Математически турнири - 39

• 131 084
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
EliG,сега остава и награждаването да разделят на 3 и картинката ще е пълна! Laughing

За родителите, които се интересуват освен чисто статистически, и емоционално от данните от ЧХ в София:

Проведох телефонен разговор с едно от двете софийски училища, домакинствали ЧХ, от където любезно ми казаха, че не възнамеряват да организират никакво награждаване. Твърдят, че са изпратили на организаторите протокол с резултатите и са приключила ангажимента си към турнира. Другото училище домакин ми даде горе-долу същия отговор по електронен път.

# 526
  • София
EliG,сега остава и награждаването да разделят на 3 и картинката ще е пълна! Laughing

За родителите, които се интересуват освен чисто статистически, и емоционално от данните от ЧХ в София:

Проведох телефонен разговор с едно от двете софийски училища, домакинствали ЧХ, от където любезно ми казаха, че не възнамеряват да организират никакво награждаване. Твърдят, че са изпратили на организаторите протокол с резултатите и са приключила ангажимента си към турнира. Другото училище домакин ми даде горе-долу същия отговор по електронен път.

Не, че награждаването е от първостепенно значение, но тук (в края на страницата) пише друго:
http://iztok-smb.com/

п.с. щерката е е в червено, та след 26.11 ще мога да кажа имало ли е награждаване или не.

# 527

Това според мен значи, че ще си има единно награждаване. Паралелно и 125СУ ще си награди техните си участници (някои деца ще са двойно възнаградени Simple Smile). Може би затова взима по 2 лв отгоре, за да има допълнително награждаване.
С децата от 107-мо наистина е странна ситуацията. Но ми се струва, че и друг път е имало такива изключения. Едно коледно или великденско, което се провежда в 4 точно определени училища (според обявата на турнира) имаше и 5-то училище домакин (мисля беше Питагор) с деца предимно от частни училища.

# 528
  • София

Преди 3-4 години и аз мислех, че е по-добре да има обобщени резултати. Вече не мисля така.

Защо?
Миналата година имаше хубаво общо награждаване.

Да, награждаването беше хубаво.

Скрит текст:
Все пак колкото повече растат децата, толкова по-малко се вълнуват от награждаването, а чакането да им дойде ред се увеличава. И когато той дойде, залата вече е съвсем празна.

Но аз писах за резултатите. И от темата виждаме, че стават грешки. Грешките са в двете посоки. Когато са в ущърб на резултата, обикновено учениците и/или родителите реагират. Когато обаче не е такъв случаят, единици са тези, които ще отделят време да проверят и да поискат да бъде нанесена корекция.
Също така понякога има оганизационни проблеми /тази година четохме за такива в една стая в 125-то, преди две години пък имаше проблем с квестор в I -во училище и заради това беше приет и втори отговор за верен./
Затова според мен е добре всяко училище-домакин да се старае да работи прецизно при провеждането на състезанието, а също и при проверяването и нанасянето на резултатите в протоколите /ако то отговаря за това/ и ми допада това,  публикуваните  резултати да указват училището-домакин.

# 529
  • София

Не, че награждаването е от първостепенно значение, но тук (в края на страницата) пише друго:
http://iztok-smb.com/

п.с. щерката е е в червено, та след 26.11 ще мога да кажа имало ли е награждаване или не.
Което изобщо не изключва възможността в другите две училища - СМГ и ПЧМГ да не правят награждавания.

# 530
Точно, аз нямам предвид 125,   там прозрачност има, визирам другите две.

# 531
Точно, аз нямам предвид 125,   там прозрачност има, визирам другите две.
Аз не виждам нищо потулено в СМГ или ПЧМГ. Те си спазиха ангажимента - обявиха записване, организираха състезание, вкл. с външни за училището ученици, изнесоха бързо и на видно място резултати. Никой не е искал от тях да организират награждаване. Единстеното "непрозрачно" в цялата организация на ЧХ беше явяването на деца в Химическия факултет. Деца само от едно училище, на необявено от организаторите място, без изнесени на публично място резултати. Децата и родителите нямат никаква вина, естествено. Но на мен ми е странно - нещо като масово класно по математика със задачи от състезание.

# 532
  Аз друго исках да кажа, нямам ни най малък упрек към двете училища. Но стават грешки с нюансите из форума Simple Smile

# 533
Малко е вероятно да няма награждаване,никога досега не е било така.По-скоро ще има единно награждаване както си беше и миналата  и по-миналата година и т.н. Laughing

# 534
Май в Смб е абсолютна анархия. Всеки си дърпа към своето чердже. Няма нищо лошо всеки организатор да си обяви своите победители. Но наистина какво става с децата от Химическия факултет? Например аз не знаех за тях. В последните четири години се интересувам от всички състезания, провеждащи се в България. В последните две години постоянно има гафове с тях. Или организицонни въпроси, или сгрешени официални отговори, или доуточняване на условията на задачите. Това, че на последното състезание е имало проблем в 125 соу, да наистина е имало проблем, но по-тежки организацонни проблеми имаше и пролетта на Пмс Плевен. Нас ни интересува, когато моето дете е засегнато и нищо повече. Ако не е засегнато, значи всичко е наред.
Ако ръководството на Смб не може да се справи, ами тогава да се отегля и да дойдат млади и можещи хора и които имат желание за работа.
Не ме интересува, кое състезание под коя егида е. Накрая се вижда, че много често е под егидата на .... и съдействието на ......
Сигурно ще ме сметнете за крайна, но ми омръзна децата да се използват за нечий амбиции.

# 535
Здравейте, искам да попитам има ли състезания или турнири ....или нещо подобно по математика за дечица предучилищна? За Пловдив питам Simple Smile

# 536
  • Пловдив
През март има в ЧСОУ Дружба състезание за деца от детските градини.

# 537
  • София
Утре ще се проведе състезанието по математика на Детската академия в София за подготвителен клас - 5 и 6-годишни.

# 538
Утре ще се проведе състезанието по математика на Детската академия в София за подготвителен клас - 5 и 6-годишни.

И за 1 клас.

# 539
Някой знае ли дали мога пловдивската МГ да намеря сборника със задачи от Димо Малешков?

Общи условия

Активация на акаунт