Коледа 2016 -1 тема

• 173 193
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
  • У дома
Джема, супер са формичките, чакаме творенията ти в снимки Hug
И аз чакам форми от китайците Rolling Eyes Дано до Коледа пристигнат Whistling
Хайде пак с един въпрос, извинявам се, ако е разискван, но АКК колко често трябва да го "поя" до Коледа. Вчера го направих, полях го с 5-те лъжици ром и го прибрах най-отдолу в хладилника (нямам неотопляема стая), кога пак трябва да го полея newsm78
Дами, още веднъж, благодаря Ви че сте тук със съвети и търпение към начинаещите кулинарки като мен bouquet

# 196
  • München, Deutschland
Джени, при вас навън трябва да е достатъчно студено - не може ли да го изнесеш отвън? Струва ми се, че ще се овлажни в хладилника...

# 197
  • У дома
Хмм, няма как навън, като отворя вратата съм на улицата Laughing Освен някъде в антрето, имам две тикви там освен да сместя и кекса, на какви градуси държите вашите кейкове newsm78 В хладилника си сушим пастърма и имаме вентилатор на хладилника, отделно купичка с ориз и уж не е голяма влага Rolling Eyes Май, май предусещането ми за мухал по Коледа ще се окаже истина, да взема да го опитам поне другата седмица hahaha

# 198
  • Балчик
Полива се веднъж на седмица. Проблемът на хладилника не е, че ще се овлажни. То това е целта, да го запазим влажен до Коледа. Колко са топли стаите ти? 10-15 гр е идеално за кекса, нямаш ли някое такова кътче?
Няма начин да мухляса, споко. Над 20 гр вече не е ок за кекса, до 20 гр мисля няма проблем. Но и в хладилника нищо няма да му стане, нали е в затворена кутия.

# 199
  • У дома
Значи в стаята няма да стане, ще си го държа в хладилника пък дано нищо не му стане , ще го проверявам по-начесто Sunglasses
Джема, благодаря за отговора за поливането bouquet

# 200
  • София
Каква тема имало само....Вдъхнових се и ще видя какви идеи ще си открадна от тук
Ще ви следя с удоволствие  Hug

# 201
Natalyna, би ли споделила как постигаш ефект,,дантела,, на меденките си? Невероятно професионално са декорирани!

# 202
vanillla, благодаря за рецептата за традиционен коледен пудинг с варене.
Решила съм тази година да го направя, ще използвам твоята рецепта.
Дано се получи chef

# 203
Не намирам рецептата за мини-щоленчентата на Лабрекс, май се казваха по друг начин newsm78
Моля някои да ми пусне линк, благодаря bouquet

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 20:25 от Jane2013

# 204
Момичета, мога ли да изпека два по-малки отделни АКК с 1 доза и после да ги съхранявам в найлонови пликове? Каква форма бихте ми препоръчали да ползвам - 18 см става ли?

Вместо коняк сложих ром, нали не е много страшно?

# 205
Не намирам рецептата за мини-щоленчентата на Лабрекс, май се казваха по друг начин newsm78
Моля някои да ми пусне линк, благодаря bouquet

И аз мисля тази година да ги приготвя   Peace.
СЛАДКИ  МИНИ ЩОЛЕНЧЕТА "Mini-Stollen" :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.225;topicrefid=20

# 206
ЕваНиколова аз две години подред правя АКК - поя го само с ром , червен "Атлантик"- дано не е реклама:) става  чудесен ароматен и класен сладкиш, не се притеснявай  всичко е наред, ще се получи! И да, можеш да направиш два по- малки, но за диаметър не мога да кажа!

# 207
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, мога ли да изпека два по-малки отделни АКК с 1 доза и после да ги съхранявам в найлонови пликове? Каква форма бихте ми препоръчали да ползвам - 18 см става ли?

Вместо коняк сложих ром, нали не е много страшно?

аз показах моите  Blush те са от една доза, едната кутия е 16 или 18, а другата около 20 Peace

за съхраняването в найлонов плик нищо не мога да кажа  Blush аз ги държа в кутиите, в които са печени, увити в хартията за печене Peace
и моите са с ром, и миналите години бяха с ром - няма оплаквания  Sunglasses

намерих ги

# 208
  • Балчик
И аз показах моите и преди съм показвала нагледно и за рома писахме. Да, може, няма проблем да се замени. Peace

# 209
Супер! Благодаря много за отговорите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт