МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 964
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен:-)
Честито на момичетата за хубавите резултати от изследванията!  Оттук нататък леко и спокойно бременеене!
Относно раждането и аз като Синеока, предвид че съм инвитро си избрах да ме следи доктора,при който мисля да раждам, защото искам да е добре запознат със случая, а и аз да съм спокойна. Дрешки все още не съм вземала,мисля да започна по празниците, когато ще има намаления. За изписването смятам да си направя един комплект от боди с дълъг ръкав, ританки, близка с дълъг ръкав, шапка, ръкавички и портбебе. За количка съм се насочила към Mutsy  и Jane Muum засега. Живот и здраве покрай празниците и след тях ще видим какво ще купуваме.

# 586
  • От Луната
Мис, аз харесвам Майчин дом, познавам и някои от лекарите, но понеже държа и ЖК да е там, сега ми е много неудобно ходенето до там. Да кажем, че до сега някак съм била ОК с ходенето, когато ми се е налагало, едва си намирам място за паркинг, и отделно зелена зона, но става все по-студено и си нямам доверие да шофирам сама из заледена София. Иначе в МД имам и познати и бих им се доверила, но просто ми е неудобно ходенето до там.
Единственото, което не ми харесва е че отделението не е ремонтирано, докато в Окръжна всичко е ново, дори по-приятно от частна клиника. Специално екипа на родилното е много симпатичен, всички се шегуват, няма много роми (те вече и в частни клиники взеха да раждат), но ако има са в другите стаи. Поне така ми каза позната, която роди наскоро. Също каза че няма разлика при нормални и Вип стаи. Всичко било ново, и било по приятно да си имаш компания, а аз както ще съм секцио, ще съм в отделна стая, демек ВИП  Joy . Надявам се скоро да има отворени врати в отделението и да ми разкажат повече за процеса.
Като цяло нямам съмнения за болницата. Не коментирам другите отделения, има ремонти, местят се отделения, но като цяло това е най-доброто за тази част на София.
Иначе до колкото разбрах лекаря с който правих ин витрото изражда планово секцио във Втора градска, но цената е огромна Sad, след всички разходи и изследвания, някак не "удобно" да настоявам и за това. Иначе знам, че ще е перфектен, с него имам една операция, но финансите след ин витрото и проследяване на рискова Б + очаквано първо бебе, някак финансите са вече от огромно значение.
Като се замисля как жените раждат, без проследяване, без 1 стотинка да платят някъде, и така искам и аз да ми е едно такова лежерно и спокойно, но от вътре всичко ми гори за това бебче и не мога да се оставя по течението и за минутка. Сигурно съм тотално ку-ку, но живота ме направи такава, със сигурност нямах и капка хипохондризъм в съзнанието си  Joy

# 587
Добро утро. Момичета вчера хапнах сирене - бяло саламурено, което по-късно видях, че е започнало да хваща коричка и е изрязано преди да достигне до устата ми. Да обаче аз се шашнах яко. Толкова, че ходих да повръщам, но това се случи от след около час и половина-два откакто го бях изяла. От тогава не мога място да си намеря. Утре съм на лекар и направо не знам как ще издържа. Усещам бебчето, но пак ми е притеснено. Моля, ако някой знае да каже дали е опасно. Знам за меките си рена и синьото сирене, че не е добре да се консумират от бременни, но моя случай е различен ....

# 588
А, Синеока, изобщо не си куку миличка.
Най-близката ми приятелка й предстои ин витро, та знам добре за какви суми и за какво нещо става дума и през какво се преминава, съм задочно запозната.
Разбирам те, че е важно за теб да ти е близо, щом познаваш докторите и си с добри впечатления и от условията, това е чудесно.
Аз нямам избор тъй или иначе, защото съм на близо час и малко път от София и за мен е без значение коя ще е болницата като местонахождение, като така или иначе ще си пътувам дотам.
В МД е кошмар паркирането, изписвания, коли, студенти, народ до пръсване...
Иначе знам, че 12 ет. е ремонтиран и задължително отделят ромките от българките.
Дай Боже когато му дойде времето да съм секцио и аз, хич не ми дреме условията какви са-не съм отишла на хотел. Все ще издържа 5-6 дни там.
Аз съм хипохондрик като цяло и съм също пълно куку. Честно да си призная, много ми е трудно, въреки че бременността ми върви сравнително лека. Изпитвам някакви много странни чувства.  Simple Smile
Мислите ми са все там, какво се случва с бебето, добре ли и е сърцето, стига ли му всичко, яде ли, расте ли си. Какво ще се случва, постоянно съм в някакъв филм.
Доста съм объркана и от това, че съм при сто доктора, а не е един да ме следи като хората, но просто така се случи.  Simple Smile
djfeq не мисля, че ще стане кой знае какво, недей се притеснява, това е просто сирене, не ти е понесло и си повърнала, случва се.

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 11:12 от Miss_Bingley

# 589
Аз съм лежала в окръжна в началото като прокървях и да ви кажа не съм много впечатлена.Особено от Жекова,даже ме е страх от нея.Ако все пак живот и здраве реша за окръжна ще е при Дачева.познати са раждали при нея и са доволни.Дразня се в окръжна точно,защото е държавна сестрите се правят малко на шефки.Илиева в началото ми хареса,после нещо не.Онзи ден като бях с спешното и ходих до родилното имаше една купчина цигани отвън и не можеха да ги изгонят,предния път имаше 13 годишна Shocked.Като цяло Окръжна е пълна с цигани и това ме плаши,не съм ходила в другите болници все още и нямам база за сравнение.Но знаете ли в окръжна колко се чака за преглед,пък и после като родиш е едно висене за контролен.Иначе и на мен ми е най-изгодно там.И аз ще съм секцио та да видим.А как в МД ги делят,видно или като си плащат.Защото аз съм доста мургава  Laughing и ме е страх да не сме сложат с тях,ако реша там.

# 590
  • София
djfeq не се притеснявай, и аз мисля че няма какво да стане. И аз снощи бях на италиански ресторант и докато се усетя нагънах парче пица с прошуто крудо... техните продукти са с високо качество и мисля да не си причинявам психически разрив заради малко прошуто  Simple Smile просто следващия път ще внимавам повече.

# 591
В МД също много се чака за прегледи и ЖК, изобщо до сега , на двете места, на които съм била, чакането е потресаващо. Не ми мърдат два часа пред кабинета.

# 592
  • От Луната
Дени, тя Жекова си е страшна  Joy , аз в началото бях се насочила към нея, но тя не помни кой е изродила преди два дни, та мен ли ще запомни ... виждахме се няколко пъти, имах уговорка с нея, но не направи нищо и накрая се отказах. Записах се на ЖК два месеца по-късно, чакайки я ...
В петък бях в отделението, срещнах я няколко пъти, все едно съм напълно непозната и никога не ме е виждала ... Sad
Д-р Илиева ми е много симпатична, но аз нямам големи очаквания от нея, тъй като си разчитам на друг лекар. Така съм по-скоро приятно изненадана, но не бих се следила само при нея...
Иначе в отделението има и циганки, няма как, аз не изпитвам някакви лоши чувства към тях, стига да се къпят редовно, и да не сме в близък контакт  Joy
Аз изпаднах в шок, след като в Майчин дом, в ин витро клиниката имаше огромен брой циганки, подлагащи се на ин витро  Shocked ... проблемите не подминават нито една нация, но останах много изненадана Sad

djfeq, и аз мисля, че няма да има последици, все пак е малко количество. Всичко ще е наред

Зайче, тя не е ли опечена пицата? Щом има термична обработка, мисля че няма повод за притеснение.

Мис, мисля, чета, пак мисля, не ме оставят мислите. Чудя се какво прави, понякога се чудя дали наистина е там  Joy . Друг път се радвам, че щастието ми се усмихна, след дълъг период на проблеми ... и после започвам да се чудя, какво ще се обърка ... понеже не може все хубаво Sad .

# 593
Момичета, как вървите с качените килограми? Аз съм с около + 1 кг и почвам вече да се притеснявам.

# 594
Момичета, как вървите с качените килограми? Аз съм с около + 1 кг и почвам вече да се притеснявам.

Само 1 кг повече? И се притесняваш? Аз съм от 62 на почти 70!
Всъщност ти се притеняваш,че не си качила ли?

# 595

Само 1 кг повече? И се притесняваш? Аз съм от 62 на почти 70!
Всъщност ти се притеняваш,че не си качила ли?

Ами да притесняваме, че не качвам нищо, даже от началото на бременността бях свалила около 8 кг, а иначе имам малко коремче Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 596
Моя приятелка също свали 5 кг, но постоянно повръщаше и затова,а след 6-я си започна да качва.
Не мога да ти дам съвет, питай докторката си, те следят килограми. Не се притеснявай, някои жени не качват колкото други.

# 597
Здравейте момичета! Нямате изчитане! Поздравления за всички, на които са минали прегледите и всичко е наред! Дай Боже при всички да е така до края! Моята ФМ е в края на другата седмица и вече нямам търпение да видя бебето. Много нарядко ми се виждат тези прегледи! И аз все мисля дали всичко е ок и дали всичко й е достатъчно:) Аз все лежа. След като повръщането почти спря макар и ужасно късно, непрекъснато ми се гади и е нетърпимо. Много съм отпаднала и неспособна да върша каквото и да е. Вече не мисля, че това ще спре:). Аз да ви питам нещо... казвате, ме усещате бебетата. Кога стана това? Аз съм в 20-та седмица и нищо не усещам. Или пък не го различавам. Не зная. При вас кога стана? Отчетливи движения ли са?

# 598
Цитат
Аз да ви питам нещо... казвате, ме усещате бебетата. Кога стана това? Аз съм в 20-та седмица и нищо не усещам. Или пък не го различавам. Не зная. При вас кога стана? Отчетливи движения ли са?

Ох, какво да ти кажа? То е като едно пърхане, леко побутване, къркорене много ниско долу  и понякога по-нагоре в стомаха. Не мога да го обясня...тъй като ми е за първи път и не знам какво да очаквам, какво представлява, но съм сигурна, че е то. Mr. Green защото не е обикновено къркорене на червата.
През деня по-рядко, а вечер след 21 ч.глано усещам доста повече потупвания, особено в легло положение по гръб. Аз съм в 20 седмица, в края на 18 и нач. на 19 започнах да усещам това.  Simple Smile Даже ми се случи дасе събудя от едно такова доста силно потупване в 4 през нощта. Понякога се стряскам в съня си или както така си лежа.

Синеока, утешавам се с мисълта, че не съм само аз така.

# 599
Кари аз от една седмица го усещам бебчо. В 21-ва седмица съм. Усещам го все едно имам рибка в корема и се върти. Много е приятно и гъделичкащо. Съвсем скоро ще го усетиш  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт