"Terra Nostra"/ "Обетована земя" (1999)

• 5 130
  • 24
  •   1
Отговори
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов

Режисьори: Жайме Монжардин и Марсело Травесо
Държава: Бразилия
Година: 1999
Епизоди: 150
В главните роли: Тиаго Ласерда, Ана Паола Арозио, Антонио Фагундес, Палома Дуарте, Антонио Фагундес, и други

Сюжет: В самото начало на сериала показват мащабна сцена с преселването и слизането на хиляди имигранти, пристигащи от Италия в Бразилия в края на XIX-ти век. Всички те са като Джулиана и Матео, които са напуснали родните си места в търсене на по-добър живот. Двамата се срещат на борда на кораба и тяхното запознанство прераства в приятелство и силна любов. Но на кораба има разпространен чума, която убива родителите на Джулиана и тя остава сама. След няколко дни, Матео също се оказва болен...

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 16:43 от David_Charvet

# 1
Здравей! bouquet

# 2

Здравей, veli36. Добре дошла и тук! Hug Hug Hug

# 3
Записвам се в темата, но още не съм го гледала, дано е интересно.  Peace
Някой качва ли епизодите във vbox?

# 4
Записвам се в темата, но още не съм го гледала, дано е интересно.  Peace
Добре дошла, kiticat Hug Много интересно стана снощи. Peace
Във vbox-а ги има качени 1-ви и 2-ри епизод.  Wink

# 5

ДОСЕГА В "ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ"...

Еп. 2: (18-ти октомври, вторник)
Джулиана остава в трюма при Матео и не се отделя от него. Той й казва, че му е много студено и я моли да му даде още едно одеало. Джулиана му казва, че няма повече одеала, и тя решава да легне върху него, за да го стопли.

На сутринта, Матео се събужда и се чувства облекчен от треската. Той събужда Джулиана и й казва, че е жив. Двамата се целуват.

Матео и Джулиана кроят планове, когато пристигнат в Бразилия да се оженят.

Когато корабът акостира на брега, Джулиана и Матео се изгубват сред множеството от тълпа, и се търсят един друг. Джулиана бива посрещната от дон Франческо, приятеля на баща й, който е съкрушен, когато научава от нея, че приятелят му е умрял от чума по време на пътуването.

Аристократът я кани в дома си в Сао Паоло, докато съпругата му, Джанет се държи студено и презрително с момичето,

и иска тя да се храни в кухнята с прислугата, но Франческо категорично отказва. Докато вечерят, синът на Франческо - Марко Антонио не сваля очи от Джулиана.

На следващата сутрин, Джулиана и дон Франческо отиват до приюта за емигранти, за да потърсят Матео, но им казват, че той сигурно се е качил на следващия отпътувал влак.

Еп.3: (19-ти октомври, сряд)
Джулиана е бременна от Матео.

Гумерсиндо не е съгласен дъщеря му Анджелика да стане монахиня. Той иска двете му дъщери да се задомят, за да му родят внуци, които да заместят синовете, които никога не е могълл да има.

Марко Антонио обещава на Джулиана, че ще намери нейния любим Матео.

Междувременно, майка му смята да вгoрчи живота на Джулиана, за да я накара да се махне от дома й.

Гумерсиндо посреща италианците, които пристигат в имението му, за да работят там вместо робите, и ги настанява в хамбара, където са спeли, защото къщите за тях още не са били готови.

Джулиана и Матео не спират да мислят един за друг и къде ли се намират в момента.

След като вижда Матео, Розана не сваля очи от него.

[colo=blue]Матео казва на приятеля си Бартолдо, че иска от Гумерсиндо да изпълни клаузата от гововора му, в която пише, че ще му даде собствена земя, която да обработва.

Джанет има подозрения, че Джулиана може би е бременна.

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 21:41 от David_Charvet

# 6
Синът на. Франческо сигурно ще се влюби в Джулиана. newsm78

# 7
Синът на. Франческо сигурно ще се влюби в Джулиана. newsm78
И аз така предполагам, а в Матео - дъщерята на онзи земевладелец/робовладелец на кафената плантация Peace, дето обича да си ляга с негърките в хамака. Mr. Green

Интересно ми е едно нещо: не можала ли Матео и Джулиана заедно да слязат от кораба? Thinking

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 17:36 от David_Charvet

# 8
Екстра, не съм чела резюмето ти, надявам се до края на седмицата да намеря време да гледам.

# 9
Екстра, не съм чела резюмето ти, надявам се до края на седмицата да намеря време да гледам.
Хайде, аз пък нямам търпение да гледам днешния епизод. Crazy

# 10
И аз се включвам към темата първо бях ужасно разочарована от избора на сериал бразилските не са много гледани като цяло и аз много не ги гледам,но реших да дам шанс на този сериал от първата серия хем бях доволна хем не ,но имаше нещо ,което ме заинтригува робството това е интересна история първи епизод малко трудно го изгледах,но втория ми беше по леко от както слезнаха от кораба взе да става интересно, а и сцените и актиорите не са ми познати нито съм ги гледала сериала преди но главните актиори ми преличат като в Титаник злодеите за сега се очертават тази богаташката дама където е прутена Джулиана ,а другия злодей другия богаташ къде спал с негърги и били въшлясали  :35 друго,което не харесвам е интрото много опяват и главата ме заболява

# 11
Като цяло бразилски сериали много не се излъчват по нашите телевизии.Много ми харесват "От обич" и " Клонинг"и "Индия-любовна история". Имаше и един " Пътят на възмездието ",но не ми хареса и не съм го следяла.За други бразилски сериали не се сещам.

# 12
Клонинг ми е любим, историята е много завладяваща според мен и ако не сте го гледали, опитайте.  Simple Smile

# 13
Клонинг ми е любим, историята е много завладяваща според мен и ако не сте го гледали, опитайте.  Simple Smile

Аз съм гледал "Клонинг".  Peace Мисля, че и тук сюжета ще е същият: Матео и Джулиана се обичат, но ще се съберат с други: той с Розана, а тя - с интриганта илъжец Марко Антонио. #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
В"Клонинг" беше същото: Лукас и Хаде се влюбиха, разделиха ги и той се ожени за Мариса, а тя - със Саид. После си размениха партньорите. Laughing Дали и тук ще е така? Thinking

# 14
Вероятно, хвърлих едно око на резюмето и определено ми стана интересно. Има го класическият стил в теленовелите, което търся и ме кефи.
А между другото в оригинала на Клонинг е Жади, не е Хаде.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт