С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 280
  • 798
  •   1
Отговори
# 360
Така че, моли се да срещне някое момиче, научено как се включва печката и за какво служат тиганите и тенджерите. Hug
Клетото момиче най-добре да е въоръжено с дебела тояга. Mr. Green

# 361
  • София
Така че, моли се да срещне някое момиче, научено как се включва печката и за какво служат тиганите и тенджерите. Hug
Клетото момиче най-добре да е въоръжено с дебела тояга. Mr. Green
Ми, не, малко женска хитрост и ще е готов! Joy

# 362
Да бе, то пък като си кажеш какво искаш, сякаш те чува някой.
Реална случка:
Ще ходим при свеки, естествено тя е звъннала поне сто пъти да пита какво искам да ми сготви, щото нали това и онова не ям /което пък не е много вярно/. Накрая казвам дроб сърма, защото я прави вкусна и аз обожавам. Баба се радва и казва супер, имаш я. Отиваме си и има дроб сърма и шкембе /ММ обожава/. Всичко идеално. Идва обяд.
Тя - Деси, какво да ти сипя?
Аз - дроб сърма
Тя - сигурна ли си, ако не обичаш да ти сипя шкембе
Това се повтаря три пъти, накрая мирясвам и казвам - давай шкембето. Правя си сметката, че ще се пробвам да опитам и ММ ще го доизяде /както казах обича го/
Та сипва ми се, опитвам, побутвам купата и приключвам обяда без фасони
Тя - защо не ядеш
Аз - ами по принцип не обичам, реших да опитам, ама не ми допада
Тя - е, аз знаех, че не обичаш ама реших да те пробвам, може пък да ти хареса. Да ти сипя ли дроб сърма, нали за теб я готвих  #Cussing out

Не ме питайте защо сама не си сипвам - просто не ме допуска в нейната кухня. И заради такива случки като си ходим почти не ям у тях. Или ходим на гости, или на заведение.  Не че няма сърдити пак, ама поне на мен вече не ми пука и не се обяснявам по сто часа за едното ядене.

# 363
  • София

Ей след този номер, ще я навра там, дето слънце не огрява и докато не ми се извини поне 3 пъти, няма да мирясам!
И гарантирам, че повече няма да ѝ мине през ум да ме пробва!
Така отучих свекърва ми да ми сипва бяло месо и кълка от пилето, щото тя много ги обичала и искала да ми ги даде, в знак на любов и уважение. Mr. Green

# 364
  • до едно тепе
Въпроса е,че понякога чуват, но реално не желаят да послушат.
Пример: сина ми много повръщаше. Ако лежеше в кошарата и искаше да се оригне започваше бясно да се мята и да мрънка. Не го ли дигнех след 2-3 минути повърне и се налага да сменям всичко. Е баба му седнала насреща, нашия мята ония ръце и крака, тя му прави тъпи физиономии. Минах и казах лекичко-вдигни го да се оригне. Отговора, е ще я видим ние тая работа. След 2 мин. минавам пак-вдигни го да се оригне пак същия отговор. Ми след 10 мин. яростно мятане на ръце и крака все пак решила да го вдигне. Чувам яяя що ме оплю бе баба-оповръщал я. ooooh!
Сега след 4 години същата работа-оставям го с инструкции да не търчи и скача из апартамента, че е със спазъм и после вкъщи дъх не може да си поеме и се налага инхалации да му правя. Заварвам го да подрипа(танцува) и целия му гръб мокър. Значи за единия час, в който е седял там не е спрял. След 3 дена мъжа ми го води-почнали да търчат с братовчед му, направил им забележка, а тя се сопнала що бре нека потичат. И нали си и е син седнал и и обяснил как внука и дъвче хапчета за астма, алергичен е към домашен прах, а у тях е пълно с килими и кво ли не още, събиращо с години прахоляци. Силно се съмнявам да има ефект. Следващия път пак ще търчат и после пак ще ми се дави вкъщи Tired
Честно уморих се. Нямам сили за дипломатичност. Няма как да и спра достъпа до внуците-в един блок сме и ако не ги заведем ме причаква по прозорците. Казах на мъжа ми,че ще си ги води сам, за да не си тровя нервата Naughty

# 365
Абсурт, вече не се тровя за такива неща. Не ям у тях, детето не яде у тях, мъжът ми ако иска да яде, ако иска да не яде.

