Коледа 2016 -1 тема

  • 167 378
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 11 701
За студените дни и коледни вечери препоръчвам - Горещ шоколад с вино.
Ето го, ама е много добър, опитайте. Голяма вкуснотия е.  Simple Smile

Пускам поредните сладки с Махлеб и Тонка боб. Те не са нищо като рецепта, но този аромат никъде до момента не съм срещала, на горчив бадем, сухи тъмни череши, малко ванилия и още нещо което би могло да се схване само ако се опитат. Рецептата е на Йоана Петрова.
ето ги и тях, само няколко съм слепила с домашно сладко от горски плодове, много им върви защото има една доловима приятна киселинка, но  около Коледа ще ги слепя с Дулсе де Лече.

Махлеб ме научи да ползвам Джемма и имаше защо, Тонка боб  бях купила от Турция, защо и аз не знаех тогава и си стоеше много време, и сега влезе в употреба. Може би и тук се продава на Ж. пазар при арабите.
Днес ще направя и Френски коледни лимонови сладки, ще ви ги покажа по-късно, ухаят прекрасно на лимон.

# 586
  • където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 790
Готова съм с първата доза меденки.Част от тях са украсени с фондан,друга част ще доукрасявам с айсинг,а трета част-само с айсинг.Тестото за линцерите отлежава в хладилника.Утре ще ги правя.
Ето ги меденките:
https://www.facebook.com/bakeryburgas/photos/a.1702054240009264. … ype=3&theater
А може ли рецептата за меденките?  bouquet
Aми,това са меденките на Джема.Има ги в рецептите.

# 587
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
И аз правих меденки мин. седмица и няма нито една.  Whistling Замислила съм две дози за тези дни, рохличките и не знам още какво. Ще ми се още нещо да направя, може би капучиновите звезди, както и едни локумки. Thinking

# 588
  • Мнения: 5 948
Момичета, чудя се какви сладки да направя, използвайки кокосово масло, някакви препоръки? Имам такова чудо в хладилника и ми се иска да го оползотворя. А и с фъстъчено масло ако дадете някакви идеи, много ще съм благодарна  bouquet

# 589
  • Sofia
  • Мнения: 3 485
Готова съм с първата доза меденки.Част от тях са украсени с фондан,друга част ще доукрасявам с айсинг,а трета част-само с айсинг.Тестото за линцерите отлежава в хладилника.Утре ще ги правя.
Ето ги меденките:
https://www.facebook.com/bakeryburgas/photos/a.1702054240009264. … ype=3&theater
А може ли рецептата за меденките?  bouquet
Aми,това са меденките на Джема.Има ги в рецептите.
Мерси, значи съм ги правила много пъти  Mr. Green

# 590
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Рали, фъстъченото може да го използваш за слепване на сладки и за пълнеж.

# 591
  • Мнения: 5 948
Раче, мерси за идеята, и аз така мислех, но моите човечета не са особени фенове на вкуса, та май ще се наложи да го влагам в тестото, предполагам на мястото на обикновено масло  newsm78

# 592
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Объркай го с малко мед и хубаво натурално какао и им го предложи. И до сега е любимо на злоядия ми син.

сега се сещам опитай бонбони с него, сушени плодове, фъстъчено масло и потопени в шоколад.

# 593
  • Мнения: 5 948
Ооо, това определено звучи вкусно, ще го пробваме, ако пак не го харесат, мама ще му се мъчи  Mr. Green

Благодаря ти  Hug

# 594
  • Мнения: 2 590
Im So Excited, страхотни са ти меденките!
С фондана се работи много лесно и приятно, представи си пластелин. Поръчай си от някой от сайтовете бял фондан и можеш да го оцветиш със сладкарски бои, също ги има по сайтовете.
Друг вариант е сама да си направиш, но имай предвид, че не става супер бяло. Аз правя марципан Варна, по тази рецепта

http://cakeslibrary.blogspot.bg/2012/04/blog-post_9719.html

Безспорно е супер ефектно, но лично аз тази година няма да го ползвам. С всичките тези оцветители....не мерси. Ще ги направя като теб  Simple Smile
Ето този фондан правя аз и си става снежно бял.
http://www.mycookingbookblog.com/zaharen-fondan-s-limonena-kiselina-limontozu/

# 595
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

Ето тези са тачат у нас Simple Smile

# 596
  • София
  • Мнения: 1 678
Тези последните са невероятни, не съм ги правила от 2 години, че първо кърмех, после малката да не ги напипа случайно заради фъстъците, но помня, че ми бяха любими!

# 597
  • Мнения: 6 710
Стефанел, прекрасни меденки! Hug
Тани, чудесна къщичка. Много ми харесаха и меденките на Im So Exsiced.
Марчева, отново много хубави сладки! Hug

В събота направих една доза от меденките на Джемма и малката много се забавлява да изрязва формички. Прибрах ги, ще ги украсяваме с фондан по-нататък. Колко време преди Коледа може да ги украсим, сега още е рано, нали?
Направих и щолен по рецепта на Йоана, но го пекох във формата за кекс и стана малко висок, надявам се, че това не е проблем.

# 598
  • Мнения: 5 948
Благодаря ви, момичета  bouquet

# 599
  • Мнения: 2 472
Момичета,
купих си готов щолен от лимец. Много вкусен!  По този повод реших да направя мини щоленчетата на Лабрекс с лимец. Станаха невероятни! Изядоха се, разбира се. Утре ще правя нова доза и ще трябва да я опазя вече за Коледа. Казвам го просто  за информация да знаете, че и с лимец също става.

Общи условия

Активация на акаунт