Математически турнири - 39

• 130 239
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • Русе
  Чудеше се дали да минат през Русе или през Силистра.

# 16
  • София
  Някой ще ходи ли в Румъния на "Дунавското математическо състезание"
Щерка ми (6 клас) се беше класирала в училищния отбор, но се оказа , че 4 от задачите са от материал за 8 клас. Това е по инфо от класната, препредадено ми от децата. Ще се радвам да чуя и други мнения за това състезание.

# 17
 Някой ще ходи ли в Румъния на "Дунавското математическо състезание"
Щерка ми (6 клас) се беше класирала в училищния отбор, но се оказа , че 4 от задачите са от материал за 8 клас. Това е по инфо от класната, препредадено ми от децата. Ще се радвам да чуя и други мнения за това състезание.
Че те всичките са общо четири. Не знам румънски, но горе-долу мога да се ориентирам в условията. Със сигурност са за горните класове.
http://static.olimpiade.ro/uploads/attach_data/114/17/30//2016_m … biectesolutii.pdf
http://www.olimpiade.ro/descarca-material/21458
Да не би да става дума за другото - "Ion Barbu - Dan Barbilian"? Но пък, като гледам, и там задачите са четири.

# 18
  • София
Класната на родителската каза Дунавски .....(нещо) и ще е посл. уикенд на октомври. Контролните за тях бяха в края на м.г. и се бяха класирали 3 от сегашните 6-класници. Преди 3 дни от децата разбрах, че били за по-големи задачите и няма да ходят, защото не им били по силите. Много ми е объркана информацията Sad и... се отплеснах от темата.

# 19
  • София
Здравейте, могат ли някъде да се намерят решенията, а не само отговорите на задачите по СМТ? Интересува ме за втори клас.

# 20
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
рано ли е да се пише за МБГ? Blush

# 21
При нас днес мина МБГ, синът ми е 2 клас и каза, че задачите са били лесни и е имало подобни от тестовете от миналите години. Излезли ли са резултатите някъде до сега...

# 22
  • Пловдив
Разрешавали ли са на децата да изнасят задачите?

# 23
При нас днес мина МБГ, синът ми е 2 клас и каза, че задачите са били лесни и е имало подобни от тестовете от миналите години. Излезли ли са резултатите някъде до сега...
Да.

# 24
  • Сливен
Да.
Къде ?

# 25
Разрешавали ли са на децата да изнасят задачите?
Нее

# 26
Как така има публикувани резултати при положение, че не на всякъде състезанието е проведено. Училището на моето дете днес проведе МБГ  Thinking.

В началото са им чели регламента и наблегнали на елемента време.
Обяснявам му, че това с времето има значение на финала, а в този кръг е важно да си е решил задачите, но той твърди, че госпожата изрично е наблегнала на това, че времето е много важно и ги подканяла да бързат и той е предпочел да излезе за време вместо да си провери задачите и пренасянето на отговорите.  Grinning
Дали наистина в предварителните кръгове гледат времето. Участниците са хиляди и докато за точките си има шаблони, то времето трябва да се изчислява от час на започване и час на приключване.

# 27
Как така има публикувани резултати при положение, че не на всякъде състезанието е проведено. Училището на моето дете днес проведе МБГ  Thinking.
По какъв начин публикуването на резултати може да повлияе на провеждането на състезанието на останалите места?

# 28
Ами нали МБГ е с общо класиране включително и участници от други страни?

# 29
Ами нали МБГ е с общо класиране включително и участници от други страни?
Говорим за резултати по места, а не за общото класиране. По същия начин се изнасят частични резултати и на други състезания, които имат и национално класиране - " Иван Салабашев" и " Европейско кенгуру".
По отношение на времето:

9.Класирането за всеки кръг е отделно и се извършва по класове/възрастови групи.
Класирането се извършва по брой решени задачи (точки).
При равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите.

http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=6

Общи условия

Активация на акаунт