка на бебо.Ще ходя на отворените врати,освен раждането ми е важно какви изследвания се правят на бебето и въобще грижите за него.

# 582
  • От Луната
Привет и от мен ...
Аз съм решила за Окръжна. Наблизо ми е, ново отделение, държавна болница с опит и неонатология ... изобщо това за мен е най-доброто в района. Там ходя и на ЖК, д-р Илиева много ми допадна, следи ме доста изкъсо, пред всичките ми диагнози. В петък бях на спешен, запознах се и с д-р Димитров, направо е страхотен, с такова чувство за хумор, заболя ме стомаха от смях Grinning ... та живот и здраве там ще раждам, с избор на екип, което е 700лв ако не се лъжа. Харесва ми факта, че сега д-р Илиева ме следи, и март тя ще ме изражда. Предвид всичките ми диагнози и факта, че сме ин витро, някак не искам да рискувам и зрението и усложненията.
Насочих се към Окръжна, защото е на 5мин от вкъщи, не мога да шофирам вече. Много съм разсеяна. Важно ми е да няма трафик и да е наблизо. Освен това ще мепрощават частните клиники, но като "о*ерат положението" пак всички в Майчин дом ги пращат... предпочитам да се презастраховам.
За мен не е рано да имам план... може да се промени с времето, но съм спокойна, че си знам какво ще се случи  Crazy

За покупки ни е рано, но имам списък за неща за бебето, неща за вкъщи ... общо взето съм набелязала доста неща. Обмислям да купя едно боди, за мярка, че съм купила прежда да плета ... кога ще стане това не се знае  Joy
За изписването съм избрала тюркоазен комплект - боди с дълъг ръкав, чорапки, шапка, ръкавички, цяло костюмче, пелена и портбебе, което е тип завивка с ципче. Ще имаме изплетени шушони и елече, ако е прекалено студено.
За мен за изписването съм си купила много сладка рокля от Уайкики, тя е за бременни, но пада свободно и според мен може да си я понося и после ...  Heart Eyes

# 583
  • Пловдив
Zara_bulgaria ,дано щом искаш нормално така да стане. Аз първото го родих нормално на 32,второто на 36 и сега живот и здраве (ако заеме поза) пак нормално на 37. С предните 2 не съм избирала екип,но сега съм избрала и се моля да е на разположение тогава.Цялата работа е,защото съм много доволна от него,първото раждане беше при него,а и след второто не са ми направили вътрешен шев и затова се надявам сега да поправим това,че е много неприятно...

# 584
Синеока, хубаво е че си доволна от докторите и имаш представа поне. Чула съм хубави неща за Окръжна. Аз и брат ми сме раждани там. Аз се хванах за МД покрай кумата ми и доцентката, при която ходя и защото това си е най-реномираната клиника уж нали се води.
На частно не смея. А така и така 2 хилки ще си ги дам и в МД най-вероятно.  Simple Smile
Моя приятелка ще ражда в др.град, 350 лв й е раждането-естесвено Цените са мнооого различни в малките градове.
Аз имам опция и за Токуда, защото фирмата, в която работя имаме договор с тях и ще спестя много пари. Но си клоня към МД.Живот и здраве ще го мислим.
Имам иначе наплетени нрща от баба ми-едно жълто елече и търлъчки,които още преди да забраменея си ги избрах за моето бебе. Simple Smile Grinning много хубаво жълтичко, много е сладко.
Друго ще търся в последния момент. На колички съм се спряла горе-долу е ще обиколя магазините на  Слънчице,а и в Емаг има хубави модели.
Доцентката е болнимен к не успях да се стещба с нея да коментираме изследванията.Ще видя Вторник евентуално или направо като излезе и другото.

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 09:31 от Miss_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт