Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 778
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Кажете моля, успявате ли с караници да се преборите с разсеяността  newsm78. При нас караницата води до пълно изключване. Все едно някакъв защитен механизъм се включва - гледа с празен поглед и само казва "Ми, не знам".

Веднага казвам - НЕ! Изобщо не помага. Обаче има моменти, в които просто не мога да се сдържа.

Иначе и аз като яхна метлата следва точно такъв празен поглед и любимото ми - "Не знам"   Crazy

После започвам да обяснявам, мотивирам, надъхвам... До кога ще го правя - не знам.

# 376
За
Повечето професионални гимназии, а и голяма част от СУ са  за нас кошмарен краен вариант за продължаване догодина.  Rolling Eyes
И при нас е така. Надявам се да се справи с НВО и да продължи в същото училище.
И аз така.  Praynig  Затова за БЕЛ, МАТ и  чуждите езици не слизам от метлата.  Mr. Green
Таксите за пробните изпити по МАТ вероятно се внасят в местната секция на  СМБ . От там ги организират.  Peace

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 14:23 от chibi

# 377
  • София

Ти се караш за всичко. Не ти е случило детето на майка.  smile3534

Абсолютно! Така си е!   Joy Joy Joy

Тестовете в нашето училище не са лесни. Например по история да изкараш 6 при Ботев си е направо постижение. Моето има 5 и двете години за края на годината и го смятам за постижение. Не мърморя, защото виждам, че тя много учи и знае, но просто критериите на учителя са доста високи.
Но да ми блее по география и после да изкара 4, ами побеснявам. Аз мърморя за оценка различна от 5 и 6. Никога не съм й казвала, че оценката не е важна, точно обратното. Първо, защото за мен е така и второ, защото ако го кажа пред нея утре ще ми върне топката  Wink

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 14:20 от Vache

# 378

Амбър, очаквам предложения за кафе на 12.11.  Wink
Ще се жалваме "на живо"  Crazy

С удоволствие. Къде се записват, в кое училище ще бъде, час нещо.
Записват в Съюза на математиците в Русе. Това е сайта http://smb-ruse.com/.
В училището на Али се записват при госпожата по математика всички желаещи от седмите класове.
Предни години изпитите бяха в Европейските езици.
За кафето може да се разберем когато обявят часа и мястото на изпита.

# 379

Амбър, очаквам предложения за кафе на 12.11.  Wink
Ще се жалваме "на живо"  Crazy

С удоволствие. Къде се записват, в кое училище ще бъде, час нещо.
Записват в Съюза на математиците в Русе. Това е сайта http://smb-ruse.com/.
В училището на Али се записват при госпожата по математика всички желаещи от седмите класове.
Предни години изпитите бяха в Европейските езици.
За кафето може да се разберем когато обявят часа и мястото на изпита.

И при нас учителката по математика им събира парите.
Хайде, ще се организираме като научим мястото и часа  Wink

# 380
  • Русе
Ако искате може и мен да броите за кафето Simple Smile

# 381
Ние ще пропуснем пробния изпит по МАТ.
Нашите сякаш са по-назад с материала.
А и за първи път тази събота ще имат занимания за подготовка за НВО.

# 382
Ако искате може и мен да броите за кафето Simple Smile

Колкото повече - толкова по-весело и поучително  Joy

Чиби, ама ти можеш само да кафето да дойдеш, то не пречи, че Сашето няма да се явява.

# 383
Благодаря за поканата, но този път ще пропусна.  Wink
Може би по-нататък ще се включа в приятното мероприятие.  Party

# 384
  • Русе
За ел. четка:

Скрит текст:
Има тема в Красива мама но синтезирано:
В нета има всякакви варианти на всякакви цени. Най-добре е четката да вибрира и да се върти едновременно. И да става за под душа. Не съм пробвала други варианти на четката но за себе си направих сравнение между механична четка за зъби и ел.. Е, за мен по-добрият вариант е ел. и за това търсих подобна четка за лице.
Използва се с някакво гелче, сапун или каквото и да е било друго подобно измивно средство за лице. Важното е да е всеки ден.
Повечето имат таймер за 1 мин и тя е напълно достатъчна за цялото лице.
Марките: Дъ бест са Мия на Кластроник ( newsm78), Ремингтон, Филипс и т.н.
Аз взех Ремингтон защото:
Мия-та ми е скъпа. Хич не ми се даваха над 200 лв за някаква четка. Моята си има всички функции и я намерих на оферта в Амазон за 100 лв., тук 180 лв. Върти се и вибрира и дойде с комплект от три четки: за нормална, за чувствителна и масажна глава. Перфектно. Аз взех чувствителната че ми е суха и гадна кожата, за Алекс нормалната дойде перфектно че кожата му е мазна а с масажната си мажа разни ампулки Simple Smile
На Алекс му бяха избили доста черни точки. Едно огромни и твърди. Е, повечето изчезнаха а останалите са малки. Гнойните също бързо завяхват и изчезват. След четката се минава с мицеларна вода но трябва постоянно да му вися на главата.
Спирам че да не се карат Модките   Hug

# 385
Ох, повредата явно не е само в нашия ТВ. Като ви изчетох и се успокоих, че не е само моето с "не знам" и с вечната необходимост да го ръчкам не само за учене, но и за подреждане и т.н.

Иначе човека днес пропусна училище. Снощи изведнъж се почувства много зле, заболя го стомах, потече му кръв от носа. Оставих го днес у дома. Личната е казала сутринта на мъжа ми, че има вирус, който прераствал във възпаление на апендикса. Миналата седмица имала няколко такива дечица Shocked
Та май и утре ще го оставя у дома, че пък в петък щяло да им е неучебен ден. Ще почват някакъв ремонт на покрива на училището.

# 386
Мама Мими, разбирам че човек не може да се промени от днес за утре. Дъщеря ти е едно много мило и послушно дете. Но все пак постепенно е добре да се научи да защитава интересите си. Не мисля, че един учител би я погледнал с укор, ако с най-любопитен тон попита каквото я притеснява - във вашия случай евентуален минус (все още си мисля, че би могло й да няма минус, а госпожата да си е отбелязала до къде е стигнала при препитването на децата). Моят син от малък спори с госпожите си и често пъти се оказва прав в различни ситуации (още от начално училище). Така учителите му не го намразват, а им прави впечатление, че срещу себе си имат деца, които слушат, внимават и участват живо в учебния процес. Случаите са свързани с грешки при думи (в малките класове), обсъждане и дискотиране по нов материал по БЕЛ, задаване на допълнителни въпроси по биология, химия, физика, с цел изясняване. ...

Преди седмица - две пък имаше екскурзия за отличници. На нея ходят само пълните отличници, но тази година имаше право от всяка паралелка да замине само по едно дете. В класа на сина ми са двама. Другото дете беше отказало категорично да ходи, а на сина ми му се ходеше. Госпожата обаче объркала нещата и написала името на другото дете. На края от техния клас никой не замина. Синът ми естествено попита класната си защо така се е получило и тя му е обяснила какво, що и как, макар и да е безсмислица.

Днес пък в часа на класа класната им по някое време решила, че класа е шумен и им казала да си пишат домашни, вместо да чакат да се приберат и чак тогава да почват. Няколко деца продължили да шумят и като попитала защо не си пишат домашното и й отговорили че не могат (един вид не знаят как). Тогава тя казала на дете от класа да им даде да препишат. Детето отказало. Синът ми подкрепил съученикът си и двамата обяснили, защо не е правилно да дадат да се препише на готово домашното. Класната само им казала че са егоисти и че по нейно време всички така си преписвали домашното. (Разбира се това е много съкратен вариант на случката.)

Мисълта ми е, че всеки трябва да може да си защитава мнението и от това не следва непременно че ще станеш трън в очите на някой. Просто си личност и знаеш как да си защитаваш твоите и на околните интересите.

# 387
  • Чикаго / София
До миналата година контролните по история бяха основно върху дати, и то не 5-6. Затова цитирах финландската система, хората казват - Защо ти е да ги помниш, нали винаги можеш да ги провериш в интернет? И все едни такива мисли ми се въртят напоследък, и как първите години детето ми тръгваше за училище с желание, а сега стана част от масата, за която, да кажем, това не е най-приятното място.

Точно и моята гледна точка. Особено за История. За мен е важно да знае периода в който са се случили събитията, но чак годините - не. По-важните години се запомнят с времето от различни източници и повтаряне. Кому е нужно да се зубрят и да се тормозят децата?

И не само за Историята съм на това мнение - пълно е с ненужни факти, които се зубрят и после бързо се забравят.  Ама срещу системата трудно се стои.

Да ви кажа в Бг училището Дени са на "Немили - недраги". Такава мъка няма! Едвам се чете това нещо. И не мога да си обясня защо се учи в 7 клас! Аз си спомням с каква неприязън съм го чела навремето и нищо не схващах. Чак сега, като възрастен, мога да кажа, че го разбирам. Ама заради четенето насила едно време, все още нямам желание да го чета това произведение. За мен е много по-добър вариант, да се четат в горните класове на гимназията подобни произведения. Ама, щом така са решили.....

Vyara D браво на твоето момче! Така трябва!

# 388
  • Русе
Два часа е отсъствал само от математика и не мога да смогна с обяснение на материала. Кога свариха да минат почти всичко за разлагане на множители, един нелек материал. Днес най-вероятно ще се издъни на 5 минутката. Че и по български се мъчи със съчинението разсъждение. И на мен ми се стори трудно. Ами не е балансиран този материал изобщо.

# 389
Моят вчера го изпитвали по История и География, но не знаел какви оценки има.
По История било писмено.
Днес се надявам да разберем оценките на контролното по МАТ.

Общи условия

Активация на акаунт