# 366
  • Бургас
Няма как да и спра достъпа до внуците-в един блок сме и ако не ги заведем ме причаква по прозорците. Казах на мъжа ми,че ще си ги води сам, за да не си тровя нервата Naughty
Ако ще да те причаква зад храстите пред входа. След като й се казва нещо и тя си прави каквото иска с риск за здравето на детето, въобще не бих имала скрупули да й тегля една и да я оставя да си стои облещена по прозорците. Ей такова правене напук на майката на гърба на живота и здравето на децата би ме подлудило и хич няма да ми пука да спирам достъпи било то на баби , дядовци, чичовци и лели. Егати простотията!

# 367
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Минавам и аз да се оплача.
Свекито престана с цирковете, когато я отсвирих. Оплакала се на мъжа ми, че не й се обаждам, а той се направил на луд.
Сега е с нова тактика. Мила, нежна и любезна е, с което ме изнервя още повече. А аз съм студена и дръпната и мълча като пукал. Вече така ми идва отвътре. Просто, когато много пъти си се опитвал да се разбереш с един човек, а той си знае неговото накрая даваш червен картон и се отказваш.
В същото време ми тежи. Не може да не идва у нас, но като дойде ми засяда буца на гърлото. Не обелвам дума с часове. Дори не я слушам какво говори, не ме интересува. Когато си тръгне ме обзема яд на себе си, че съм мълчала толкова време и все съм гледала с доброто. Все уж да не я засегна и да не се обиди и накрая като съм щадяла друг, аз съм емоционално изхабена. И изнервена. Знам, че и сега да кажа всичко, което ми се е насъбрало, ползата ще е нулева. Просто търся начин да се справя с негативните усещания.
Благодаря.  Hug

Джони, все едно отношенията с моята / вече бивша/  свекърва описваш. Аз обаче търпях 11 години безхаберие, нахалство и досадничество, докато най- накрая я отрязах отведнъж, окончателно и завинаги - без да се карам с нея и без да се обяснявам.Вече повече от две години не общувам с нея под никаква форма. Също оттогава не е идвала у дома - не съм я гонила, нито забранявала достъп, но тя, в края на краищата, излезе съобразителна жена Simple Smile.
През тези 11 години се опитвах да бъда "над нещата"; в същото време неведнъж й казвах, каквото имах да й казвам, но никога не й повиших тон. Като видях, че не става, се отказах да хабя емоционален и речеви ресурс. Просто за мен тази жена спря да съществува. Сега и в съвършената свекърва да се превърне, вече е късно. Не бих могла да насиля себе си да възобновя контакти с нея.
Дано и твоята се окаже съобразителна и в някакъв момент  разреди посещенията си. При нас, в моя полза беше това, че живеехме в мой апартамент.

# 368
Въпроса е,че понякога чуват, но реално не желаят да послушат.
Пример: сина ми много повръщаше. Ако лежеше в кошарата и искаше да се оригне започваше бясно да се мята и да мрънка. Не го ли дигнех след 2-3 минути повърне и се налага да сменям всичко. Е баба му седнала насреща, нашия мята ония ръце и крака, тя му прави тъпи физиономии. Минах и казах лекичко-вдигни го да се оригне. Отговора, е ще я видим ние тая работа. След 2 мин. минавам пак-вдигни го да се оригне пак същия отговор. Ми след 10 мин. яростно мятане на ръце и крака все пак решила да го вдигне. Чувам яяя що ме оплю бе баба-оповръщал я. ooooh!

Ти като мина 5 пъти, защо не го вдигна?

# 369
  • Варна
Зои, признавам си, че не е съобразително от моя страна, но знаеш ли какво се получава. Днес носи едно, утре носи друго, все едно ние сме добрите прасенца, които всичко ядем. И в един момент кво се получава, отваряш хладилника пълен с неща, които не ядем и се чудиш кво става тука? Ами, кво да става. Мама е идвала. Да не говорим, че и мъжа ми се дразни като решава някой вместо него какво му се хапва.

Джони, ти не беше ли от Варна? Нещо такова ми е останало в ума. Имам предложение за теб - на Чаталджа все още има хладилник, в който всеки желаещ може да остави храна за бездомните. И винаги е празен, има много гладни хора.

# 370
  • Варна
...на Чаталджа все още има хладилник, в който всеки желаещ може да остави храна за бездомните. И винаги е празен, има много гладни хора.
Сериозно?  Shocked
За първи път чувам за този хладилник.. Или той е останал от инициативата преди години, когато доста заведения и магазини сложиха такива? А защо тази инициатива замря? Жалко...

# 371
  • при късмета
Скрит текст:
Bobkabebkova, извинявай, но звучиш доста пренебрежително към "снахето", май й се присмиваш и на нея, и на семейството й. Надявам се да съм останала с грешно впечатление, а ако не съм, дано поне момичето не го забелязва и да запазите добри отношения за дълго.

А как иначе към младо, което всичко знае и мисли, че може да те нарежда.

Е как? Както и към "старо", което още от самото начало почва да се меси, защото всичко знае и всичко може. С полагаемото(!) му се уважение. Нал тъй?  Wink

п.с. спокойно, знам, че уважението се дължи само в посока от млади към стари. Това отдавна стана ясно Grinning
Като чета какво отношение имате към старите....

А какво трябва да е? Да се съгласяваме абсолютно безпрекословно, когато ни налагат "мъдрост" от 18 век ли? Всичко останало е неуважение.
Т.е. за теб несъгласието е равно на неуважение. Все те питам и никога не отговаряш на този въпрос

# 372
  • Варна
...на Чаталджа все още има хладилник, в който всеки желаещ може да остави храна за бездомните. И винаги е празен, има много гладни хора.
Сериозно?  Shocked
За първи път чувам за този хладилник.. Или той е останал от инициативата преди години, когато доста заведения и магазини сложиха такива? А защо тази инициатива замря? Жалко...

Скрит текст:
Има. Точно на малкия светофар на самия пазар. Май само той остана от кампанията. Наистина жалко. Аз бях писала в някоя от темите за него и ме изядоха с парцалите. Оставям храна от време на време, никога не се задържа дълго.

# 373
Деска, ужас за историята с шкембето.  Joy
При мен и двете готвят вкусно и майка, и свекито. Обаче и двете готвят доста мазно и аз гледам да минавам тънко като ходя при тях. Примерно само салатка, или пък ям малко и т.н. Не оставам гладна, ям повече зеленчуци и плодове за сметка на мазнотиите. И се сърдят. Искат да ям от всичко. И като обясня, че все пак не съм свини и се почва една тирада как ще умра от глад, как много съм заслабнала и т.н.
И водим винаги дебати и аз много се дразня. Примерно не съм от тези, дето могат да се тъпчат като свине и да не им се лепи. Старая се да се пазя, хапвам си от всичко, но не се тъпча като невидяла от това, от това и от ееей това. Отслабнах с около 12-13кг. и се чувствам супер.
Иначе преди да ги сваля (от бременността ми бяха, а не че съм си дебелка по принцип) имаше забележки, че си хапвам. Абе, няма угодия.  ooooh!
И понякога завършваме със сръдни - казвам им, че си ядат тежките храни без да им правя забележка, така и те да не ми правят забележка за килограмите салати, които изяждам.  Mr. Green
И естествено свекито ми вика ми то било важно да е вкусно. Мерси съм от тия мазни вкусотии, дето може и инфаркт да ми докарат някой ден. Баланс му е мамата.

# 374
Честно казано, липсата на елементарно съобразяване с ближния е еднакво противно и у млади, и у стари.

Общи условия

Активация на акаунт