Юнче палаво, игриво, тича покрай нас щастливо!

• 65 460
  • 336
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря Ралито,

Аз затова в Петък потекоха жълти сополи и в Понеделник сутринта веднага го заведох да вземат носен секрет. Хич не я чаках този път педиатърката. Оказа се бактерия нормална за носната флора, но щом ймаме оплаквания я лекуваха. Предишното боледуване месец и половина ми беше за урок-при жълти сополи веднага носен секрет, при прозрачни чакам до седмица-ако не минат пак носен секрет.

Успешна седмица Simple Smile

# 196
Коя е тази благоприягтабащтепия, Гергамелка?
Аз с каката не съм се сблъсквала с бактерии и сега за по-малко от 6 мес. за втори път;(

# 197
Я, да видя някой има ли подобни на нашите драми...
Сиси си е добре. Много самостоятелна - иска сама да се храни, сама да се облича, сама да се обува, сама да си мие ръцете и т. н. Това, разбира се, създава някои затруднения, защото често тези процедури ни отнемат цяла вечност  Thinking Тръгнеш ли обаче да й помагаш, става лошо - започва да се дърпа и да вика "аз-аз". Дотук добре, обаче драмата е с гърнето. Много дълго време седи на него и обикновено нищо не прави. Ако опитаме да я вдигнем обаче, започва да вика "ако-пиш", тръшка се и не иска да стане. Не знам вече на какво се дължи това. Ама, ми е мъчно да я гледам колко е разстроена при вдигане от гърнето... А в яслата още не са започнали сериозно да я учат на гърне, защото казват, че още е мъничка. Искат поне да доближи 2 годинки. По-големите деца ли гледа, не знам, но си имаме емоции с това.
Вие до къде стигнахте с гърнето?

# 198
До кривата крушата общо взето.Иначе казва Пиш,ама като се е напишкал понеже вече го оставям по гащи вкъщи.Много бързо се научи да се стиска.Първият ден пикаеше много,на често.На вторият ден имаше разреждане вече, а от  четвъртият ден сутрин след закуска пишка и ака само веднъж преди излизане.До тук уж добре,обаче неще да се седи на гърнето.Сложила съм гърнето му в тоалетната и му казвам че ще ходим да правим пиш и аз уж сядам да правя.Обаче като го сложа рев и става веднага.Уж давах играчки да залъгвам пак неще  Crossing Arms Всичко му обяснявам,но явно е по-лесно да се напикава.Чакам още да се постопли ,че вън да излизаме без памперс.И чак тогава да махаме дневният.
Самостоятелен не е.Иска да го храня в повечето време.Не обича да го обличам и събличам, а слагането на памперс е някакъв ужас.Не обича нищо на краката да носи.Ако има едно лесно бос и гол ще ходи.Иначе с желание мием зъбите,лицето,ръцете и къпането.Преди това беше много голям проблем,но свикна.Така да се каже трудно свиква с новите неща,които трябва да го уча.Направо не ми е ясно как ще свикне с яслите.Ще кандидаствам в понеделник дано ни приемат  Praynig
Иначе Катериче може би иска да прави нещо в гърнето,но то не става така  и се ядосва че не го свършва.В яслата те първа ги учат на гърне да сядат.За тях са малки,за да осъзнават че Пиш и Ако се правят на гърнето и наистина е така.В момента са в такъв период (до 2г.),когато започват да осъзнават нещата.Така да се каже,че след 2 годишна възраст детето е вече по-осъзнато и започва да разбира аджеба това,което му се обяснява как да го направи.За това и не бързат.Тъй или иначе всеки индивидуално се развива.Не познавам хора,които да не са минали през периода на научаване на гърне.Ще се научат може би по-бързо,ако гледат от други деца.Доколкото знам момичетата се учат по-бързо от момчетата. За всичко си има време  Wink
Вчера четох една статия http://www.aptaclub.bg/malko-dete/zdrave/Pages/priuchavane-kam-g … aspx#.WN-eiIF_szI

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 15:35 от shinzou(ШинзУ)

# 199
  • Варна
Това гърне... Ема почти се беше научила, даже и взех бельо... Докато от един прекрасен ден не получих тотален отказ. Сега дори и да стои, то почти никога не прави нищо. Пробвах да я оставя напишкана и наакана, не ѝ пука.
Иначе се храни сама, отдавна сме на памперс гащи, защото е невъзможно да ѝ сложа други. Всичко иска сама да прави, но това - не.

# 200
И нше сме до под кривата круша с гърнето, но се успокоявам с факта, че е момче и всичко става по бавно...дори не иска да седне...оставях го с гащи по препоръка на педиатъра.

# 201
Вики до скоро не искаше да седне на гъене изобщо.Сега си играе.Още не говори,та думи като "пиш" и "ако" няма как да каже,но като напълни памперса идва и ми показва с ръчичка.Предварително не казва.Като го сложа на гърнето иска да сваляме панталон и памперс,ама нищо не прави,а напоследък почна да става,сяда,става-все едно прави упражнения клякания .Чакам да се стопли малко и почвам по-усилено да го уча.
Самостоятелен е,всичко иска сам,но приема помощ.Например иска да си обува чорапите,но като опита и не успее,благосклонно ми подава чорапчето аз да го обуя.
Беше станал почтииии послушен известно време,но от няколко дни пак вилнее  Mr. Green

# 202
Почти послушен какво беше туй нещо  Crazy Иначе вече казва като има Пиш дори,когато сме вън с памперс.След днешната разходка сутрин се прибра  със сухо дупе,което ме навежда на мисълта да го извеждам с гащи вън  Mr. Green ама тук е студено все още чак към 12 ч.се постопля ,а ние по това време пазарим и се прибираме за обед.Обаче туй пусто гърне не знам какво ще го правя

# 203
  • athina
Здравейте!

Шинзу, пробвай да го слагаш на тоалетната със седалка за деца.Както знаете,аз Никола го слагам на гърне от седем месечен и той няма проблем с него.Почти бяхме махнали памперса(преди няколко месеца) но той се разболя и се върнахме пак отначало.Все още е с памперс,но винаги казва "Ато" и "ПС,ПС" когато сме вкъщи, навън не ми казва,но почти винаги е сух, когато се приберем.Един ден го бях оставила по гащи,готвех и той решава,че няма да ме  "притеснява" и сяда на гърнето (винаги му е под ръка) и се изпикава в него, обаче кой да се сети да си свали първо гащичките?  Joy Похвали ми се , изиска си БРАВО-то,а аз не можех да си сдържам смехът.Той беше толкова доволен от себе си,че е свършил " работата" сам. За храненето не приема помощ,но за всичко друго,след като се опита и не успее ,търси мама за помощ.
От петък вечер вдига температура до 39градуса , сваляме я,и пак на ново.Без никакви други симптоми.Лекарката каза да го наблюдавам и ако продължи така три дни да го заведа да го види.Истината е,че от вчера започна да увеличава интервалите между вдигането на температура и се надявам да отшуми днес Praynig но не мога да си обясня защо се получава така.Дано да се оправя бързо,че сме замислили пътуване до България за Великден и се надявам да е здравичък,че да се насладим на хубавият празник сред роднините.

Всичко хубаво ви желая момичета!!!

# 204
То уж се постопли, а от утре пак го дават да захладнява:( Дими е започнал да недоволства от памперса, но не мога да разбера дали е, когато е пишнал или нещо урологично има:(

# 205
  • в матрицата
Здравейте, момичета! Помните ли ни?  Laughing Рядко пиша, но ви чета.
Реших и аз да се включа по актуалната тема- гащи. Та, Карина много добре знае кое за какво е. От гърнето съм се орказала, изобщо не иска да стойи, в мига в който я сложа, веднага става. За това извадих една малка дъска за тоалетна, мекичка, на Макуин, и там стои с удоволствие. Тази сутрин не ми даде да я вдигна от дъската, все повтаряше : не гУтовооо". Стоя поне 20 мин на дъската, аз през това време си оправях къщата. В един моент започна да вика" Мамааааа гУтово" Отивам аз, детето се изакало. Значи много добре разбира какво се прави. Инче сме си с памперс, чакам да се затопли да за почнем с по активни тренировки. лошото е, че не съм по цял ден с нея за да я "трениерам", че като гледам свеки не и се занимава. Ако, бях оставила на секи, щеше да е още с биберон.....
И Карина, ако може са е гола и боса, ще е най-добре. Такава драма със слагането на памперса, после обличането....  Иска да е гола, да се завива с дрехите си в леглотои тайно да припикава  Mr. Green.
От няколко месеца сама ползва таблета. Пуска си песни, сменя си ги, много обича да пее. Даже и думите нацелва на песните. Онзи ден баб и беше пуснала доск само с музика, и детето се чуди какво е това, търси си си видеото към песните  Mr. Green, не е свиканла само една гола песен. Замислих се, че голямата израсна само с такива дискове без видео, но Карина като е свикнала с видео и се чувства странно.
И тя е много самостоятелна и е решила че е "ти" Не казва "аз", а "ти" , голяма веселба. Казва си името, като я попиташ, знае да брои до 10 и познава някои цифри, както и може да прецени дали има 1,2,3,4,5, точета, т.е. наистина брои. Обожава да рисува, рисува навсякъде по пода, по дивана, по стените, по покривките...навсякъде, но не и на лист....  Mr. Green Та, така...времето си отлита.....Септември, ако я вземата ще я дам на ясла, че много обича деца и да играе с тях.
Ами, малко дълго стана, но отдаван не бях писала. Много мами изчезнха или по скоро спряха да пишат, яво само четат , като мен. Но, е добре да си споределяме, от време на време...нали?  Laughing

# 206
Уау, Суза...друго си е момиченцето и особено толкова умно и схватливо като твоето (броене до 10 аз ще очаквам най-рано след 3 години). Отцелязала съм си, че каката на възрастта на малчо е пеела "Хепи ту ю"Wink))

# 207
Ние пък ептем сме назад с материала.На светлини години сигурно.Като почна да му казвам за повтори нещо ехидно се подсмихва и бяга.Само на сърдене и магарии сме във вихъра.

# 208
Момичета, има ли някой друг изостанал" с ваксините като нас:( Във вторник му слагаха пентаксим и от тогава все още плаче, ммрънка, оплаква се. Не дава да го мажа с реванол;(

# 209
Честит имен ден на всички именници-малки и голями! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт