Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 782
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • гр. София
Мила velina_v,
наистина много си приличаме и по външен вид, и по темперамент, и по характер с моята майка - разкошен човек е! И аз се надявам повече от нейните добродетели да ги има и в мен  Blush ММ е пък везни, та в много ситуации уравновесява и успокоява атмосферата  Wink
Ние сме като математическа задача - Еви е родена на 2-ро число, аз - на 29-то число, а ММ - на 11-то число.
velina_v, прегръдки от мен за поздравите  Hug
Нашата седмокласничка пък няма занятия в школата сега. Ще имат в началото на другата седмица
Скрит текст:
7 ноември
вече си написа домашната работа по МАТ, за допълнителната ДР  има време - 3 седмици. И на нас ни казаха, че през седмицата равномерно трябва да е разпределено времето на децата за подготовката на задачите за школата. Това в петък вечерта да пишеш ДР е несериозно само за отбиване на номера както се казва...

Мила mama na Niagara, благодаря ти и на теб за пожеланията love001

# 331
  • България, София
Мама Мими, браво на твоето момиче  Hug
Ще проверя и моята какво е сътворила. Надявам се да я заваря, че поне пише.
Иначе е отличничка в училище, но на моменти така ме изкарва извън кожата ми. А и като е раздрусат хормоните, то са едни фасони, един тон. Сутринта извади късмет, че баща й беше тръгнал за работа.

И ние сме като математическа задача с рождените дати. Всички сме с двуцифрени числа, двама по двама в един месец и с четна разлика  Laughing

# 332
  • Русе
  Днес ни е тежък ден откъм учене. Обяснявах изравняване на химични уравнение. Отсъства последния час. Струва ми се много скоростно се спуска този материал. До преди седмица учеха още означенията и вече изравняваме за час, два. Уж разбра, но при него трябва по продължителни упражнения, за да не стане след два дена, всичко сме забравили.

По български - още по сериозно - Съчинение разсъждение - Празникът на Своодата в На прощаване. Изправиха ми се косите, а аз обичам да пиша.

Математиката още не сме я достигнали да видя колко е изпуснал в два часа. Не знам днес дали ще я скорасаме всичката.

# 333
  • гр. София
  Днес ни е тежък ден откъм учене. Обяснявах изравняване на химични уравнение...

Amber, ние още не сме стигнали на изравнявания на химичните уравнения  newsm78
Стискам палци Светльо да се чувства добре и бързо да успее да навакса с учебния материал  Peace

# 334
  • България, София
A m b e r, съчувствам ви. Много е сложно, като трябва да се наваксва. Пожелавам ви бързо да догоните класа.

Видях какво си публикувала в темата, но и аз съм в чуденка  newsm78

# 335
  • София
Честит  празник, българи, българки и българчета!  bg

Честити, здрави, щастливи и много обичани да са и всичките ни рожденици в темата!  Hug

Освен че днес купих на Иво 2 сборника по математика  Twisted Evil , реших да купя и още някоя друга книга онлайн - от книжарницата на Сиела. В сайта се натъкнах на този текст:
"Поради технически причини сайтът няма да бъде достъпен за няколко часа до пълното отстраняване на проблема.
Aкцията по случай 1 ноември 2016 г. – Ден на будителите, ще бъде удължена до 24:00 часа на 03.11.2016. "

Приятно пазаруване в следващите два дни!  Hug

# 336
  • гр. София
... Честити, здрави, щастливи и много обичани да са и всичките ни рожденици в темата!  Hug
Мила vivi, много хубава новина ни носиш - ще мога още мъничко да поразгледам като отстранят повредата в сайта на Сиела  Grinning

Искрено ти БЛАГОДАРЯ за хубавите думи  Heart Eyes

# 337
  • София
Честит празник

Amber, направо се изумих от съчиненията, които правят във вашето училище. Браво.
При нас не съм чула въобще да са писали съчинение разсъждение  newsm78

# 338
Здравейте!
Ние се прибрахме преди 2-3 часа от кратка ваканция. Сега тече урока по математика и после ще го "преслушам" по другите предмети. Отпусна малко душа миналите дни.

Честито на всички рожденици в темата!! Желая здраве и усмивки!!

Амбър, поздравления за Светльо и Марти!

Утре пак ще напира по АЕ за изпитване, не може да се примири с двойката. Да видим учителката с какво настроение ще бъде.Доста разочарован е към момента господинчото.

# 339
  • гр. София
... Утре пак ще напира по АЕ за изпитване, не може да се примири с двойката. Да видим учителката с какво настроение ще бъде.Доста разочарован е към момента господинчото.
Мила emonaem, стискам Ви силно палци всичко да мине от добре по-добре по АЕ и накрая младежа да е удовлетворен от себе си  Praynig

Благодарности за пожеланията  Heart Eyes

# 340
Благодаря, Мими!
Каквото - такова.
Аз съм толкова съкрушена от цялата ни образователна система, нямам сили да се съпротивлявам вече.
Опитвам се всячески да мотивирам детето да учи, но не ми се получава. Нямаме късмет с учители за жалост!!
Затова завиждам открито на Чиби  Grinning Heart Eyes

# 341
  • гр. София
emonaem, поне да направя опит малко да те успокоя и окуража... То това е положението - еднакво е за нас, всички родители Shocked

# 342
  • Русе
   Много е хард системата. До скоро бях оптимистка,но вече се боря за оцеляване. Не ми се вижда нормално да се учи в къщи часове, че и да дообяснявам почти наново доста от материала, обаче няма как.По математика, физика, валентността в химията, съчиненията-разсъждения се налага да се ключвам активно. Зарекла съм се от осми клас да не бутам нищо, освен ако няма тенденция за двойка или сам не ме потърси. Не знам как точно е в училището на Чиби. Тя май също няма преки наблюдения от материала и усвояването. Просто се е доверило момичето и се надява на резултати. Може пък тази година да покажат ниво. Не е проблемът в преподавателите, а в материала. Аз знам как се гърча да обяснявам на едно само , а пък те с цял клас не знам

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 17:46 от A m b e r

# 343
Ох, ща не ща, това, което изпитвам пред образователната ни система може да бъде обобщено с кратката думичка "ужас". При нас е същото - налага се да помагам и обяснявам, а и не виждам как е възможно да се справи по всичко сам, пък и да му остане свободно време за нещо друго, освен допълнителни занимания, като тренировки например. Продължавам да недоумявам как сме се справяли ние преди (25 в моя случай) години. Писах и в една друга тема, в неделя вечер гледахме в "Темата на Нова" за финландската образователна система. Коментарът на детето беше: "Да емигрираме!". Пусти език! Пък и мина времето май за такива приключения.

# 344
Emonema, това с английския ние го преживяхме с историята миналата година, та тази моето взе мерки още в началото , както разказах.  LaughingТя имаше 6 и 4 на контролно. Не можеше да преживее 4 и от следващия час почна да иска по желание. Госпожата не я отрази въобще и когато останаха 3_4часа за оформяне за края на годината детето беше в паника, че ще има 5 за годината. Направо я попита защо не иска да я изпита, а отговорът беше, че знаела, че тя всичко си знае.  newsm78 Остави и 6за годината, но половин срок се тормозеше детето. Дано нещата при вас се развият по добре и да не се тормози наборът  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт