Коледа 2016 -1 тема

  • 172 020
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
  • Мнения: 239
marchеva14, много благодаря за снимката. Ще се огледам при следващото пазаруване.

# 316
  • Мнения: 2 943
А с бадемово брашно правите ли друго освен щолен? И има ли щолен,който не се прави месец порано и полива  Laughing

# 317
  • Мнения: 1 186
Запис в темата за интересни Коледни идеи bouquet

# 318
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
А с бадемово брашно правите ли друго освен щолен? И има ли щолен,който не се прави месец порано и полива  Laughing
Щоленът, доколкото знам, не се полива, но се прави 3-4 седмици по-рано. И като обясних това на мъжа ми, той ме погледна мноооого озадачено. Погледът му казваше: Ти луда ли си - кой ще ти чака толкова време Wink

# 319
  • Мнения: 1 907
Привет и от мен!
Всяка година здължително правя правя линцерови сладки, ванилови кравайчета и меденки, които просто слепям с мармалад или крем.
Тази година съм решила да украся меденките с айсинг. Надявам се и да ми се получи  Mr. Green

Имам голямо желание да направя и нещо различно, но май не се осмелявам  Embarassed . Някак ме притеснява идеята, че ще направя нещо и след 3 седмици ще установя, че е пълен провал  Blush

Все пак събирам смелост и се вдъхновявам от всички Вас  bouquet

# 320
  • София
  • Мнения: 12 216
А с бадемово брашно правите ли друго освен щолен? И има ли щолен,който не се прави месец порано и полива  Laughing
Когато правя Щолен не слагам бадемово брашно, а слагам бадемов марципан. Но в моята къща много не си падат по този Щолен и тази година го прескачам, но повечето маслени сладки са ми с бадемово брашно, вкл. и френ. макарон, така че аз много го ползвам.

# 321
  • Мнения: 8 749
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.

# 322
  • Мнения: 1 907
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.

И моите стават много чупливи  Cry . На вид са отчайващи, но вкуса компенсира вида им.... Laughing

# 323
  • Мнения: 14 940
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.
Не съм експерт, но мисля , че, за да са чупливи са препечени.

# 324
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Роца,

не мога да повярвам, че на такова гуру като теб отговарям, но си позволявам, все пак.

Първо, съветвам те да сложиш течна сметана вместо мляко. С мляко може да се пресече, а и отделно със сметана вкусът е по-добър.

Второ, технологията - сметаната като заври, я отместваш от котлона, в нея добавяш натрошения шоколад, разбъркваш, докато се поеме в сместа, малко трябва да се изчака да поизстине обикновено.

Трето, количествата, 4:1 масово отношение слагам аз, т.е. на 200г. шоколад 50мл течна сметана.

Това е, става за 2 мин. 😃

# 325
  • Мнения: 8 749
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.

И моите стават много чупливи  Cry . На вид са отчайващи, но вкуса компенсира вида им.... Laughing

Да, и при мен вкуса им беше супер, но повече от половината се начупиха безобразно.

# 326
  • Мнения: 8 397
Купих фондан от Лидл, тази година ще пробвам да украся малко сладки, за да се радва малката, пък и да се включи и тя. Laughing
С ваниловите кравайчета действам много внимателно, имам само по 2-3 счупени.

# 327
  • гр.София
  • Мнения: 2 804
Аз ваниловите кравайчета ги правя по-малки и тогава няма счупени  Peace

# 328
  • Мнения: 602
Ваниловите кравайчета са крехки и при мен се чупят, но не много, тъкмо за опитване да има. Иначе ги правя и аз по малки-около 8 см дължина на фитилчета, заострям крайчета леко и завивам с дебелина  да речем около 1 см или малко по тънки. Пека изчаквам да изстинат малко и тогава  ги овалвам.

# 329
  • Мнения: 366
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.
Кога се начупиха ,при оформяне или след изпичане.Ако е след изпичане,аз ги оставям малко в тавата да се охладят и след това нямам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт