Имам нужда от консултация, тъй като от няколко дена бебка отказва да суче

При поставяне в поза за кърмене започва да се извива на дъга и обръща глава в обратна посока. Открих, че без проблем засуква когато е сънена и заради това я дебна в такова състояние.
Има лека хрема, но не мисля, че това е проблемът, тъй като сополките са й от преди това. Опипах ушите и не дава признаци да има болка. Огледах и устата.
Опасявам се, че сама съм я отблъснала от гърдата, тъй като досега се хранихме основно на предлагане. Явно така и не успях да разбера кога точно е гладна и съм предлагала по на често от необходимото
Бебка в момента е 3 месеца. Това й поведение е от около седмица.
Имахме трудно начало със закусването и като цяло трудно закачане на едната гърда, но преодоляхме трудностите.
Кърменията в денонощие са средно 9-11, като около 2 от тях са нощни.
Ака всеки ден, обикновено веднъж. Имало е дни и с 2-3 наакани пелени. Следя напишканите памперси и даже ги меря и записвам.
Роди се 2990гр, изписаха я 2900гр. За 2,5 месеца наддаде 2кг и порасна с 8см. Другата седмица сме на консултация.

. Чела съм за макс една такава за денонощие.
) За 3 месечно бебе, четири часова пауза може и да не е голяма, макар че доста бебета на тази възраст обичат да сучат честичко. Може да опиташ за известно време да следваш нейния ритъм, дори и да прави по-големи паузи. Добре е в същото време да следиш как суче, горе долу колко суче или по някакъв начин да следиш наддаването (за седмица би следвало да наддава по около 170гр. средно), напишканите пелени, може също да са добър ориентир.
) Друг вариант за изправена поза е бебето да е седнало на скута ти с лице към теб,като да язди конче - може да се облегнеш леко назад, така че да не се налага да го придържаш седнало, защото е още малко за да се седи самостоятелно нещо такова: