Коледа 2016 -1 тема

  • 172 934
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Момичета, златни сте Hug Хайде дано на финал се похваля с качествена продукция Laughing Видях аз кравайчетата, ще ги пробвам и тях значи, и този АКК, толкова го хвалите, ще го правя видяло се е, най-много да се опиянчим за Коледа, а както и дребното хич не обича домашни сладкиши, мога да напия и детето Crazy
Продължавам да ви следя, пишете ли, че сте заложили кексовете и сладките запретвам ръкави и аз с вас bouquet

# 121
  • Мнения: 1 265
sem22, погледни първия пост на първа страница. Има солени рецепти в скрития линк.

EliG, olenka63 - Да открих ги. Ми то....понеже пише "Полезни линкове" - и в началото има само указания кое как се прави - аз и не го дочетох докрая. Благодаря Ви.


# 122
  • Viena
  • Мнения: 3 972
АКК е просто уникално вкусово откритие.

# 123
  • Мнения: 1 265
Разгледах предложенията за соленки и реших да ви предложа и аз нещо (няма ги в списъка). Стават много бързо и са с ефтини продукти

Соленки с кашкавал
Скрит текст:
1 чаша вода
1/2 чаша масло
1/2 лъжичка сол
1 лъжичка горчица на прах
1 чаена чаша брашно
3 яйца
1/2 чаша кашкавал, нарязан на дребно
Водата се слага да заври с маслото и се отмества от огъня. Брашното, заедно със солта и горчицата, се добавят едновременно и се разбърква добре с дървена лъжица, докато сместа стане гладка.
Яйцата се прибавят едно по едно, като бъркането продължава. Сместа трябва да бъде еднородна. Добавят се и парченцата кашкавал. С лъжица се взима от тестото и се слага на купчинки в тава, намазана с масло. Намазват се с жълтък.
Пекат се в умерена фурна за около 15-20 минути, докато станат златисти на цвят.

# 124
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Тази година за пръв път смятам да приготвя АКК.
Иначе щолен, турска баклава, меденки, рохлички, маслени пурички с локум, линцери, маслени сладки на Ваня Джорджевич, шприц сладки и целувки са си задължителни.
Иска ми се да направя spéculoos и springerle, за които търся изпитани рецепти Simple Smile

# 125
  • София
  • Мнения: 12 229
.......................
Продължавам да ви следя, пишете ли, че сте заложили кексовете и сладките запретвам ръкави и аз с вас bouquet
Joy Почакай още малко , октомври сме все още, нека поне да "стъпим" в ноември.

# 126
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 022
Вярно, че сме още октомври, ама миналата неделя беше толкова мрачно и студено при нас, че ме сърбяха ръцете да почна коледните сладки.  smile3508
Спря ме само фактът, че имах само подсолено масло. Но тази грешка ще бъде поправена в края на седмицата  Laughing
Приятелчетата на работа вече почнаха да ме подпитват дали и тази година пак ще пробвам нови коледни рецепти и се предложиха за дегустатори.

Почти уточних списъка, тази година "темата" вкъщи ще е различни видове меденки (джиджифилови бисквити). И английски коледен пудинг, който сигурно ще бъде изяден преди Коледа (или ще го занеса на нашите в София).

chrissy  , Hug

# 127
  • Мнения: 5 459
Олеееее, момичета, имайте милост, моля ви. Аз мислех до коледните празници да сваля някое и други килце, ама вие тук с тези празнични изкушения, зверски ме демотивирате  Joy

# 128
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Марчева, то има време, но аз още от сега се "настройвам" hahaha Joy Вчера ММ като разбра, че ще правя "кекс" и няма да го ядем 2 месеца, ме пита сериозна ли съм, та тази година ще дам всичко от себе си, но ще сджуркам няколко неща, тази седмица ще ходя да търся сушени плодове, да видя какво ще намеря, кутия вече разбрах от къде да си купя, но може да се включвам с абсурдни въпроси Blush
Алина, то не е задължително ние да го ядем, ние само ще пробваме, аз винаги така правя, че ще ударя 100-така в противен случай Whistling
А темата е супер уютничка, браво на дамите които я поддържат през годините bouquet

# 129
  • София
  • Мнения: 436
Записвам се и аз в темата. Обикновено правя меденки слепени с шипков мармалад (обикновенит нещо не се ядат много вкъщи), напуканите сладки, баклава и банилените кравайчета.
Събирам идеи за нещо ново.  АКК не е за мен.  Mr. Green

# 130
  • Бургас
  • Мнения: 4 106
И аз съм тук  Party Party от 1 седмица слушам Франк Синатра , опекох първите коледни меденки, сега точа зъби и на АКК.....значи е време за Коледната тема.....

Честит имен ден на празнуващите! След Димитровден започва зимата , според вярванията на народа ни.....е след днешният студ и аз съм на това мнение!

# 131
  • Мнения: X
Дами, я кажете този АКК, много ли е "ромест", има ли опция да се полива с ликьор или някакъв друг алкохол, също череши няма откъде да намеря, става ли с някакви други плодове да е newsm78 Хич не съм по рома, искам да го направя, но незнам дали ще ни допадне като вкус, или по-скоро на мен Blush
Скрит текст:
Джема, тези ванилени рогчета има ли ги на първата страница?
Добри, и аз съм с формите, аз пък от Али-то си поръчах-дано да няма неприятни изненади, тук няма голямо разнообразие на форми, има само мъфинови и "кекс с дупка" Joy
Страхотни идеи давате, много ви се радвам, дано и при мен се получат, защото съм малко пишман пекар, само незнам кой накрая ще ми яде производството, ако става за ядене Laughing
Аз съм го поливала с наличния алкохол у дома-ром/портокалов ликьор/уиски/порто.....     Laughing
Сушени плодове също слагам каквито имам налични, дори не спазвам пропорциите им, обикновено най-много са стафидите, защото мъжете ги предпочитат.    Mr. Green
Провал няма, все си става.    Peace
Сигурно и с поливка от ракия пак ще стане ....    Joy

Разгледах предложенията за соленки и реших да ви предложа и аз нещо (няма ги в списъка). Стават много бързо и са с ефтини продукти

Соленки с кашкавал
Скрит текст:
1 чаша вода
1/2 чаша масло
1/2 лъжичка сол
1 лъжичка горчица на прах
1 чаена чаша брашно
3 яйца
1/2 чаша кашкавал, нарязан на дребно
Водата се слага да заври с маслото и се отмества от огъня. Брашното, заедно със солта и горчицата, се добавят едновременно и се разбърква добре с дървена лъжица, докато сместа стане гладка.
Яйцата се прибавят едно по едно, като бъркането продължава. Сместа трябва да бъде еднородна. Добавят се и парченцата кашкавал. С лъжица се взима от тестото и се слага на купчинки в тава, намазана с масло. Намазват се с жълтък.
Пекат се в умерена фурна за около 15-20 минути, докато станат златисти на цвят.
Това е технологията за еклери....    Laughing   Солени не съм правила, като се изпекат, стават ли кухи вътре?Предполагам, да.
Добра идея са, могат да се напълнят с разни солени смески.... 

Олеееее, момичета, имайте милост, моля ви. Аз мислех до коледните празници да сваля някое и други килце, ама вие тук с тези празнични изкушения, зверски ме демотивирате  Joy
Аз свалям килца от март, "минах" през Великденските вкусотии сваляйки, ще мина и през Коледните....то не е нужно да ги ядем, ние само ги правим.     Mr. Green

# 132
  • Мнения: 5 459
А нееее, аз не мога да съм само от правещите.....Нали трябва и да опитам. Ама моето опитване, обикновено е равно на половин доза  Joy

# 133
  • Мнения: 2 951
ех коледа коледа, вече наближава, да видим какво ще спрятаме  Hug

# 134
  • Мнения: 602
Аз също правя количества сладкиши, но ги раздавам вместо подаръци за Коледа. Децата (ми те си мъже направо) обичат сладко, но когато има толкова много и те не ядат.

Общи условия

Активация на акаунт